Champions League

Σαν σήμερα: Η «7άρα» της Γιουνάιτεντ στην Ρόμα

Στις 10 Απριλίου 2007, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε με 7-1 την Ρόμα παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League και το sport-fm.gr θυμάται εκείνο το ματς.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο κάνει… αγώνα δρόμου για να καταφέρει να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, όμως πριν από δέκα χρόνια οι «κόκκινοι διάβολοι» πέταγαν… 7άρες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της UEFA!

Σήμερα συμπληρώνεται μια δεκαετία απ’ την… παράσταση που έδωσε η Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο «θέατρο των ονείρων», όταν και συνέντριψε με 7-1 την Ρόμα, ανατρέποντας την ήττα με 2-1 στην Ιταλία και παίρνοντας μια εντυπωσιακή πρόκριση για τους «4» του Champions League.

Το ματς είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, καθώς στο 11’ πήραν σκορ πρόκρισης χάρη σε υπέροχο σουτ του Κάρικ απ’ τα 25 μέτρα, με τον Άλαν Σμιθ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του έξι λεπτά αργότερα. Στο 19’, ο Γουέιν Ρούνεϊ με σουτ από κοντά «έγραψε» το 3-0, κάνοντας την υπόθεση πρόκριση ακατόρθωτη για τους Ρωμαίους. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε μετά από ατομική προσπάθεια το 4-0, δείχνοντας πως όλα έχουν κριθεί.

Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του «Φέργκι» δεν έδειξαν έλεος στο δεύτερο μέρος. Στο 49’, ο Ρονάλντο πέτυχε με προβολή το δεύτερο του γκολ με προβολή, ενώ στο 60’ ο Κάρικ πέτυχε άλλο ένα καταπληκτικό γκολ με σουτ έξω απ’ την μεγάλη περιοχή, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 6-0! Εννιά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν το γκολ της τιμής με πολύ όμορφο σουτ του Ντε Ρόσι, που όπως είναι λογικό, κανείς δεν πανηγύρισε! Η Γιουνάιτεντ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, με τον Εβρά να «γράφει» το τελικό 7-1 με συρτό σουτ στο 81’ και να ολοκληρώνει τον εφιάλτη της Ρόμα.

Η ομάδα του Μάντσεστερ πάντως έμελλε να βρει τον… μάστορά της από ιταλική ομάδα στον επόμενο γύρο, καθώς αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Μίλαν με μία νίκη (3-2 εντός) και μία ήττα (3-0 εκτός).

Οι ενδεκάδες του ματς:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Χάιντσε, Φέρντιναντ, Μπράουν, Κ. Ρονάλντο, Ρούνεϊ, Γκιγκς (61’ Σόλσκιερ), Σμιθ, Κάρικ (73’ Ρίτσαρντσον), Ο’ Σέι (52’ Εβρά), Φλέτσερ

Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντόνι, Πανούτσι, Βίλχελμσον (88’ Ρόσι), Μεξές, Πιζάρο, Τότι, Κίβου, Ντε Ρόσι (86’ Φατί), Βούτσινιτς, Μαντσίνι (90΄Οκάκα), Κασέτι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x