Ισπανία

Ρεάλ Μπέτις: Στο Τοπ 5 της Ευρώπης η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Την τρίτη θέση στα ποσοστά κατοχής στην Ευρώπη καταλαμβάνει η Ρεάλ Μπέτις, με την Μάντσεστερ Σίτι και την Μπαρτσελόνα να είναι οι μοναδικές που την προσπερνούν.

Υψηλά ποσοστά κατοχής έχει η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Ρεάλ Μπέτις, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση μεταξύ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής ιστοσελίδας «Mundo Deportivo».

Οι Ανδαλουσιανοί, μετά τη συντριπτική κατοχή στο κυριακάτικο ματς απέναντι στη Λεγανές που άγγιξε το ποσοστό του 82%, βρίσκονται στην τρίτη θέση της κατάταξης των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων όσον αφορά τα ποσοστά κατοχής τη φετινή σεζόν.

Την «βασίλισσα» της Ανδαλουσίας προσπερνούν σε ποσοστά μόνο η Μάντσεστερ Σίτι και η Μπαρτσελόνα με 67,3% και 66,2%, αντίστοιχα, τη στιγμή που η Μπέτις σημειώνει ποσοστό κατοχής που συνολικά φτάνει το 64,9% στη La Liga.

Έτσι αφήνει πίσω της πολλά ευρωπαϊκά «μεγαθήρια» του ποδοσφαίρου, όπως η Μπάγερν Μονάχου (64.5%), η Ρεάλ Μαδρίτης (63.8%), η Τσέλσι (63.1%), η Παρί Σεν Ζερμέν (60.2%) και η Γιουβέντους (59.3%).

Δεδομένου του ότι το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα -μη πούμε το πιο ανταγωνιστικό- με τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα να έχουν τον πρώτο λόγο, το κατόρθωμα αυτό της ομάδας του Κίκε Σεντιέν αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Βέβαια, η ομάδα της Σεβίλλης, παρά την υψηλή κατοχή, έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ, κάτι που την θέτει εκτός ευρωπαϊκής 20αδας όσον αφορά τα τέρματα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, με μικρότερο μέσο όρο στα σουτ (14.4 ανά ματς) από την Μπέτις (14.7) σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης με 27 γκολ, τη στιγμή που ακολουθούν Μάντσεστερ Σίτι με 21 τέρματα, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ με 19 γκολ, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν η Μπαρτσελόνα (18), η Σεβίλλη και η Γιουβέντους (16).

Αξιοπρόσεκτο είναι πως στη λίστα με τις τοπ 20 ομάδες που έχουν σκοράρει τα περισσότερα γκολ δεν βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, με 12 γκολ σε επτά ματς.

inner

inner

Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x