Super League 2

Ψάχνει για... κίνητρο

Ανεπηρέαστη από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο συνεχίζει την πορεία της στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ, καθώς με μια γεμάτη εμφάνιση επικράτησε 3-1 του Ηρακλή Ψαχνών και βρίσκεται στο +14. Έπιασε πέναλτι ο Ανέστης!

Τα play-off τα οποία θα κρίνουν τα πάντα δεν αργούν, αλλά μέχρι τότε το μόνο στο οποίο στοχεύουν στην ΑΕΚ είναι να πάνε με όσο πιο μεγάλη διαφορά γίνεται από τους διώκτες της για να μπούνε με καλή… κάβα στο μίνι πρωτάθλημα.

Αυτό το κατάφεραν σήμερα οι «κιτρινόμαυροι», καθώς με το 3-1 επί του Ηρακλή στα Ψαχνά για την 23η αγωνιστική της Football League, απέκτησαν διαφορά 14 βαθμών από τη δεύτερη, Παναχαϊκή, η οποία την Κυριακή έκανε δώρο στους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα, με το 0-0 στην αναμέτρηση με τον Παναιγιάλειο.

Καθάρισε ο Αραβίδης με τα δύο του τέρματα (42’, 66’), ενώ άγγιξε το χατ-τρικ, καθώς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 80’. Σπατάλησαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 54’, καθώς ο Ανέστης έπιασε πέναλτι του Ράντι, ρεφάροντας το λάθος που είχε κάνει λίγο νωρίτερα, ανατρέποντας τον αντίπαλο επιθετικό, αλλά και αυτό του Κολοβέτσιου.

Το δεύτερο τέρμα σημείωσε ο Ζόριτς στο 56ο λεπτό, ενώ ο Βασίλης Πατσατζόγλου μείωσε με ωραίο τέρμα στο 70ο λεπτό. Δύο ασίστ ο Σοϊλέδης.

Θα ξεκουραστούν το Σαββατοκύριακο οι παίκτες της ΑΕΚ, καθώς βάσει προγράμματος θα έπαιζαν με τον Πανηλειακό, που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, ενώ το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στο Απόλλων Σμύρνης-Παναχαϊκή, που πιθανόν να δώσει μεγαλύτερη απόσταση από τη δεύτερη θέση.


Οι 7+4


Τέσσερις αλλαγές συγκριτικά με την προηγούμενη αναμέτρηση της ΑΕΚ (κόντρα στον Φωστήρα) έκανε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο Ανέστης πήρε τη θέση του Βούρα κάτω από τα δοκάρια. Ο Τζανετόπουλος έμεινε εκτός αποστολής και ο Λαμπρόπουλος έγινε παρτενέρ του Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας.

inner

Ο Μπαρμπόσα, ο οποίος λόγω καρτών δεν αγωνίστηκε στον Ταύρο, έπαιξε αριστερά. Ο Ζόριτς είχε και πάλι τον ρόλο του Αντι-Μάνταλου (μετά το 73' έπαιξε εκεί ο Γροντής), έχοντας μπροστά του τον Αραβίδη, που ήταν στην αιχμή της επίθεσης, με τον Κρισάντους, που σήκωσε αρκετά σχόλια με την απόδοση του την Κυριακή, να μην βρίσκεται στο βασικό σχήμα.

Το ματς


Όσοι ανέμεναν ότι η ΑΕΚ θα έπαιρνε μια νίκη με διαφορά αρκετών τερμάτων έπεσαν μέσα, ενώ η ομάδα του Δέλλα είχε νικήσει με 3-0 τον Ηρακλή Ψαχνών στο Κύπελλο και 5-1 στο πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ. Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν από την αρχή η αναμενόμενη, αν και σε κάποια χρονικά διαστήματα έδειξε να κολλάει η Ένωση. Το ποσοστό κατοχής της μπάλας κυμάνθηκε σε υψηλά ποσοστά από την αρχή του ματς, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο άρχισαν να παίρνουν μπρος οι φιλοξενούμενοι.

Μέχρι τότε δεν είχε κάποια καλή στιγμή η ΑΕΚ, αλλά από όταν έκανε την πρώτη, ακολούθησαν αρκετές και απανωτές για τους φιλοξενούμενους. Φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν και πριν την ανάπαυλα το γκολ. Είτε στο 25’, είτε στο 35’. Τελικά μπήκε στο 42’ από τον Αραβίδη.

inner

Από εκεί και πέρα μπήκε το… νερό στο αυλάκι και φαινόταν ότι θα έρθουν δύο ή τρία ακόμη τέρματα. Τελικά, αυτό καθυστέρησε να γίνει και λίγο έλλειψε μάλιστα να ισοφαριστεί η ΑΕΚ, με τον Κολοβέτσιο να κάνει κακό γύρισμα προς τα πίσω, τροφοδοτώντας τον Ραντί, που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και ο Ανέστης προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του συμπαίκτη του, όμως το μόνο που κατάφερε σε πρώτη φάση ήταν να δώσει την ευκαιρία στον παίκτη του Ηρακλή Ψαχνών να σκοράρει ανατρέποντας τον εντός της περιοχής και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Όμως, ο Ανέστης, που δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Φωστήρα, βγήκε νικητής στην εκτέλεση του πέναλτι, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και διώχνοντας σε κόρνερ.

inner

Από εκεί και πέρα το ματς κύλησε όπως και πριν τη συγκεκριμένη φάση και η ΑΕΚ συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και μάλιστα στην πρώτη που της έκατσε δευτερόλεπτα μετά το πέναλτι, κλείδωσε τη νίκη με τον Ζόριτς. Το μόνο που απέμενε ήταν να μάθουμε το σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι, χαλαρώνοντας αρκετά στην ΑΡΚ, ειδικά μετά το δεύτερο γκολ του Αραβίδη στο ματς (66’) έδωσαν την ευκαιρία στον Ηρακλή Ψαχνών να πετύχει και το γκολ της τιμής.

Control-room







Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ηρακλής Ψαχνών (Φυντάνης): Μανιάτης, Μπακομήτρος, Ραπτάκης, Σικαλιάς, Τσούπρος, Πατσατζόγλου, Τσιμόντζι, Τσεβάς (69' Πολίτης), Παληγιώργος (75' Ίβκοβιτς), Ράντι (84' Καρντόσο), Νικολίτσης

Στον πάγκο παρέμειναν οι Μελισσάς, Μαναρίτσας, Κόσουτιτς, Παλαιολόγος.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον (84' Φαγιέ), Ανάκογλου, Ζόριτς (73' Γροντής), Πλατέλλας (69' Κρισάντους), Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Στον πάγκο παρέμειναν οι Βούρας, Ντούνης, Ρόβας, Σαρρής

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας), επόπτες: Πετρόπουλος-Σπυρόπουλος


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x