Champions League

Ψυχρή και… απόλυτη Γιουνάιτεντ!

Στην επόμενη φάση με… 4Χ4 ετοιμάζεται να μπει η Μαν. Γιουνάιτεντ. Λόγω ενός (ακόμα) άσχημου παιχνιδιού της μπάλας στον νεαρό γκολκίπερ της Μπενφίκα κι ενός πέναλτι που έκανε ο Σάμαρης, επικράτησε 2-0.

Με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση του Champions League -έστω και χωρίς να εντυπωσιάσει- βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Μουρίνιο έκανε απλώς τα… απαραίτητα απέναντι στην Μπενφίκα και πήρε μια επαγγελματική νίκη με 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ».

Το φοβερό είναι όμως ότι την πήρε με ένα τρόπο που δεν τον ήθελε ούτε ο θεός, ούτε ο (κόκκινος στην προκειμένη περίπτωση) διάβολος.

Γιατί λίγες μέρες μετά την γκάφα του νεαρού γκολκίπερ Σβίλαρ που είχε κρίνει το ματς μεταξύ των δυο ομάδων στην Πορτογαλία, ο 18χρονος φάνηκε να παίρνει την εκδίκησή του: Αποκρούοντας έξοχα πέναλτι που κέρδισε ο Μαρσιάλ από τον Ντάγκλας και εκτέλεσε ο ίδιος ο Γάλλος επιθετικός.

Λίγο πριν το ημίχρονο ωστόσο η τύχη του έπαιξε εκ νέου άσχημο παιχνίδι, όταν η μπάλα σε συρτό σουτ του Μάτιτς σταμάτησε στο δοκάρι και αφότου χτύπησε στην πλάτη του (ενόσω ήταν πεσμένος) κατέληξε στα δίχτυα!

Εκμεταλλευόμενη λοιπόν ένα ακόμα τέρμα που χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον πιτσιρικά, η Γιουνάιτεντ επικεντρώθηκε κυρίως στο πώς θα το προστατεύσει. Πήγε μάλιστα να το πληρώσει αυτό, όταν η Μπενφίκα είχε δοκάρι στο 65’ με τον Χιμένεθ.

Κι αφού οι γηπεδούχοι τη γλίτωσαν, ήρθε νέο πέναλτι που έκανε ο Σάμαρης στον Ράσφορντ λίγα λεπτά αργότερα, για να αποδειχθεί ο Μπλιντ πιο αποτελεσματικός από τη βούλα και να σφραγίσει τη νίκη (78’).

Αυτή που δεν έδωσε από σήμερα την πρόκριση, ωστόσο επέκτεινε το εντυπωσιακό σερί των αήττητων αγώνων στην Ευρώπη στους 20 κι έκανε αναγκαία τη συγκομιδή ενός μόλις βαθμού στα δυο τελευταία ματς του ομίλου για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η παρουσία της Γιουνάιτεντ στους «16».



Τα σημερινά αποτελέσματα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπενφίκα 2-0
(45’ αυτ. Σβίλαρ, 78’ πεν. Μπλιντ)

Βασιλεία-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2
(32’ Τσούφι - 65’ Τζαγκόεφ, 79’ Βέρνμπλουμ)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12 (10-1)
Βασιλεία 6 (8-5)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6 (5-8)
Μπενφίκα 0 (1-10)

Η επόμενη αγωνιστική

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπενφίκα
Βασιλεία-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x