Γερμανία

Πώς μπορεί ο Φόρσμπεργκ, να σώσει την Σούντσβαλ!

Μια ενδεχόμενη μεταγραφή του Εμίλ Φόρσμπεργκ της Λειψίας προς άλλο σύλλογο, μπορεί να σώσει την πρώην ομάδα του Σουηδού μέσου, την Σούντσβαλ από τα χρέη.

Η Σούντσβαλ, ομάδα στην οποία ο Εμίλ Φόρσμπεργκ της Λειψίας ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, με τους ιθύνοντες του συλλόγου της πρώτης κατηγορίας της Σουηδίας, να προβαίνουν σε σχετική ανακοίνωση, απευθυνόμενοι προς τους χορηγούς τους, τα τοπικά μέσα και τους πολιτικούς της ομώνυμης σουηδικής πόλης.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Sundsvall Tidning», οι άνθρωποι της Σούντσβαλ, σκέφτονται να πάρουν δάνειο από την τοπική κοινότητα, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, βάζοντας ως υποθήκη τα τροφεία που δικαιούνται, από μια πιθανή πώληση του 25χρονου ποδοσφαιριστή των «κόκκινων ταύρων».

Στο ενδεχόμενο αυτό, αν ο Φόρσμπεργκ πάρει μεταγραφή προς άλλον σύλλογο, οι Σουηδοί δικαιούνται ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξης των 4,2%, από τα λεφτά που θα βάλει η Λειψία στα ταμεία της, στην περίπτωση αυτή. Ποσό ικανό που μπορεί να σώσει την ομάδα, αν σκεφτούμε τα τεράστια ποσά που διακινούνται την σήμερον ημέρα στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά και τις ακριβές πωλήσεις που κάνουν οι δευτεραθλητές Γερμανίας, με πιο πρόσφατη εκείνη του Ναμπί Κεϊτά έναντι περίπου 50 εκ. ευρώ, που από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Λίβερπουλ.

Σε αυτό ποντάρει και ο πρόεδρος της Σούντσβαλ, Γιόχαν Νικούλα, που μέσω της «Sundsvall Tidning», θεωρεί πως μια πώληση του διεθνούς με την Σουηδία μέσου, κοντά στα 52 εκ ευρώ, μπορεί να αποφέρει στα ταμεία του συλλόγου ένα ποσό της τάξης των 2,2 εκ ευρώ. Ένα ποσό ικανό, που μπορεί να την σώσει από την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται.

Επιμέλεια: Γιώργος Κορολής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x