Ελλάδα

Ρανιέρι: «Δραματική η κατάσταση στην Εθνική Ελλάδας»

Την εμπειρία του στην Εθνική Ελλάδας περιέγραψε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο αποθεώνεται από ολόκληρο τον κόσμο για το φετινό θαύμα της Λέστερ.

Στο πέρασμά του από την Ελλάδα και την κατάσταση που συνάντησε στην Εθνική μίλησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την επιτυχία που βιώνει και ο ίδιος από την πορεία που έχει φέτος η Λέστερ στην Premier League.

«Δυστυχώς, στον κόσμο μας μπαίνουν αμέσως ετικέτες, αλλά αυτό που μου δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η απροσεξία. Ήθελα να δοκιμάσω με μια Εθνική ομάδα και επέλεξα την Ελλάδα», είπε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός στο «Radio Anch'io Lo Sport» για την Εθνική Ελλάδας και πρόσθεσε:

«Έπρεπε να αλλάξουν όλα και είχα στη διάθεσή μου μόνο τέσσερα παιχνίδια. Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό σε αυτές τις συνθήκες; Πώς θα μπορούσε ένας προπονητής να κερδίσει σε αυτές τις περιπτώσεις; Όποιος πήγε μετά από μένα, δεν έκανε κάτι καλύτερο. Εκεί υπάρχει μια δραματική κατάσταση».

Στη συνέχεια, ο 65χρονος προπονητής έδωσε μία συμβουλή στους παίκτες του στον βρετανικό σύλλογο: «Να μην κοιτάζουν τη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ και... ζαλιστούν! Η Λέστερ... τρελαίνει κόσμο καθώς μετά από 25 αγωνιστικές είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ και συνεχίζει ακάθεκτη θέλοντας να πετύχει το θαύμα των θαυμάτων κατακτώντας τον φετινό τίτλο

Είναι σημαντικό για εμάς να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να πατάμε τα πόδια μας στο έδαφος. Για τους παίκτες αυτούς συμβαίνει για πρώτη φορά στη ζωή τους να πετυχαίνουν κάτι τόσο ξεχωριστό. Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να μην κοιτάνε κάτω ή πίσω τους. Όπως ένας αναρριχτής θα πρέπει να κοιτάζεις ψηλά. Αν κοιτάξεις προς τα κάτω θα πεις... “Θεέ μου που έφτασα”. Σίγουρα οι μεγαλύτεροι σύλλογοι είναι αυτοί που έχουν το άγχος, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x