Γενικά

Ρονάλντο: «Έζησα τελείως διαφορετικά τον φετινό τελικό από ό,τι με την Ελλάδα»

Εντελώς διαφορετικά βίωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο την εμπειρία του τελικού του Euro 2004 με την Ελλάδα σε σχέση με αυτόν του 2016. «Ήξερα πως θα νικήσουμε μετά τα λόγια του Σάντος», πρόσθεσε.

Στον τελικό του 2004 ήταν γηπεδούχος και φαβορί, αλλά έφυγε ηττημένος από την Ελλάδα. Σε αυτόν του 2016 ήταν φιλοξενούμενος και αουτσάιντερ, αλλά έφυγε νικητής. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο περιέγραψε τις δύο διαφορετικές εμπειρίες σε τελικό Euro.

«Αυτή τη φορά ένιωθα μεγαλύτερο το αίσθημα της ευθύνης. Ήξερα πως ο τελικός αυτός ήταν η τελευταία μου ευκαιρία. Όχι μόνο για μένα, αλλά για ολόκληρο το έθνος. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω μου. Το 2004 ήμουν 18 ετών και ήθελα πάνω από όλα να ζήσω τη στιγμή και να το διασκεδάσω», τόνισε ο Πορτογάλος σταρ.

Πάντως ξεκαθάρισε πως δεν ήταν καθόλου νευρικός πριν τον τελικό με τη Γαλλία. «Κοιμήθηκα πολύ καλά, οκτώ ώρες. Θα μπορούσα να ξυπνήσω μέσα στη νύχτα από το άγχος, αλλά δεν το έκανα. Είχα μια πολύ θετική σκέψη», πρόσθεσε.

Όσο για το αίσθημα πριν να μπει στον τελικό; «Όταν παίζεις στη Ρεάλ είσαι υποχρεωμένος να νικήσεις. Στο Euro δεν είχαμε το ίδιο βάρος, γιατί θωρούσαμε πως υπήρχαν 5-6 καλύτερες ομάδες από μας. Θέλαμε πάντως να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία. Είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στον Φερνάντο Σάντος. Μετά από όσα μας είπε, ήξερα πως η Γαλλία θα μας πιέσει πολύ και θα πρέπει να αμυνθούμε, αλλά και ότι θα έχουμε την ευκαιρία μας και θα σκοράρουμε».

Μιλώντας, δε, για το πώς έζησε τον τελικό λαβωμένος από τον πάγκο, είπε: «Θα ήταν χειρότερο να τον δω από τα αποδυτήρια. Πήγα δίπλα στον Φερνάντο Σάντος σαν δεύτερος προπονητής για να ενθαρρύνω τους συμπαίκτες μου. Ήξερα πως κι έτσι μπορώ να γίνω χρήσιμος γιατί με σέβονται. Όταν ήρθε το γκολ ήταν μια έκρηξη συναισθημάτων, δεν μπορούσα να συγκρατηθώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x