Euro 2024

Τρέλα στην Αίγυπτο: Με γκολ του Σαλάχ στο 95', οι «φαραώ» είναι σε Μουντιάλ 28 χρόνια μετά!

H Αίγυπτος απόψε δεν κοιμάται! Με πέναλτι του Σαλάχ στο 95', οι «φαραώ» νίκησαν 2-1 τον Κονγκό μέσα σε πανδαιμόνιο στο ''Borg El Arab'' και επιστρέφουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 28 χρόνια!

Τη μεγαλύτερη στιγμή της νεότερης ιστορίας του ζει το αιγυπτιακό ποδόσφαιρο!

Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 95', οι «φαραώ» πέτυχαν το πολυπόθητο «τρίποντο» απέναντι στον Κονγκό (2-1) και μέσα σε πανζουρλισμό στο ''Borg El Arab'' της Αλεξάνδρειας, πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, για πρώτη φορά από το 1990!

Ο μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ, μάλιστα, ήταν αυτός που είχε ανοίξει και το σκορ, στην αναμέτρηση για τον 5ο όμιλο των αφρικανικών προκριματικών του Μουντιάλ, στο 63', με τους (αδιάφορους βαθμολογικά) φιλοξενούμενους, όμως, να ξεραίνουν -προσωρινά- στο 87' την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ με τον Μπούκα-Μούτου.

Για να φτάσουμε, στο 93', στη λύτρωση, με 86.000 οπαδούς και άπαντες στην εθνική ομάδα της Αιγύπτου να πανηγυρίζουν έξαλλα, ΠΡΙΝ ο Σαλάχ στείλει, τελικά, την μπάλα στα δίχτυα, για να γίνει ακόμη μεγαλύτερος χαμός!

Η Αίγυπτος, λοιπόν, επιστρέφει σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 28 χρόνια και τη διοργάνωση της Ιταλίας, ενώ αυτή θα είναι η τρίτη, συνολικά, παρουσία των «φαραώ» στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, μετά την παρθενική του 1934 -και πάλι στα ιταλικά γήπεδα.



Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x