Europa League

Ράφαελ: «Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε»

Στην ευκαιρία να «σπάσουν» την παράδοση του Ολυμπιακού να μη χάνει από πορτογαλικές ομάδες στο «Καραϊσκάκης» τα τελευταία σαράντα χρόνια στάθηκε ο Ράφαελ Μπρακάλι στη συνέντευξη Τύπου της Αρούκα.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, πρώην του Παναιτωλικού, στάθηκε στην ευκαιρία που έχουν να γράψουν ιστορία, αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ελλάδα, στη σωστή προετοιμασία της ομάδας του για την αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκης» και περιμένει να τον βοηθήσουν οι συμπαίκτες του, ώστε να μην έχει πολλή δουλειά.

Αναλυτικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σε μία χώρα που έζησα δύο χρόνια και συμπεριφέρθηκαν όμορφα σε εμένα και την οικογένειά μου. Την εποχή που έπαιζα στον Παναιτωλικό, ήταν διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός αντιστοιχούσε τότε με την Μπενφίκα, την Πόρτο και τη Σπόρτινγκ.

Εμείς στον Παναιτωλικό ήμασταν σαν την Αρούκα. Είχαμε πετύχει δύο ισοπαλίες στην έδρα μας και είχαμε χάσει στο "Καραϊσκάκης", σε ένα ματς, όμως, που ήταν αμφίρροπο. Εύχομαι στο αυριανό ματς να έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα και να βοηθήσουμε το πορτογαλικό ποδόσφαιρο με άλλη μία ομάδα στους ομίλους.

Η Πόρτο είναι μεγάλη ομάδα και κατάφερε, μετά από σκληρή δουλειά, να πάρει τη νίκη στην Ιταλία και να περάσει. Παρόλα αυτά και εμείς ως ομάδα είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο προετοιμασίας και ελπίζω μετά από 90’ ή 120 λεπτά ή ό,τι χρειαστεί να έχουμε καταφέρει να περάσουμε στους ομίλους.

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, εμείς έχουμε βγει πρώτη φορά στην Ευρώπη και ελπίζω ότι θα γράψουμε αύριο ιστορία.

Το γεγονός ότι έρχονται εδώ Πορτογάλοι δείχνει το πόσο καλή δουλειά γίνεται από τους Πορτογάλους. Δείχνει, επίσης, το πόσο σωστά επένδυσε ο Ολυμπιακός, φέρνοντας μεγάλα ονόματα. Θυμάμαι στη θητεία μου εδώ ότι, παρότι είχαμε έναν Έλληνα προπονητή, του άρεσε πολύ το πορτογαλικό ποδόσφαιρο και το παρακολουθούσε.

Όσο για τον Πάουλο Μπέντο, μ' αρέσει ως προπονητής, αλλά εύχομαι να νικήσουμε εμείς. Στον Μπέντο και στον Ολυμπιακό εύχομαι να κερδίσει το πρωτάθλημα και να πάει πολύ καλά.

Εύχομαι όλη η ομάδα να έχει μεγάλη βραδιά, ώστε να περάσουμε στον επόμενο γύρο, γιατί εγώ, ως τερματοφύλακας, δεν είμαι απλά ένα "πιόνι" στην ομάδα. Η ομάδα αποτελείται από πολλούς παίκτες που κάνουν μία προσπάθεια για να νικήσουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x