Ισπανία

Σαν τον Ράμος, κανένας!

Ο Σέρχιο Ράμος διανύει μια πραγματικά εκπληκτική χρονιά και αυτό φαίνεται όχι μόνο από τις επιδόσεις στην άμυνα αλλά και στα γκολ που έχει σκοράρει. Ποιοι επιθετικοί θα... ζήλευαν τις επιδόσεις του;

Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι ο Σέρχιο Ραμος είναι ένας εκ των καλύτερων αμυντικών σε όλο τον κόσμο; Ο Ισπανός, όμως, είναι εξίσου εκπληκτικός και στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας σημειώσει 6 γκολ σε 15 αγώνες στην La Liga.

Δεν βλέπουμε συχνά κάποιον αμυντικό να σκοράρει με τέτοια συχνότητα. Πόσο μάλλον όταν μερικοί από τους κορυφαίους επιθετικούς σε όλο τον κόσμο έχουν λιγότερα γκολ από τον αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 30χρονος αμυντικός, έχοντας μέσο όρο 0,40 γκολ ανά αγώνα, έχει πετύχει περισσότερα γκολ από πέντε πολύ ποιοτικούς επιθετικούς.

Ποιοι είναι αυτοί;

1. Καρίμ Μπενζεμά
Ο συμπαίκτης του Σέρτζιο Ράμος έχει σκοράρει πέντε γκολ σε 18 αγώνες, έχοντας μέσο όρο 0,28 γκολ ανά αγώνα.

2. Κέβιν Ντε Μπρόινε
Ο επιτελικός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι έχει ένα πιο οργανωτικό ρόλο, αλλά παραμένει ένας ποδοσφαιριστής που περιμένεις να βάλει πολλά γκολ. Ο Βέλγος έχει βρει δίχτυα τέσσερις φορές στις 24 συμμετοχές του στο αγγλικό πρωτάθλημα, έχοντας μέσο όρο 0,17 γκολ ανά αγώνα. Βέβαια έχει μοιράσει και έντεκα ασίστ.

3. Ντιμίτρι Παγέ
Πολύς ντόρος έγινε γύρω από το όνομά του την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με τον Γάλλο τελικά να καταλήγει στην Μαρσέιγ. Ο πρώην παίκτης της Γουέστ Χαμ σκόραρε δύο δύο γκολ σε 18 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ με τα «σφυριά», ενώ με την ομάδα της Μασσαλίας έχει μόλις ένα γκολ σε 5 εμφανίσεις στο γαλλικό πρωτάθλημα. Σύνολο, 3 γκολ σε 23 αγώνες πρωταθλήματος, με μέσο όρο 0,13 γκολ ανά αγώνα.

4. Ριάντ Μαχρέζ
Ο ακραίος επιθετικός της Λέστερ πέρσι είχε 17 γκολ σε 37 ματς. Φέτος όμως έχει μόλις τρία γκολ σε 24 αγώνες με μέσο όρο 0,125 γκολ ανά αγώνα.

5. Τόμας Μίλερ
Τα τελευταία εφτά χρόνια ο Μίλερ είναι μια πραγματική μηχανή γκολ στην Μπάγερν, έχοντας σκοράρει 157 γκολ σε 382 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος όμως, ο Γερμανός επιθετικός έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε 19 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα, έχοντας μέσο όρο 0,06 γκολ ανά αγώνα.

Επιμέλεια: Στέφανος Καρίπογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x