Champions League

Ρεάλ σου 'ρχεται!

Έτοιμη να διεκδικήσει το 6ο Champions League της ιστορίας της είναι η Λίβερπουλ, η οποία παρά την ήττα με 4-2 από τη Ρόμα έκλεισε εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κιέβου απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρούσα στο μεγάλο ραντεβού του Κιέβου το βράδυ της 26ης Μαΐου θα είναι η Λίβερπουλ, η οποία κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσει το 6ο Champions League της ιστορίας της.

Η ομάδα του Κλοπ γνώρισε ανώδυνη ήττα με 4-2 από την Ρόμα στο Ολίμπικο, καθώς ο θρίαμβος με 5-2 στο παιχνίδι του Άνφιλντ στάθηκε αρκετός για να της δώσει το εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά έντεκα χρόνια και όγδοη φορά συνολικά.

inner

Ο Μανέ άνοιξε το σκορ στο 9’ με τον Μίλνερ να σκοράρει σε... λάθος εστία στο 15’ και με αυτογκόλ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Βαϊνάλντουμ στο 25’ με εξ επαφής κεφαλιά έγραψε το 1-2 και επί της ουσίας καθάρισε οριστικά την μπουγάδα για το σύλλογο του Άνφιλντ.

Το δεύτερο μέρος άνηκε εξ ολοκλήρου στους Ρωμαίους, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των φιλοξενουμένων κατάφεραν να πετύχουν τρία τέρματα με τον Τζέκο στο 52’ και Ναϊνγκολάν στο 86’ και 94’ με πέναλτι, αγγίζοντας μία ακόμα απίστευτη ανατροπή.

Έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι στο 63’ υπέρ των γηπεδούχων,ο Σλοβένος διαιτητής, με τη μπάλα μετά το σουτ του Ελ Σαράουι να σταματά στο χέρι του Άρνολντ, ενώ είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα.

Πλέον μετά το αποψινό αποτέλεσμα θα έχουμε ένα ριμέικ του τελικού του 1981, όταν και πάλι Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους στο Παρκ Ντε Πρενς, με τους Βρετανούς να επικρατούν τελικά με 1-0 και να κατακτούν την κούπα.



Το μάτς


Η Ρόμα όπως αναμενόταν ξεκίνησε το παιχνίδι με το… μαχαίρι στα δόντια, κυνηγώντας από νωρίς το τέρμα που θα της έδινε φτερά στα πόδια και θα την κρατούσε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Η πρώτη ουσιαστική απειλή καταγράφηκε στο 6’ με τον Φλορέντσι να πιάνει το σουτ λίγο έξω από την αγγλική περιοχή και την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Οι Ιταλοί έψαχναν εναγωνίως το 1-0 με συνέπεια να ανέβουν στο γήπεδο και να αφήσουν αρκετούς κενούς χώρους. Κάτι που η Λίβερπουλ δύσκολα θα άφηνε ανεκμετάλλευτο. Έτσι στο 11’ μετά από τραγικό λάθος του Ναϊνγκολάν στο χώρο του κέντρου, ο Φιρμίνο κουβάλησε τη μπάλα και την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε στον Μανέ, με τον Σενεγαλέζο να μην συγχωρεί και να κάνει το 0-1.

inner

Το τέρμα αυτό φάνηκε να επηρεάζει τους γηπεδούχους. Ωστόσο την… ψυχρολουσία ήρθε να σταματήσει άθελά του ο Μίλνερ! Ο Άγγλος στο 15’ στάθηκε απίστευτα άτυχος, καθώς η μπάλα μετά το διώξιμο του Φαν Ντάικ τον βρήκε στο πρόσωπο και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Κάριους για το 1-1. Ένα γκολ που έβαλε... φωτιά στις κερκίδες του Ολίμπικο και έδωσε στο παιχνίδι νέο ενδιαφέρον!

