Stoiximan Super League

Προχωρεί κανονικά η αναδιάρθρωση, καμία αναδίπλωση από Βασιλειάδη, Γραμμένο

Πολιτεία και ΕΠΟ κατέληξαν στο αυτονόητο: Το ποδόσφαιρο πρέπει να πάει μπροστά και η μείωση των ομάδων της Super League δεν μπορεί να έχει γυρισμό.

Η ξευτίλα της φημολογούμενης «κωλοτούμπας» σε ό,τι αφορά την υπόθεση της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, απ’ ότι φαίνεται θα αποφευχθεί, αφού όσοι εξακολουθούν να έχουν μια συγκροτημένη σκέψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αντιλαμβάνονται ότι μια απόφαση που πάρθηκε με κάθε επισημότητα απ’ όλους (Πολιτεία, ΕΠΟ, Super League) δεν μπορεί να αλλάξει.

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που έγινε την Τετάρτη (13/3) στο υφυπουργείο Αθλητισμού, μεταξύ του Γιώργου Βασιλειάδη, του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα που έχει τοποθετήσει στην χώρα μας η UEFA, Πετρ Φούσεκ.

Η Super League, που δεν φημίζεται για την αξιοπιστία και την σταθερότητα στις απόψεις της, δεν είχε κληθεί.

Στην συνάντηση αυτή, λοιπόν, κατέστη σαφές πως η τροπολογία που θα αφορά τη νέα δομή των πρωταθλημάτων από την επόμενη σεζόν (ίδρυση της Super League 2), θα κατατεθεί στην Βουλή άμεσα, με ένα οποιοδήποτε επόμενο νομοσχέδιο, αφού είναι έτοιμη και όλα τα διαδικαστικά επιλύονται.

Ωστόσο, για το τυπικό του πράγματος και για να μην μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η πολιτεία και ο υφυπουργός Αθλητισμού ενεργούν αυτοβούλως και παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ θα αποστείλει στον Γιώργο Βασιλειάδη επιστολή, η οποία θα εμπεριέχει ουσιαστικά την απόφαση που το ίδιο το ποδόσφαιρο έχει λάβει από το περασμένο καλοκαίρι: Την μείωση των ομάδων της Super League σε 14, το πόσοι θα πέσουν και πόσοι θα ανέβουν σε όλες τις κατηγορίες (και στην σημερινή Γ’ Εθνική), την ίδρυση της Super League 2 κλπ.

Με την επιστολή αυτή και την κατάθεση της τροπολογίας, το θέμα θα κλείσει, όπως θα κλείσουν οριστικά και τα στόματα που δεν επιθυμούν καμία ουσιαστική πρόοδο, παρά κοιτούν μόνο το μικρο-συμφέρον τους.

Το μόνο που θα απομένει θα είναι το μοντέλο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος της Super League, κάτι που ο συνεταιρισμός θα έπρεπε να είχε ήδη αποφασίσει.

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x