Πορτογαλία

Αγχώθηκε αλλά υπέταξε τη Σάντα Κλάρα η Σπόρτινγκ του Αλεξανδρόπουλου

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη στην έδρα της Σάντα Κλάρα με 2-1 και έδωσε σημαντικό «τρίποντο» στην ομάδα του Αμορίμ.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Σάντα Κλάρα για την 9η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος παίρνοντας τη νίκη με 2-0 με σκόρερ τον Μορίτα στο 29' και τον Νούνο Σάντος στις καθυστερήσεις.

Το σύνολο του Ρούμπεν Αμορίμ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του και στο 18ο λεπτό κέρδισε πέναλτι το οποίο ωστόσο αναιρέθηκε μετά από τη χρήση του VAR. Ένα δεκάλεπτο αργότερα, η Σπόρτινγκ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Έντουαρντς σούταρε, ο Μπατίστα απέκρουσε και ο Μορίτα πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος τα «λιοντάρια» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με πίεση ψηλά και διαρκή κατοχή της μπάλας. Στο 73ο λεπτό ο Αμορίμ πέρασε στο ματς τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο στη θέση του σκόρερ Χιντεμάσα Μορίτα, με τον Έλληνα μέσο να έχει για ακόμη μια φορά εξαιρετική παρουσία.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 84' η Σάντα Κλάρα, έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Αδάν να στερεί το γκολ από τον Μπρούνο Αλμέιδα.

Στις καθυστερήσεις ο MVP της αναμέτρησης Νούνο Σάντος έκανε το 2-0 για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας σφραγίζοντας το «διπλό» για την ομάδα του Αμορίμ.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 με τον Ταγκάουα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι παραπάνω μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Σημαντική νίκη για τη Σπόρτινγκ που μείωσε στους 6 βαθμούς, με αγώνα περισσότερο, τη διαφορά της από την κορυφή.






Τα αποτελέσματα:

Παρασκευή 7/10

Ζιλ Βισέντε-Εστορίλ 0-1 (Λεά 90+6)

Σάββατο 8/10

Σάντα Κλάρα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-2 (90+5 Ταγκάουα- 29' Μορίτα, 90' Νούνο Σάντος)
Πορτιμονένσε-Πόρτο (20:00)
Μπενφίκα-Ρίο Άβε (20:00)
Πάσος Φερέιρα-Γκιμαράες (22:30)

Κυριακή 9/10

Μποαβίστα-Μαρίτιμο (17:30)
Κάζα Πία-Βιζέλα (20:00)
Μπράγκα-Τσάβες (22:30)
Δευτέρα 10/10
Αρούκα-Φαμαλικάο (22:15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x