Αγγλία

«Ψάχνεται» για νέο γήπεδο η Έβερτον

Οι άνθρωποι της Έβερτον ετοιμάζονται να υλοποιήσουν σχέδιο κατασκευής νέου γηπέδου μετά από 125 χρόνια στο «Goodison Park».

Έναν χρόνο μετά την αγορά του 49.9% της Έβερτον, ο επιχειρηματίας Φαράντ Μοσίρι ετοιμάζεται να προβεί σε μια κίνηση η οποία θα αλλάξει την σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

Μετά από 125 χρόνια στο ιστορικό «Goodison Park», η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει πολλές πιθανότητες να… μετακομίσει, μιας και υπάρχει «στα σκαριά» σχέδιο κατασκευής νέου γηπέδου στις όχθες του ποταμού Μέρσεϊ.

inner

Η προκυμαία του Bramley Moore, η οποία έχει παρακμάσει εδώ και πολλά χρόνια, φαίνεται να αποτελεί το ιδανικό σημείο για το νέο γήπεδο, ο σχεδιασμός του οποίου θα ανατεθεί πιθανότατα στον Αμερικανό Νταν Μέις. Τελευταία δουλειά του αρχιτέκτονα από τις ΗΠΑ είναι η νέα έδρα της Ρόμα στις όχθες του Τίβερη, η οποία θα είναι έτοιμη κατά πάσα πιθανότητα το 2019.

inner

Σε ότι αφορά το νέο γήπεδο της Έβερτον, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χωρητικότητα 52.000 θέσεων, δηλαδή 12.000 περισσότερες από το «Goodison Park», ενώ το κόστος αναμένεται να φτάσει στα 350 εκατ. λίρες.

inner

Ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Τζο Άντερσον, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής των «ζαχαρωτών», αισιοδοξεί πως η Έβερτον θα μπορέσει να υλοποιήσει το σχέδιο της κατασκευής του νέου γηπέδου:

«Η Έβερτον κάνει την επανάστασή της εντός και εκτός γηπέδου. Φιλοδοξούν να μπουν στις έξι κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας όπως παλιά» δήλωσε ο 59χρονος πολιτικός, ο οποίος πρόσθεσε επίσης πως «ο κ. Μοσίρι αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Έβερτον τόσο σαν ομάδα, όσο και σαν επιχείρηση. Οι οπαδοί έχουν κάθε δικαίωμα να είναι χαρούμενοι. Εμείς απ’ την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε κάθε στήριξη, όπως όταν έκανε επέκταση στο γήπεδό της η Λίβερπουλ».

inner

Το ενδεχόμενο να αποκτήσει νέο «σπίτι» η Έβερτον ενθουσιάζει όπως είναι φυσικό τους οπαδούς της ομάδας. Ένας 59χρονος λιμενεργάτης, που δεν θέλησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, δήλωσε: «Αυτή είναι η πόλη μας. Και το να… μετακομίσει η ομάδα εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος να το δείξουμε. Όλη μου τη ζωή, ήμασταν στην σκιά της Λίβερπουλ, τώρα θα έχουν κάτι να ζηλέψουν από εμάς».

Επιμέλεια: Γιάννης Πολιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x