Ισπανία

Ροναλντίνιο: «Ήταν δική μου επιλογή να φύγω από την Μπαρτσελόνα»

Τέλος στις φήμες που ήθελαν τον Πεπ Γκουαρντιόλα να τον διώχνει από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2008 έβαλε ο Ροναλντίνιο, ο οποίος παραδέχτηκε πως ήταν καθαρά δική του επιλογή.

Στην εδώ και χρόνια έντονη φημολογία πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδιωξε τον Ροναλντίνιο από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2008, απάντησε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος, ο οποίος παραδέχτηκε πως επέλεξε ο ίδιος να φύγει γιατί ήθελε μια νέα πρόκληση.

«Εγώ αποφάσισα ότι έπρεπε να αποχωρήσω από την Μπαρτσελόνα. Είχα ήδη πετύχει τους στόχους μου και χρειαζόμουν μια αλλαγή.

Οι σχέσεις μου με την Γκουαρντιόλα ήταν πάντα καλές και μάλιστα έχω δουλέψει με τον αδερφό του στη Nike
» δήλωσε ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής, και συμπλήρωσε:

«Ήταν φανερό σε όλους ότι χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση κάπου αλλού, όμως η Μπαρτσελόνα θα είναι πάντα το αγαπημένο μου μέρος».

Στη συνέχεια, ο Ροναλντίνιο κλήθηκε να μιλήσει και για την σχέση του με τον Λιονέλ Μέσι, τονίζοντας πως είναι πολύ καλός του φίλος και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής.

«Όταν ο Μέσι ήρθε στην πρώτη ομάδα ήταν πολύ μικρός και τον συμπάθησα σχεδόν αμέσως, και τώρα είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Είχα μάλιστα την τιμή να δώσω την ασίστ στο πρώτο του γκολ. Τότε, όλοι πιστεύαμε ότι θα ήταν είτε ένας από τους καλύτερους ή ο καλύτερος. Είναι μεγάλη χαρά να τον βλέπω να πετυχαίνει, και ελπίζω ότι θα παραμείνει ο καλύτερος» είπε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα 207 φορές και σημείωσε 94 τέρματα.

Επιμέλεια: Μανώλης Μποτσέτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x