Champions League

Προκρίθηκε η Σίτι με το Χ στο Γκλάντμπαχ

Οι «πολίτες» απέσπασαν 1-1 εκτός έδρας απέναντι στη Γκλάντμπαχ και με δεδομένο πως έχουν πλεονέκτημα στην ισοβαθμία εξασφάλισαν την πρόκριση στη φάση των «16».

Παρά την δυναμική είσοδο στο παιχνίδι των Γερμανών, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, αφού έμειναν πίσω στο σκορ από το γκολ του Ράφαελ στο 23ο λεπτό, έφεραν το ματς στα ίσια πριν κλείσει το πρώτο μέρος με έναν πολύ ωραίο συνδυασμό των Στέρλινγκ, Ντε Μπρούινε και Σίλβα. Οι Άγγλοι έχουν νίκη και ισοπαλία κόντρα στα «πουλάρια» και προκρίνονται στην επόμενη φάση, ακόμα και αν ισοβαθμήσουν με την Μπορούσια μετά την τελευταία αγωνιστική. Μία αποβολή για κάθε ομάδα στο β’ μέρος με τους Στίντλ και Φερναντίνιο να φεύγουν πρόωρα από το γήπεδο.

Η Γκλάντμπαχ θέλησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και εξαπέλυσε τις πρώτες απειλητικές φάσεις στο 5ο λεπτό με τον Στιντλ και στο 7ο με τον Φάμπιαν Τζόνσον, όμως αμφότερες εξουδετερώθηκαν από τον Μπράβο. Στο 23ο λεπτό όμως ήρθε η ώρα ν’ ανοίξουν το σκορ οι γηπεδούχοι, όταν μετά από προσπάθεια του Στιντλ, η μπάλα πέρασε στον Ράφαελ που με σουτ έγραψε το 1-0. Στο 38’ οι γηπεδούχοι χάνουν διπλή ευκαιρία με τον Ελβέντι και με τον Βεντ, με την προσπάθεια του τελευταίου να σταματάει στον Μπράβο. Η Σίτι φόρτσαρε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους και αφού έχασε καλή ευκαιρία με τον Αγουέρο στο 43’, ήρθε ο Νταβίδ Σίλβα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, μετά από έναν έξοχο συνδυασμό του Στέρλινγκ με τον Ντε Μπρούινε και ασίστ του τελευταίου να φέρει το ματς στα ίσια.

Η επανάληψη αρχίζει με ένα γκολ του Στέρλινγκ να μην μετρά, με τον παίκτη της Σίτι να φαίνεται οριακά οφσάιντ, αλλά στη συνέχεια έρχεται η αποβολή του Στιντλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Οταμέντι. Ωστόσο στο 63’ η αριθμητική ισορροπία θα αποκατασταθεί με την αποβολή του Φερναντίνιο που αποβλήθηκε επίσης με δεύτερη κίτρινη για να έρθει αμέσως μετά μία ευκαιρία του Ράφαελ στο 64’. Στο 66’ ο Ντε Μπρούινε θα δει το ισχυρό σουτ του να σταματάει στον Ζόμερ, όπως το ίδιο συνέβη και σε προσπάθεια του Γκινττογκάν στο 73’. Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις και το βολικό 1-1 για την ομάδα του Γκουαρντιόλα παρέμεινε για να της χαρίσει την πρόκριση στους «16».



Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου:

Γκλάντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(23’ Ράφαελ – 45+1’ Σίλβα)

Σέλτικ – Μπαρτσελόνα 0-2
(24’, 55’ πεν. Μέσι)

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:

Μπαρτσελόνα 12
Μάντσεστερ Σίτι 8
Γκλάντμπαχ 5
Σέλτικ 2

Επόμενη αγωνιστική:

Μπαρτσελόνα – Γκλάντμπαχ

Μάντσεστερ Σίτι - Σέλτικ


Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x