Ισπανία

Σαν σήμερα ένας Σκωτσέζος ίδρυσε την αρχαιότερη ομάδα της Ισπανίας

Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 1889, όταν o Αλεξάντερ Μακέι, ένας Σκωτσέζος γιατρός, ίδρυσε την Ρεκρεατίβο Ουέλβα, την αρχαιότερη ομάδα ποδοσφαίρου στην Ισπανία.

Μια ομάδα Βρετανών εργατών εταιρείας ορυκτών στην πόλη Ουέλβα της Ανδαλουσίας και ένας Σκωτσέζος γιατρός, ο Δρ. Αλεξάντερ Μακέι, ίδρυσαν στις 23 Δεκεμβρίου του 1889 την Ρεκρεατίβο Ουέλβα, το παλαιότερο ποδοσφαιρικό κλαμπ της Ισπανίας, που μετρά 127 χρόνια ζωής.

Το όνομα της ομάδας σημαίνει «κλαμπ αναψυχής» ενώ φέρει το ψευδώνυμο «ο Πρύτανης». Ξεκίνησε με επιτυχίες κερδίζοντας 12 διαδοχικά τοπικά πρωταθλήματα Ανδαλουσίας από το 1903 ως το 1914. Από τότε, όμως, η ομάδα έχει παίξει τις περισσότερες σεζόν σε χαμηλότερες κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου. Στην πρώτη κατηγορία αγωνίστηκε για τελευταία φορά τη σεζόν 2008-09, ενώ το 2003 έφτασε ως τον τελικό του κυπέλλου όπου και ηττήθηκε από τη Μαγιόρκα. Πλέον αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία.

Παίκτες που έχουν περάσει από την Ρεκρεατίβο Ουέλβα είναι ο αμυντικός της Γιουβέντους, Μάρτιν Κάσερες τη σεζόν 2007-08 και ο μέσος της Άρσεναλ Σάντι Καθόρλα, που ήταν εκεί τη σεζόν 2006-07.

Επιμέλεια: Βαλεντίνα Νικολακοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x