Champions League

Iστορικό διπλό και πρώτοι βαθμοί για Γκλάντμπαχ

Σπουδαίο διπλό για την Γκλάντμπαχ στο Σέλτικ Παρκ, 0-2. Οι Γερμανοί έχασαν ένα τσουβάλι γκολ στο α’ ημίχρονο έβαλαν δύο στο β’ και πήραν έτσι το πρώτο διπλό στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Την ώρα που τα βλέμματα όλου του κόσμου ήταν στραμμένα στο άλλο μεγάλο παιχνίδι του 3ου ομίλου υπήρχε παιχνίδι και στο Σέλτικ Παρκ. Οι γηπεδούχοι μετά την εκπληκτική εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, υποδέχτηκαν την Γκλάντμπαχ.

Το παιχνίδι άρχισε αρκετά δυνατά, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες. Αρχικά στο 2’ η Σέλτικ απείλησε με σουτ του Σινκλέρ αλλά ο Σόμερ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια ο Χαν έκανε το σουτ στο 4’ για να ισοφαρίσει τις ευκαιρίες.

Ο φρενήρης ρυθμός συνεχίστηκε για όλο το α’ ημίχρονο όμως η Γκλάντμπαχ ήταν εκείνη που απείλησε περισσότερο την εστία των «καθολικών». Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη για τους Γερμανούς με τους Τραορέ (17’ και 19’), Χαν (22’ και 31’) χωρίς όμως να καταφέρνουν να βρούν στόχο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν αποφασισμένοι να αλλάξουν την εικόνα τους και να πάρουν το προβάδισμα παρά το κακό πρώτο ημίχρονο. Η Σέλτικ άρχισε να πιέζει ψηλά και να κλείνει την Γκλάντμπαχ στην άμυνά της. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού όμως οι Γερμανοί πήραν το προβάδισμα, από πουθενά. Στο 57ο λεπτό ο Κόλο Τουρέ προσπάθησε να κοντρολάρει μια χαμένη μπαλιά αλλά ο Χαν του έκανε το τάκλιν, έκλεψε τη μπάλα την πάσαρε στον Στίντλ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Γκόρντον.

Αμέσως μετά το γκολ η Σέλτικ κράτησε πολύ τη μπάλα χωρίς όμως να βρίσκει διαδρόμους στην άμυνα της Γκλάντμπαχ η οποία πλέον είχε αυτό που αποζητούσε. Ο Μπρένταν Ρότζερς στο 71’ ρίσκαρε στο παιχνίδι βγάζοντας τον Ρότζικ και βάζοντας στη θέση του τον Γκρίφιθς, αλλά το πλήρωσε έξι λεπτά μετά. Στο 77ο λεπτό η κακή αντίδραση της άμυνας της Σέλτικ έδωσε την ευκαιρία στον Χαν να βάλει το 1ο του γκολ στο Uefa Champions League και ο Γερμανός δεν την άφησε να χαθεί, κάνοντας έτσι το 0-2.

Η Σέλτικ παρά το γεγονός ότι πίεσε δεν κατάφερε στα επόμενα λεπτά να ξαναμπεί στο παιχνίδι . Έτσι η Γκλάντμαχ πήρε σπουδαίο διπλό που την φέρνει να διεκδικεί ίσως και τη 2η θέση που οδηγεί στους 16 της διοργάνωσης.



Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο:

Σέλτικ- Γκλάντμπαχ 0-2
Στιντλ 57’, Χαν 77’

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Σίτι 4-0
Μέσι 17’, 61’, 69’, Νεϊμάρ 89’


Βαθμολογία
Μπαρτσελόνα 9 (1-13)
Μάντσεστερ Σίτι 4 (8-5)
Γκλάντμπαχ 3 (3-6)
Σέλτικ 1 (3-12)


Η επόμενη (4η) αγωνιστική (01/11)

Γκλάντμπαχ - Σέλτικ
Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x