Stoiximan Super League

Βρε τον Πλατανιά...

Με τον Μανούσο να δίνει τη λύση (ευστοχώντας σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος) στο 84', ο Πλατανιάς επικράτησε 2-1 της Κέρκυρας με ανατροπή και βρέθηκε στο μείον ένα από την 6η θέση, όπου είναι η ΑΕΚ

Πλατανιάς σε… τροχιά play off.

Οι Κρητικοί λύγισαν (2-1) την Κέρκυρα στα Περιβόλια αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 39’, όταν και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Τουράμ. Η αντεπίθεση ξεκίνησε στις αρχές του δεύτερου μέρους, με τον Βάντερσον να ισοφαρίζει στο 48ο λεπτό και τον Μανούσο να κερδίζει έξυπνα πέναλτι από τον Ντιμιτρόφσκι, κάνοντας στο 84’ το 2-1.

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι αρκετά διαφορετικό, καθώς ο Επστάιν είχε δοκάρι στο 80ο λεπτό.

inner

Το ματς

Οι δύο ομάδες ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα ώστε να φθάσουν ακόμη πιο κοντά στον στόχο τους και γνώριζαν ότι και η ισοπαλία δεν θα ήταν κακή για αμφότερες. Αυτός ο συνδυασμός και η διστακτικότητα των δύο αντιπάλων έφερε ένα πολύ κακό πρώτο μέρος, στο οποίο οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο της μιας τελικής για κάθε ομάδα στο πρώτο μισό του πρώτου μέρος, ενώ μέχρι την ανάπαυλα σημειώθηκαν λίγες ακόμα. Παράλληλα, το ματς δεν είχε και ρυθμό και συνολικά το θέαμα ήταν πολύ κακό. Ο Πλατανιάς σε γενικές γραμμές ήταν ελαφρώς καλύτερος, είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας (έφθασε μέχρι και στο 69%-31%) στο α’ ημίχρονο, αλλά αυτό δεν σημαίνει και κάτι, καθώς δεν ήταν απειλητικός.

inner

Ωστόσο, η Κέρκυρα είχε την ουσία σε αυτό το χρονικό διάστημα και άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό. Ο Επστάιν έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Γκόμεζ που βγήκε φάτσα με τον Σωτηρίου, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει, η φάση συνεχίστηκε και ο Γάλλος έκανε το γύρισμα στην καρδιά της μικρής περιοχής, η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να διώξει μακριά και ο Τουράμ έστειλε με άνεση έκανε το 0-1.

Φουριόζος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς και κατάφερε πολύ νωρίς να φέρει την κατάσταση στα ίσα και να διώξει από πάνω του το άγχος που είχε μετά το τέρμα των φιλοξενούμενων. Ο Γιακουμάκης έκανε δυνατό σουτ με το αριστερό από καλή θέση, ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε και ο Βάντερσον από κοντινή θέση και παρά την προσπάθεια του Γκόμεζ ισοφάρισε στο 48ο λεπτό. Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έπαιζε με άλλη ψυχολογία και σε άλλη ταχύτητα, παίρνοντας ώθηση από το τέρμα που πέτυχε και έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Εκτός του ότι είχε την κατοχή (όπως και στο πρώτο μέρος) της μπάλας, ήταν πιο γρήγορος, είχε πλέον και το… απρόβλεπτο στο παιχνίδι του.

inner

Πάντως, η Κέρκυρα όσες φορές έβγαινε στην αντεπίθεση (το έκανε λίγες φορές είναι η αλήθεια), το έκανε πολύ καλά και δημιουργούσε κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα. Όπως στο 61’, όταν βγήκε μπροστά με πολύ καλές προϋποθέσεις, αλλά σταμάτησε η επίθεση επειδή ο Τουράμ, που έβγαινε φάτσα με τον Σωτηρίου, υποδείχθηκε κακώς σε θέση offside. και αμέσως μετά ο Μενδρινός λίγο έλειψε με δυνατό δυνατό-γεμάτο σουτ μέσα από την περιοχή να κάνει το 2-1.

Η Κέρκυρα παραλίγο να «χτυπήσει» και πάλι κόντρα στη ροή του ματς, αφού ο Επστάιν έγινε κάτοχος της μπάλας στο 80ο λεπτό, ύστερα από λάθος γύρισμα του Κάργα, ξέφυγε από τον Σωτηρίου που βγήκε αρκετά έξω από την εστία του για να προλάβει τα χειρότερα, αλλά δεν δικαιώθηκε, καθώς έχασε τον έλεγχο της φάσης. Ο Γερμανός έφυγε λίγο πλάγια και από δύσκολη θέση έκανε καλό σουτ και η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι και σταμάτησε το αριστερό δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους «Φαίακες», ο Μανούσος κέρδισε έξυπνα πέναλτι από τον Ντιμιτρόφσκι λίγα λεπτά μετά και στο 84’ το εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το 2-1. Ο Πλατανιάς διαχειρίστηκε πολύ σωστά το υπέρ του αποτέλεσμα και δεν κινδύνεψε μέχρι το τέλος να το χάσει.

inner



Η εξέλιξη της αναμέτρησης όπως την παρακολουθήσατε σε real time μέσω του sport-fm.gr



Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Μπανανά, Πριντέτα, Καρυπίδης (70' Κάργας), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (46' Μενδρινός), Βάντερσον, Μανούσος, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (84' Γουνδουλάκης)

Στον πάγκο: Κοκκάλας, Μαραγκός, Αποστολόπουλος, Γιορέντε

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας (73' Ντιμιτρόφσκι), Ιωάννου, Βενέτης (86' Γεωργακόπουλος), Ντιόγκο, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (61' Νίκιτς), Γκόμες, Ζορμπας, Επστάιν, Τουράμ

Σε αυτόν της Κέρκυρας οι Αραμπατζής, Γεωργίου, Κόντος, Ζαραδούκας


Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας. Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας, Κωνσταντίνος Κωνστάντιος 4ος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x