Αγγλία

Σάντσες στο sportfm.gr: «Ο κόσμος θα είναι διαφορετικός από αυτόν που γνωρίζαμε, όταν επιστρέψουμε»

Ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα, Λόρι Σάντσες, εξηγεί στο sportfm.gr την κατάσταση που επικρατεί στην Αγγλία λόγω του κορωνοϊού, ενώ αναφέρεται στο ποδόσφαιρο και στις οικονομικές ζημιές των συλλόγων.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει όλο τον κόσμο, με τα κρούσματα και τα θύματα από τον ιό ολοένα να αυξάνονται.

Το sportfm.gr θα προσπαθεί να μιλάει σε καθημερινή βάση με ανθρώπους από το εξωτερικό, οι οποίοι θα μας μεταφέρουν την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε κράτος. Προσφάτως, πήρατε μια γεύση για την... τραγωδία στην Ιταλία από τον δημοσιογράφο Αλεσάντρο Κρισάφουλι, ενώ ένας ακόμη συνάδελφος, ο Χοσέ Γκόμες, μας μίλησε για την δραματική κατάσταση και στην Ισπανία.

Σήμερα, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε να καταλάβετε τι συμβαίνει και στην Αγγλία. Αυτή τη φορά δεν μας μίλησε κάποιος δημοσιογράφος, αλλά ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ο Λόρι Σάντσες, γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του από τον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης, παρουσιάζει την κατάσταση στην Αγγλία, την ζωή μετά το lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση, ενώ αναφέρεται στο φινάλε και στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λόρι Σάντσες στο sportfm.gr και στον Γιώργο Τσανάκα:

«Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μου στην Ελλάδα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο βρισκόμαστε στην 4η ημέρα της καθολικής απαγόρευσης. Μας επιτρέπετε μόνο να βγαίνουμε έξω για φαγητό, φάρμακα, να γυμναστούμε ή να πάμε στην δουλειά μας αν δεν μπορούμε να εργαστούμε από το σπίτι. Όλα τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα σινεμά και τα μαγαζιά είναι κλειστά, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα, τα pet shop και τα μαγαζιά για ποδήλατα. Είναι μια σουρεάλ κατάσταση. Μοιάζει σαν να είναι Χριστούγεννα, αλλά ο ήλιος λάμπει φωτεινά στον ουρανό.

Μας είπαν πως θα υπάρξει καθολική απαγόρευση για τρεις εβδομάδες, αλλά δεν θα μου κάνει έκπληξη αν διαρκέσει παραπάνω διάστημα. Όλοι, παρακολουθούμε τον απολογισμό των νεκρών της προηγούμενης ημέρας και μόνο όταν αρχίσουν να μειώνονται οι αριθμοί θα αρχίσει να αναθεωρείται αυτή η πρώτη φάση της απομόνωσης. Ακόμα και τότε, όμως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, μπορεί η ελάττωσην του lock down να οδηγήσει στο να επανέλθει ο ιος, με αποτέλεσμα να πρέπει ξανά να επιστρέψουμε σε lockdown. Όσο είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι, έξω στον κόσμο η οικονομία βουλιάζει, αν και το κράτος έχει βγει μπροστά και έχει πάρει την ευθύνη και σχεδόν αναπληρώνει τους μισθούς όλης της χώρας. Ωστόσο, όλοι θα πληρώσουμε γι’ αυτό τελικά.

Ευτυχώς, εγώ ζω στην ύπαιθρο και έχω έναν μεγάλο κήπο, αλλά ο καιρός είναι σαν να μας κοροιδεύει αφού για τους τελευταίους έξι μήνες έβρεχε κα ξαφνικά έχει αλλάξει και έχουμε μια ηλιόλουστη άνοιξη, ενώ όλος ο κόσμος βρίσκεται μέσα»
, είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο Λόρι Σάντσες αναφέρθηκε και στο αγγλικό ποδόσφαιρο και στην τύχη του: «Στην ποδοσφαιρική σεζόν έχει μπει λουκέτο μέχρι τις 30 Απριλίου, αλλά αυτό ίσως είναι κάτι πολύ αισιόδοξο. Στην Αγγλία έχουμε 92 επαγγελματικές ομάδες που χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, ενώ στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται η EFL. Οι εξωτερικοί συνεργάτες εξαρτώνται από τους αγώνες και το κλείσιμο τους έχει χτυπήσει πολύ σκληρά. Υπάρχουν συζητήσεις για μειώσεις στους μισθούς ή αναβολή των πληρωμών, μια απίστευτη εξέλιξη σε αυτή τη χώρα, διαφορετικά τα κλαμπ θα ξεμείνουν από χρήματα πριν επανεκκινήσει η σεζόν. Τα συμβόλαια έχουν διάρκεια μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε οι ομάδες έχουν και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού τους ώστε να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα πριν προκύψει ακόμη ένα πρόβλημα.

Η EPL (σσ. Πρέμιερ Λιγκ) παρότι είναι οικονομικά πολύ ανώτερη από τις άλλες τρεις παρακάτω κατηγορίες, έχει προβλήματα με τις δύο εταιρείες που έχουν τα τηλεοπτικά δικαίωματα του πρωταθλήματος. Γιατί οι εταιρείες αρχικά κοιτάνε το πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν, αλλιώς θα ζητήσουν κάποια από τα χρήματά τους πίσω. Ομοίως, οι κάτοχοι δικαιωμάτων από άλλες χώρες μπορούν επίσης να απαιτήσουν το ίδιο. Ήδη οι Νορβηγοί, που έιναι κάτοχοι δικαιωμάτων, έχουν παρακρατήσει μία πληρωμή εώς ότου αρχίσει και πάλι η σεζόν. Οι ομάδες της EPL δεν βασίζονται στα έσοδο από έναν αγώνα. Όταν, όμως, μερικές από αυτές έχουν δαπάνες 20 εκατ. λιρών τον μήνα θα διαπιστώσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν πως θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα.

Το πόσο γρήγορα μπορεί η ζωή μας να επιστρέψει στην κανονικότητα είναι κάτι που μας ενδιαφέρει όλους, αλλά ο κόσμος στον οποίο θα επιστρέψουμε θα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που γνωρίζαμε. Να προσέχετε τον εαυτό σας...».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x