Stoiximan Super League

Ρουά ματ της Ξάνθης στην Κέρκυρα!

Έχοντας σε τεράστια μέρα τον Ζίβκοβιτς, που έβγαζε τα πάντα, αλλά και τον προπονητή της, η Ξάνθη πέρασε (0-2) από την Κέρκυρα και αρχίζει να… φωνάζει πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα φέτος!

Αυτή η Ξάνθη είναι φτιαγμένη για πολύ ωραία -και μεγάλα- πράγματα φέτος!

Με τον Μίλαν Ράσταβατς να παραδίδει… σεμινάριο προπονητικής στο δεύτερο ημίχρονο και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να κάνει ΜΥΘΙΚΕΣ αποκρούσεις, οι ψυχωμένοι Ακρίτες επικράτησαν 2-0 της Κέρκυρας και με την πρώτη νίκη της ιστορίας τους στο νησί των Φαιάκων, έφτασαν στους εννέα βαθμούς -ξεπερνώντας τον Ολυμπιακό!

Εκπληκτικά πράγματα (για άλλη μία φορά) από τον 43χρονο κόουτς, ανακάτεψε την τράπουλα από το 60' και μετά, βάζοντας τον Ρότσε στο 63', με τον Κροάτη να «σερβίρει» τον Μεχία στο 65' για το 1-0 και τον Σιλά στο 79', με τον Γάλλο να «χτυπάει» με απίθανο πλασέ οκτώ λεπτά αργότερα!

Όσο για τον συμπατριώτη του, γκολκίπερ της Ξάνθης, ο 28χρονος ήταν, πραγματικά, όλα τα λεφτά για τους φιλοξενούμενους, κάνοντας 3-4 πολύ μεγάλες επεμβάσεις! Εξαιρετικός και ο Κίκε Μπουλά, αλλά και ο Μεχία, «βράχος» ο Λισγάρας στην άμυνα, με την ακριτική ομάδα να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη της στη σεζόν ΚΑΙ αυτή εκτός έδρας -αφού έχει μόνο ισοπαλίες (τρεις) στα Πηγάδια.

Από την άλλη, η Κέρκυρα φαίνεται πως έχει… μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν και άτυχη, καθώς, όπως προείπαμε, έπεσε πάνω στον Ζίβκοβιτς. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, μάλιστα, τελείωσε με δέκα το ματς, καθώς, στο 72', αποβλήθηκε ο Μπαλάφας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το ματς


Για δύο ομάδες με κάκιστα ποσοστά στη δημιουργία φάσεων, το πρώτο ημίχρονο ήταν -ανέλπιστα- εξαιρετικό, με εκατέρωθεν ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο 20άλεπτο, όπου ο ρυθμός ήταν, πραγματικά, φρενήρης! Από την άλλη, βέβαια, αμφότερες οι ομάδες είχαν και πάλι «θέματα» στα τελειώματά τους -ή, αν θέλετε, σε πολύ καλή βραδιά τους τερματοφύλακές τους!

Ο… χορός των χαμένων ευκαιριών, λοιπόν, ξεκίνησε μόλις στο 8', με τον Μπαλάφα να βγάζει μία εξαιρετική κάθετη, «κόβοντας» στα δύο την Ξάνθη, αλλά ο Ζίβκοβιτς είπε «όχι» στο πλασέ του Παμλίδη. Έξι λεπτά αργότερα (14'), οι Ακρίτες «ισοφάρισαν», με τον Μεχία να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ, αλλά τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ, στον αντίποδα, ο Τουράμ… έπιασε αέρα, δύο λεπτά μετά, σχεδόν από το σημείο του πέναλτι, χάνοντας την -τεράστια- ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την Κέρκυρα! Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει, ωστόσο, με το εκπληκτικό σουτ από τον Αρτυματά, που πέρασε ελάχιστα πάνω από την αριστερή συμβολή του Ζίβκοβιτς.

inner
Ξεκίνημα με «τρελό» ρυθμό και φάσεις είχε και το δεύτερο (ακόμη καλύτερο) 45λεπτο! Στο 49', ο Νούνες… χόρεψε την άμυνα της Ξάνθης, σούταρε από αριστερά, αλλά -ποιος άλλος- ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε! Δευτερόλεπτα μετά, δε, ο Σέρβος έκανε μία, πραγματικά, ΜΕΓΑΛΗ επέμβαση, λέγοντας «όχι» στην κεφαλιά του Τουράμ από τα δύο μέτρα! Για να φτάσουμε στο 63'…

Ο Ράσταβατς άλλαξε εντελώς το σύστημα της ομάδας του, ανακατεύοντας μαεστρικά την τράπουλα και περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ρότσε. Και μόλις δύο λεπτά αργότερα, δικαιώθηκε απόλυτα! Στο 65', λοιπόν, ο Κροάτης έκανε μία φανταστική ντρίμπλα και «σέρβιρε» στον Μεχία, με τον μεσοεπιθετικό από την Ονδούρα να ανοίγει με άψογο πλασέ το σκορ! Στο 70', μάλιστα, ο δημιουργός του πρώτου τέρματος παραλίγο να χριστεί και σκόρερ, αφού ανάγκασε, με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, τον Γιαννακόπουλο σε σπουδαία απόκρουση, ενώ, στο 72', το πράγμα ζόρισε ακόμη περισσότερο για τους γηπεδούχους, με τον Μπαλάφα να βλέπει (σωστά) δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται.

inner
Το φινάλε ήταν δραματικό: Η έμπνευση του Ράσταβατς να βάλει τον Σιλά (79') «βγήκε» και αυτή στον 43χρόνο τεχνικό, με τον Γάλλο να πετυχαίνει γκολάρα στο 85', αλλά πριν από αυτό, στο 77', ο Ζίβκοβιτς έχει κάνει, πιθανότατα, την επέμβαση της χρονιάς στο δυνατό σουτ του ολομόναχου Παμλίδη, ο οποίος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, προκειμένου να ισοφαρίσει για τους Φαίακες. Αναμφίβολα, οι δύο Σέρβοι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Ξάνθης, που πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη -και αρχίζει σιγά-σιγά να βάζει στο μυαλό της την Ευρώπη…

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων


Kέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (46’ Βενέτης), Τουράμ (70’ Ντουαλά), Γκόμες, Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Μπαλάφας, Επστάιν (43’ Νούνες), Ντιόγκο, Γρομητσάρης.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γέντρισεκ (63’ Ρότσε), Λισγάρας, Ντε Λούκας, Κασάδο, Μπρίτο (87’ Κάστρο), Καμαρά, Σβαρνάς, Μεχία, Κίκε (78’ Σιλά).

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x