Κύπελλο Ελλάδας

Σάββας: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού πνέει μένεα κατά του Κοντονή» (video)

Έξαλλος με τις αποφάσεις του Σταύρου Κοντονή για το Κύπελλο εμφανίστηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης. «Με παρακαλούσε όλος ο ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον Τζαβέλλα», είπε για τη συνέχισε του ματς της Τούμπας.

Έξαλλος με την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να πραγματοποιηθεί ο τελικός Κυπέλλου χωρίς κόσμο στις κερκίδες εμφανίστηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της ομάδας στο Youtube, κατηγόρησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού πως υποβαθμίζει τον θεσμό.

Παράλληλα, δήλωσε απογοητευμένος από την απόφαση του ΠΑΟΚ να μην κατέβει στον δεύτερο ημιτελικό στο Φάληρο, ενώ οι ερυθρόλευκοι παρά τα όσα είχαν συμβεί στην Τούμπα είχαν δεχτεί να βγουν στον αγωνιστικό χώρο και να συνεχιστεί το παιχνίδι.



«Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μην έρθει στο γήπεδο και να υποστεί τις τιμωρίες, υποβάθμισε τον θεσμό του Κυπέλλου, δεν σεβάστηκε την φανέλα του και τον κόσμο και δεν εννοώ μόνο τον δικό του. Υπάρχει κι άλλος κόσμος, του Ολυμπιακού. Εμείς πήγαμε στη Θεσσαλονίκη, υποστήκαμε τα μύρια, δεν διαμαρτυρηθήκαμε σηκωθήκαμε και φύγαμε.

Να πω κάτι που δεν ξέρουν όλοι. Το ματς εκείνο ο Ολυμπιακός το είχε κερδίσει απ’ το 23’ του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Μάρκο Σίλβα δέχτηκε μπουκάλι στην πλάτη του, από εκεί είχε τελειώσει το παιχνίδι. Μπήκαμε στα αποδυτήρια και με παρακαλούσε όλος ο ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον Τζαβέλλα να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τα λέω με ονόματα γιατί έτσι έγιναν τα πράγματα και υπήρχαν και εκατό μάρτυρες. Παρακαλούσαν και τον διαιτητή, εγώ απ’τη μεριά του Ολυμπιακού δέχτηκα και θέλω να δείξω τι προσφέραμε, δεν σηκωθήκαμε να φύγουμε σε σίγουρο παιχνίδι. Ύστερα από πολλές πιέσεις καταφέραμε να πείσουμε τον διαιτητή να τελειώσει το ματς.

Εδώ έγινε το πέναλτι στο ματς Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα και δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, δεν είναι δυνατόν ο καθένας να κάνει τον διαιτητή και να παίρνει αποφάσεις.

Μετά ξαναμπήκαμε στα αποδυτήρια για να δοκιμάσουμε και μπήκαν ξανά οπαδοί στο γήπεδο. Είναι 100% λάθος των οπαδών του ΠΑΟΚ και της διοίκησής του που τους ανέχεται. Εμείς στον Ολυμπιακό έχουμε άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά. Ας στέλνανε και την Κ27, τους άντρες, όποιους ήθελαν, εμείς εκπτώσεις δεν θα κάναμε σε κανέναν. Ίσως σκέφτηκαν αυτά τα λόγια και γι’αυτό δεν κατέβηκαν.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ένας τεράστιος θεσμός, ο κορυφαίος ποδοσφαιρικός θεσμός σε όλες τις χώρες της Γης. Εδώ ο κ.Κοντονής προσπαθεί να τον υποβαθμίσει. Σήμερα όρισε μόνος του ότι δεν θα έρθει κανένας φίλαθλος του Ολυμπιακού. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πνέουν τα μένεα εναντίον του κ.Κοντονή, χωρίς να έχει σημασία το ότι δεν έγινε το παιχνίδι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερεί στους πιο ήσυχους φιλάθλους των τελευταίων ετών του ελληνικού πρωταθλήματος, που δεν έχουν δώσει δικαίωμα μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, να δουν την ομάδα τους. Πέντε εκατομμύρια είναι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας.

Μέσα στα βάσανα που περνάει ο κόσμος ασχολείται με το ποδόσφαιρο και κοντεύουν να μας το στερήσουν κι αυτό. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήθελαν να είναι εδώ σήμερα και ο κ.Κοντονής τους το απαγόρευσε. Το ίδιο ήθελαν και στον τελικό. Θα γίνει το ματς με 300 προσκλήσεις και γήπεδο 65.000 θέσεων θα είναι κενό. Είναι ωραία πράγματα αυτά για το ποδόσφαιρο; Το θανατώνουν. Δεν ξέρω αν έχει στο πρόγραμμά του ο κ.Κοντονής τον θάνατο του Κυπέλλου Ελλάδας. Είμαι σαφής σε αυτά που λέω, μιλάω πάντα με παραδείγματα, πάντα ένα κι ένα κάνει δύο, αυτή είναι η αλήθεια κι όποιος θέλει ας με διαψεύσει

Εμείς θα παραταχθούμε στον τελικό, είμαστε και τυπικά γηπεδούχοι κι ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Στο Κύπελλο Ελλάδας περιμένεις ένα ματς γιορτή με βεγγαλικά κλπ, τώρα τι θα είναι στην παγωμένη ατμόσφαιρα; Με 65.000 θέσεις, ένα κενό γήπεδο και δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο οι δύο ομάδες. Είναι θεσμός αυτός; Τον υποβαθμίζει ναι ή όχι; Το αφήνω να το κρίνουν οι φίλαθλοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x