Κύπελλο Ελλάδας

Πρώτος… σβηστά ο Παναθηναϊκός

Σαν αγγαρεία είδε το ματς στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός. Το τριφύλλι έμεινε στο 1-1 απέναντι στη μαχητική Παναχαϊκή (που έχασε μεγάλη ευκαιρία στην εκπνοή για να προκριθεί) και πέρασε ως πρώτο στους «16».

Δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά ο -με πολλές αλλαγές- Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στην Πάτρα. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έμεινε στο 1-1 με την μαχητική Παναχαϊκή και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου ως πρώτη, με την ΑΕΛ να... ακολουθεί τους πράσινους (με το 0-0 που απέσπασε στην Καρδίτσα επί της Αναγέννησης).

Στο 29' ο Χίλιεμαρκ άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι, ενώ στο 41' ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι ο Αργυρόπουλος. Το πρώτο μέρος είχε ρυθμό και κάποιες φάσεις, το δεύτερο ήταν... τραγωδία, με τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις μία καλή στιγμή -σε σουτ του Χατζηγιοβάνη που έφυγε άουτ η μπάλα- και την Παναχαϊκή να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 93' (όταν ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά το ευθύβολο σουτ του Μουστακόπουλου) για να κλέψει την πρόκριση και να αφήσει στον... τόπο τη Λάρισα.

Ντεμπούτο έκανε ο Τζανδάρης, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 75', ενώ δέκα λεπτά νωρίτερα πήρε το... βάπτισμα του πυρός με την πρώτη ομάδα ο 17χρονος Εμμανουηλίδης, που θεωρείται το μεγάλο ταλέντο των πράσινων ακαδημιών. Εξαιρετική ατμόσφαιρα στην Αγυιά με περισσότερους από 5.000 φίλους της Παναχαϊκής να δίνουν βροντερό «παρών», ανάμεσά τους και 500 του Παναθηναϊκού.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

Παναθηναϊκός 7 (5-2)
ΑΕΛ 4 (3-2)
Παναχαϊκή 4 (2-4)
Αναγέννηση Καρδίτσας 0 (1-3)

Το ματς

Αναμενόμενα ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης από νωρίς, με την Παναχαϊκή να του παραχωρεί γήπεδο και τους Χίλιεμαρκ-Δώνη-Λουντ να προσπαθούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Όλα αυτά την ώρα που το τριφύλλι… έγερνε απελπιστικά από τα αριστερά, με τον Χατζηγιοβάνη να είναι «εκτός» στο πρώτο τέταρτο. Η πρώτη ευκαιρία, όμως, ήρθε από πλευράς Πατρινών. Στο 16’ ο Φουρλάνος έπιασε ωραία –και δύσκολη- γυριστή κεφαλιά, με τον Βλαχοδήμο να εκτινάσσεται και να κρατά ανέπαφη την εστία του. Οι παίκτες του Ουζουνίδη είχαν μία φλύαρη κατοχή, δεν δημιουργούσαν ουσιαστικά κανέναν κίνδυνο μπροστά από τα καρέ του Χαλκιά και τα λεπτά περνούσαν… σβηστά, με τους Χίλιεμαρκ-Λουντ να είναι οι κύριοι εκφραστές της όποιας επιθετικότητας των φιλοξενούμενων.

Στο 29’, πάντως, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Μετά από βαθιά μπαλιά του Δώνη προς τον Χατζηγιοβάνη, ο νεαρός εξτρέμ γύρισε παράλληλα εξαιρετικά, βρήκε τον Χίλιεμαρκ κι αυτός με κοντινό πλασέ τιμώρησε την ανοργάνωτη άμυνα των γηπεδούχων, γράφοντας το 0-1. Οι κοκκινόμαυροι δεν πτοήθηκαν από το προβάδισμα του Παναθηναϊκού και κατάφεραν νωρίς-νωρίς να απαντήσουν. Στο 40’, λοιπόν, ο Ινσούα ανέτρεψε πάνω στη γραμμή τον Αργυρόπουλο και ο ίδιος παίκτης από την άσπρη βούλα νίκησε τον Βλαχοδήμο, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και κρατώντας στο «κόλπο» της πρόκρισης την πατρινή ομάδα.

Τα… μαντάτα στο δεύτερο μέρος δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά. Το ματς δεν είχε επ’ ουδενί το ρυθμό του πρώτου μέρους και ο χρόνος κυλούσε… βασανιστικά για τους ουδέτερους και μη. Καμία φάση, ούτε καν υποψία φάσης και το μόνο ουσιαστικό ήταν μία… αλλαγή! Όταν στο 65’ ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον 17χρονο Εμμανουηλίδη, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Η κλεψύδρα άδειαζε, οι πράσινοι είχαν αυτό που ήθελαν (δηλαδή τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας) και η εικόνα τους στο γήπεδο έκανε… μπαμ πως έβλεπαν το ματς σαν αγγαρεία. Την ίδια ώρα η Παναχαϊκή –όσο και το άλλο ματς του ομίλου ήταν ισόπαλο- έψαχνε ένα… χρυσό γκολ για το «κόλπο γκρόσο» της πρόκρισης, αλλά μάλλον παραήταν «ντροπαλή» να βγει μπροστά.

Η μοναδική, ουσιαστικά, ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 75’, όταν ο Χατζηγιοβάνης ελίχθηκε ωραία, έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Κάτι που αποδεικνύει και την κακή εικόνα που είχαν οι πράσινοι, δείγμα προφανώς της έλλειψης ιδιαίτερου κινήτρου, αλλά και των πολλών αλλαγών, αφού δεν υπήρχε καμία ομοιογένεια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με την είσοδο του Ελευθεριάδη στο χορτάρι, η Παναχαϊκή έγινε πιο επιθετική και παρά το ότι είχε χάσει αρκετό χρόνο, διεκδίκησε στο φινάλε την πρόκρισή της (δεδομένου πως και το σκορ στο Καρδίτσα-ΑΕΛ της επέβαλλε να κυνηγήσει τη νίκη κόντρα στο τριφύλλι). Βγήκε μπροστά, έφτιαξε 2-3 υποψίες φάσεων, έψαξε το… χρυσό γκολ, αλλά στο 93’ ο Βλαχοδήμος της… γκρέμισε το όνειρο! Ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού έκανε μεγάλη και δύσκολη επέμβαση σε δυνατό σουτ του Μουστακόπουλου μέσα στην περιοχή, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να γίνει ήρωας των κοκκινόμαυρων, με το 1-1 να μην αλλάζει….

Παναχαϊκή: Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος (74’ Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης (65’ Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός (77’ Αντωνακόπουλος)

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουτρουμπής, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ (75’ Τζανδάρης), Αυλωνίτης, Λουντ (56’ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας (65’ Εμμανουηλίδης)

Τα highlights του αγώνα



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x