Ισπανία

Ψηφίζει... δαγκωτό Βαλένθια η Μπάρτσα!

Αγαπημένο… μαγαζί της Μπαρτσελόνα αποτελεί τα τελευταία χρόνια η Βαλένθια, έχοντας αποκτήσει πέντε παίκτες από τις «νυχτερίδες» σε διάστημα έξι χρόνων.

Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους… τροφοδότες της εθνικής και των μεγάλων της La Liga.

Παρότι δεν έχει πλέον την ομάδα του παρελθόντος ή τις τεράστιες επιτυχίες, ακόμα και αν η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει άσχημα με 2 ήττες (από Έιμπαρ/Λας Πάλμας), η Βαλένθια ξέρει να βγάζει και να πουλάει παίκτες σε καλές τιμές. Από τις ομάδες που την προτιμούν τακτικά, φαίνεται πως είναι η Μπαρτσελόνα, όπως δείχνει και η μεταγραφή του Πάκο Αλκάθερ στους «μπλαουγκράνα» με το ποσό των 30 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι όμως και ο μόνος. Το φετινό καλοκαίρι, άλλη μια «νυχτερίδα», ο Αντρέ Γκόμες, μετακινήθηκε από τη Βαλένθια στην Καταλονία για 35 εκατ. ευρώ και άλλα 20 με τη μορφή μπόνους. Ειδικός όρος έχει μπει από τους «Βαλενθιανίστες» για το ότι θα εισπράξουν ακόμα 15 σε περίπτωση που ο Πορτογάλος μέσος κατακτήσει στο μέλλον τη Χρυσή Μπάλα!

Πριν το φετινό καλοκαίρι πάντως, την αρχή έκανε ο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος ήρθε στο «Καμπ Νου» το καλοκαίρι του 2010, για να καλύψει το κενό που άφησε τότε ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. Τα 40 εκατ. εκείνη τη χρονιά, δεδομένης της αξίας του Ισπανού φορ και για τα γκολ που πέτυχε, δεν κρίνονται φαινομενικά ως πολλά.

Ακολούθησε δυο χρόνια μετά, η μετακίνηση του Ζόρντι Άλμπα, για το αριστερό άκρο της «μπλαουγκράνα» άμυνας (κόστισε 14 εκατ. ευρώ), ο οποίος είχε εντυπωσιάσει και στο Euro 2012 με την Ισπανία, αλλά και αυτή του Ζερεμί Ματιέ το 2014 (20 εκατ.), ως έξτρα λύση στο κέντρο της άμυνας. Τα 20 «μύρια» που βγήκαν από τα ταμεία των Καταλανών τότε θεωρήθηκαν υπερβολικά πολλά, με τον Γάλλο πάντως να δίνει πολύτιμες λύσεις τόσο στο κέντρο της άμυνας ή και ως αριστερός μπακ όποτε χρειαζόταν.

Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x