Κύπελλο Ελλάδας

Πρώτη αλλά αδιόρθωτη η ΑΕΚ!

Μετά την καλή παρένθεση με τον Λεβαδειακό, η ΑΕΚ επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις! Οι «κιτρινόμαυροι», που δεν είχαν τελική στο β' ημίχρονο, έμειναν στο 0-0 με τη Λαμία και πέρασαν... παρέα στους «16».

Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω για την ΑΕΚ! Η ομάδα του Ζοσέ Μοράις άφησε… πίσω της την καλή παρένθεση με τον Λεβαδειακό -στο πρωτάθλημα- και επανήλθε στις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις, μένοντας στο 0-0 με τη Λαμία εκτός έδρας. Δεν είχαν τελική στο β’ ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι», που για δεύτερο σερί ματς στο Κύπελλο Ελλάδας δεν κατάφεραν να κερδίσουν μια ομάδα της Football League. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει η Ένωση είναι η πρώτη θέση που πήρε στον όμιλο, με την Λαμία να περνάει ως δεύτερη!

Οι δύο «πιτσιρικάδες» Γαλανόπουλος και Τσέλιος ήταν θετικότατοι και από τους ελάχιστους που διασώθηκαν με την παρουσία τους, απαράδεκτος για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ντίας, που αποχώρησε και τραυματίας! Στάθηκε εξαιρετικά στην αναμέτρηση η Λαμία του Μπάμπη Τεννέ, που κατάφερε με το πάθος που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο να… σβήσει τη διαφορά της μίας κατηγορίας που υπήρχε ανάμεσα στις δύο ομάδες!

Τα σημερινά αποτελέσματα

Λαμία-ΑΕΚ 0-0

Αναγέννηση Καρδίτσας-Κέρκυρα 0-6
(4’, 58’ Ανδρεόπουλος, 23’ Γεωργίου, 45’ Επστάιν, 52’, 75’ Γεωργακόπουλος)

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

ΑΕΚ 5 (6-2)
Λαμία 5 (3-2)
Κέρκυρα 4 (7-6)
Αναγέννηση Καρδίτσας 1 (2-3)

Το ματς



Η Λαμία μπήκε με σαφή σκοπό να πιέσει ψηλά την ΑΕΚ και να μην την αφήσει να κυκλοφορήσει τη μπάλα, κάτι το οποίο πέτυχε. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν πολλά αβίαστα λάθη, δεν μπορούσαν να κρατήσουν στα πόδια τους τη μπάλα, με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αλλά να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη φάση στα καρέ του Ανέστη. Ο ρυθμός δεν ήταν κακός, το ματς είχε πολλές δυνατές μονομαχίες αλλά οι φάσεις έλειπαν!

inner

Πρώτη φορά που ένας εκ των δύο τερματοφυλάκων χρειάστηκε να επέμβει ήταν στο 27’ όταν ο Γαλανόπουλος έκανε το σουτ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή αλλά ο Τσέναμο μπλόκαρε τη μπάλα. Ένα λεπτό μετά, ο Μπουλούλης μπήκε στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Η ΑΕΚ είχε αρχίσει να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έπαιζε από τα πλάγια αλλά δεν κατάφερνε να φτιάξει ευκαιρίες. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, πάντως, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο παιχνίδι αλλά η πολύ καλή εκτέλεση φάουλ που πραγματοποίησε, πέρασε λίγο πάνω από το αριστερό «γάμα» του Τσέναμο.

inner

Μια από τα ίδια και στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Ζοσέ Μοράις είχαν κακή απόδοση και έδειχναν να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος τους έδινε τόσο την πρόκριση στην επόμενη φάση όσο και την πρωτιά στον όμιλο. Οι γηπεδούχοι έδειχναν μεγαλύτερη διάθεση στο χορτάρι και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, αλλά το σουτ του Ντουρμισάι στο 56’ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη! Οκτώ λεπτά μετά, η Λαμία απείλησε ξανά αλλά η κεφαλιά του Αναστασιάδη ήταν αδύναμη και ο πορτιέρε της ΑΕΚ μπλόκαρε τη μπάλα.

inner

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε ολοένα και περισσότερο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν… καιγόταν για τη νίκη, ενώ και οι φιλοξενούμενοι είχαν τους περισσότερους παίκτες σε κακή ημέρα. Ο Αλμέιδα πάλευε μόνος του μπροστά και έδειχνε… εγκλωβισμένος ανάμεσα στα δύο στόπερ της Λαμίας, οι Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος ήταν… εκτός αγώνα, ο Μπακάκης δεν βοηθούσε επιθετικά και ο Ντίας έδειχνε γι’ ακόμη μια φορά πως δεν μπορεί να προσφέρει. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τελική προσπάθεια στα 45 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου!

Τα λεπτά περνούσαν, φάσεις δεν γινόντουσαν μπροστά στις δύο εστίες ούτε με… αίτηση και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τις δύο ομάδες να περνάνε χέρι-χέρι στην επόμενη φάση. Η μεν ΑΕΚ ως πρώτη με πέντε βαθμούς, η δε Λαμία ως δεύτερη με τους ίδιους βαθμούς!

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Tσέναμο, Σπυρόπουλος, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Παπαργυρίου, Όμο, Αυγενικού (65’ Τσούκαλος), Μπουλούλης, Βασιλόγιαννης, Βάντερσον, Ντουρμισάι (88’ Βαλιός).

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ντίας (85’ Ντίντακ), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Τσέλιος, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (68’ Πατίτο), Αλμείδα (76’ Πέκχαρτ).

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x