Ισπανία

Ρομπέρτο: «Καθοριστικά τα χρόνια στον Ολυμπιακό»

Με τα καλύτερα χρόνια μίλησε ο Ρομπέρτο σε ισπανικό Μέσο για τα χρόνια που πέρασε στον Ολυμπιακό, ενώ σχολίασε και τους λόγους που αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Εσπανιόλ.

Ως τα καλύτερα χρόνια της μέχρι τώρα καριέρας του χαρακτήρισε ο Ρομπέρτο αυτά που πέρασε στον Ολυμπιακό, σχολιάζοντας παράλληλα τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει στην Εσπανιόλ και τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η ομάδα.

Αναλυτικά, όσα είπε στην elperiodico.com:

Για το πώς προέκυψε η μεταγραφή του στην Εσπανιόλ: «Στο τέλος της σεζόν ενημέρωσα τον Ολυμπιακό ότι ήθελα να επιστρέψω στην Ισπανία για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους. Στην Εσπανιόλ έχω φίλους και κατάλαβα ότι ετοιμαζόταν ένα πολύ σοβαρό πρότζεκτ. Το αποκορύφωμα ήταν όταν ήρθε ο Κίκε. Δεν είχα χάσει την επαφή μου μαζί του, από όταν ήμουν στην Ατλέτικο και ήθελα να ξέρω τι ελπίδες έχω να πάω εκεί. Η ομάδα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό επιτάχυνε τη διαδικασία. Επιπλέον, έχω τα παιδιά μου στην Μαδρίτη και ήθελα να είμαι πιο κοντά τους. Η χαρά είναι ολοκληρωμένη»

Για την καριέρα του μέχρι σήμερα: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το ταξίδι. Νιώθω στην καλύτερη φάση μου. Τα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και τα δύο στην Σαραγόσα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο».

Για το τι σκέφτεται για τις ομάδες που έχει παίξει στο παρελθόν: «Η Ταραγόνα ήταν η πρώτη μου εμπειρία εκτός Μαδρίτης. Ήταν ένας φανταστικός χρόνος, ένα τεστ για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στην Ουέλβα πήγα με πολλές φιλοδοξίες, αλλά τραυματίστηκα στην προετοιμασία. Μετά πήγα στην Ατλέτικο με τον Κίκε. Ήταν ένας πολύ σημαντικός χρόνος, αλλά τραυματίστηκα. Έχασα τη θέση μου στην ενδεκάδα και πήγα στην Σαραγόσα, όπου έζησα πέντε αξέχαστους μήνες, που με βοήθησαν να πάρω μεταγραφή στην Μπενφίκα πριν τον Ολυμπιακό».

Για την ζωή εκτός Ισπανίας: «Δεν πρέπει να φοβάσαι να παίξεις στο εξωτερικό. Μαθαίνεις πολλά, για τη γλώσσα, την κουλτούρα, την δουλειά… Στην Πορτογαλία δεν ξεκίνησα τόσο καλά. Δέχτηκα πολλή κριτική, αλλά επίσης έμαθα πολλά πράγματα. Το 2013 έκανα το βήμα για την Ελλάδα, όπου πέρασα τα καλύτερα χρόνια μου. Ήταν ένας ωραίος σταθμός».

Για την αντιμετώπιση που είχε στον Ολυμπιακό: «Από την πρώτη μέρα όλα πήγαν καλά. Το Champions League είναι μια μοναδική διοργάνωση. Από τον δεύτερο χρόνο ήμουν αρχηγός. Έζησα σε μεγάλο βαθμό τον φανατισμό τους και την αφοσίωσή τους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ομάδα. Πήρα μαζί μου πολλά πράγματα, που ελπίζω να χρησιμοποιήσω στην Εσπανιόλ».

Για το τι μπορεί να προσφέρει ο Κίκε Φλόρες στην Εσπανιόλ: «Είναι ένας πολύ σοβαρός προπονητής, που δουλεύει πολύ σκληρά και έχει καλές ιδέες. Ο κόσμος θα δει μια ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο. Η Εσπανιόλ θα είναι ένα συμπαγές, ενωμένο και ανταγωνιστικό σύνολο».

Για το αν πιστεύει ότι η Εσπανιόλ θα μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα σύντομα: «Γιατί όχι; Πάντα λέω πως το πρώτο που έχει σημασία είναι να είσια ήρεμος. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα στέρεο πρότζετ, με μικρά βήματα. Μια βάση και να εξελισσόμαστε σταδιακά. Έχω πολλούς φίλους στο ποδόσφαιρο και όλοι λένε πως θα είναι μια αξιόλογη ομάδα. Το πρότζεκτ της Εσπανιόλ δεν είναι εντυπωσιακό μόνο για τους φιλάθλους, αλλά και για τους αντιπάλους. Η Εσπανιόλ θα αποκτήσει τον σεβασμό και τον φόβο του κόσμου. Θα μας υπολογίζουν. Θα είμαστε μια ομάδα που θα προσπαθήσει να βρει μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους».

Για την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ομάδας: «Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία δειπνήσαμε. Είδα ότι έχει τον ίδιο ενθουσιασμό με εμάς. Είναι ο άνθρωπος που κάνει αυτό το σχέδιο να δουλέψει. Μοιραζόμαστε την επιθυμία του. Τώρα έχουμε την ευθύνη να το πραγματοποιήσουμε στα παιχνίδια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x