Ελλάδα

Κορυφαίος Έλληνας του πρωταθλήματος ο Ιωαννίδης και καλύτερος ξένος ο Πινέδα!

Ο Φώτης Ιωαννίδης αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, ενώ ο Ορμπελίν Πινέδα κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο ως ξένος παίκτης!

Από τους δύο πρωτοπόρους του περσινού πρωταθλήματος, την τροπαιούχο ΑΕΚ και τον δευτεραθλητή Παναθηναϊκό, αναδείχθηκαν και οι δύο κορυφαίοι παίκτες της περασμένης σεζόν!

Συγκεκριμένα, ο Φώτης Ιωαννίδης, φορ των πρασίνων, αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας παίκτης για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, αυτή δηλαδή κατά τη διάρκεια της οποίας «ξεπετάχτηκε».

Ο διεθνής πλέον φορ έπαιξε σε 36 παιχνίδια πρωταθλήματος, τα 17 ως βασικός, και σκόραρε 7 γκολ δίνοντας και 2 ασίστ, όντας αδιαμφισβήτητα ένας από τους πρωταγωνιστές της πορείας του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη, καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής της αντίστοιχης περιόδου αναδείχθηκε ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο ΜVP της πρωταθλήτριας ΑΕΚ και πιθανότατα ολόκληρης της Stoiximan Super League αποτέλεσε ένα «πολυεργαλείο» στα χέρια του Ματίας Αλμέιδα, παίζοντας σε... αμέτρητες θέσεις και πετυχαίνοντας 9 γκολ μαζί με 2 ασίστ, αν και η συνεισφορά του δεν μπορεί να αποτυπωθεί μόνο στατιστικά.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x