Ωστόσο η… αρμάδα του Κλοπ δεν είχε όρεξη για παιχνιδάκια. Και αφού αρχικά προειδοποίησε με τον Μανέ στο 25’ να αγγίζει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μετά το γύρισμα του Ρόμπερτσον και τον Άλισον να έχει απάντηση, πάγωσε για τα καλά το ιταλικό γήπεδο στο 29’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τζέκο βρήκε άσχημα την μπάλα με το κεφάλι, με τον Βαϊνάλντουμ να λέει «ευχαριστώ» στο λάθος του Βόσνιου και με εξ επαφής κεφαλιά να παραβιάζει για δεύτερη φορά την εστία του Άλισον γράφοντας το 1-2. Ένα τέρμα με ιστορική σημασία καθώς ήταν το 46ο (!) τη φετινή σεζόν για τη Λίβερπουλ, αριθμός που την καθιστά την πιο παραγωγική ομάδα σε μία χρονιά στην ιστορία του θεσμού.

inner

Το τέρμα αυτό έκοψε τα… πόδια των γηπεδούχων με την απογοήτευση να είναι έκδηλη στο πρόσωπό τους. Ως το τέλος του πρώτου μέρους δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο, πέραν ενός… πονηρού σουτ του Ελ Σαράουι στο 35’, με το αριστερό δοκάρι του Κάριους να του αρνείται το 2-2.

Πλέον τα περιθώρια για τους Ρωμαίους είχαν επί της ουσίας εξαντληθεί και το μόνο που τους απέμενε ήταν να επιτεθούν μαζικά. Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, λοιπόν, ήταν ιδανικό. Ο Τζέκο, στο 52’ πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Ελ Σαραουί και με ψύχραιμο πλασέ από κοντά έκανε το 2-2, επαναφέροντας την ισορροπία στην αναμέτρηση.

inner

Το γκολ αυτό έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς με τους Ιταλούς να δείχνουν να πιστεύουν και πάλι στην μεγάλη ανατροπή. Στο 63΄ λοιπόν εκτυλίχθηκε η φάση που θα μπορούσε να έχει αλλάξει εντελώς την εξέλιξη του ματς. Ο Τζέκο έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με τον Ελ Σαράουι να κάνει το γυριστό στο δεύτερο. Ωστόσο η προσπάθεια του ενώ είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα σταμάτησε στο χέρι του Άρνολντ, με τον Σλοβένο διαιτητή να δείχνει… παίζετε.

inner

Η φάση αυτή φαίνεται πως άδειασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι μετά το 65’ έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις μετά την υπερπροσπάθεια. Όσο πλησιάζαμε προς τη λήξη η Λίβερπουλ, ωστόσο άρχισε να χαλαρώνει… επικίνδυνα. Έτσι ο Ναϊνγκολάν με πανέμορφο σουτ στο 86’ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Κάριους, δίνοντας για πρώτη φορά στη βραδιά το προβάδισμα στους Ρωμαίους (3-2).

Το τελικό αποτέλεσμα (4-2) διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, με τον Ναϊνγκολάν να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Ουντέρ μετά το χέρι του Κλαβάν και να παραβιάζει για τέταρτη και τελευταία φορά την εστία των γηπεδούχων.


Αναλυτικά οι συνθέσεις:


Ρόμα (Ντι Φραντσέσκο):: Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κόλαροφ, Πελεγκρίνι (53’ Ουντέρ), Ντε Ρόσι (68’ Γκοναλόν), Ναϊνγκολάν, Σικ, Τζέκο, Ελ-Σααράουι ((74’ Αντονούτσι)

Λίβερπουλ (Κλοπ):Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ (92’ Κλάιν), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Χέντερσον, Βάιναλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (87’ Σολάνκε), Μανέ (83’ Κλάβαν).

Διαιτητές: Σκόμινα (Σλοβενία), Πραπρότνικ (Σλοβενία), Βούκαν (Σλοβενία)

Τέταρτος: Κλάντσνικ (Σλοβενία)

Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x