Euro 2016

Σαρ και... κάτω

Ξεκίνημα με το δεξί για την Ελβετία στο Euro 2016, καθώς επικράτησε 1-0 της μαχητικής Αλβανίας που έπαιξε με δέκα για περίπου μια ώρα. Αγωνίστηκε ο Κάτσε.

Τρεις βαθμοί στο σακούλι για την Ελβετία, που νίκησε 1-0 την Αλβανία στο πρώτο της ματς στο Euro 2016 και ενώ είχε κακή παράδοση στις πρεμιέρες και βρίσκεται στην πρώτη θέση του α’ ομίλου μαζί με τη Γαλλία.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Σαρ με κεφαλιά στο 5’ ύστερα από κακή έξοδο του Μπερίσα που κατέβασε ρολά από εκείνο το σημείο και μετά.

Αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Έργκις Κάτσε, ο οποίος μπήκε στο 63’ αντί του Τολάν Τσάκα (που αντιμετώπισε τον αδερφό του, Γκρανίτ) και λίγα δευτερόλεπτα μετά δέχθηκε κίτρινη. Στον πάγκο ήταν ο μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Άντι Λίλ.

Πολύ καλή προσπάθεια για την ομάδα του Τζιάνι Ντε Μπιάζι που το πάλεψε, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 36’ όταν Τσάνα έκανε χέρι λίγο έξω από την περιοχή στην προσπάθεια του να ανακόψει την προσπάθεια του Σεφέροβιτς και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μάλιστα, λίγο πριν το φινάλε έχασε ευκαιρία με τον Γκάσι που βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζόμερ.

Το ματς


Η καλή ημέρα φάνηκε από το… πρωί για την Ελβετία, καθώς μπήκε σε θέση οδηγού από το πέμπτο μόλις λεπτό, χάρις σε τέρμα του Σαρ, που εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του τερματοφύλακα της Αλβανίας, Ετρίτ Μπερίσα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του. Γενικότερα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος. Δημιούργησαν και έχασαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν, δείχνοντας νευρικότητα σε κάποιες περιπτώσεις.

inner

Η Αλβανία έβγαλε πίεση, άγχος και διστακτικότητα στο ξεκίνημα. Λογικό μέχρι ενός σημείου, καθώς επρόκειτο για την παρθενική της συμμετοχή σε τελική φάση του Euro, όπως και γενικότερα σε μεγάλη διοργάνωση. Άρχισε να βγαίνει από το καβούκι της από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και αυτό βοήθησε ώστε να γίνει πιο ωραίο το ματς, με τον Τολάντ Τσάκα να χάνει την έχει την πρώτη καλή στιγμή των τυπικά γηπεδούχων στο 26ο λεπτό και στο 31’ άγγιξε την ισοφάριση με τον Σαντικού να βγαίνει φάτσα με τον Ζόμερ, που έδιωξε με το δεξί του πόδι το σου που έκανε.

Και πάνω εκεί που άρχισε να παίρνει τα πάνω της, ήρθε η αποβολή του Τσάνα (36’) που αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, κάνοντας χέρι στην προσπάθεια του Σεφέροβιτς να μπει στην περιοχή. Λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο «χτύπημα» κατευθείαν. Ο Τζεμαϊλί εκτέλεσε ωραία το φάουλ που κερδήθηκε από τη συγκεκριμένη φάση και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μπερίσα.

Ο Σεφέροβιτς που ήταν πολύ μέσα στις φάσεις, είχε την ευκαιρία να φέρει την Ελβετία ακόμη πιο κοντά στη νίκη στο 43’, αλλά ο Μπερίσα, ο οποίος ήταν πολύ καλός μετά την γκέλα του, είπε και πάλι «όχι».

inner

Πάντως, η Αλβανία δεν έριξε λευκή πετσέτα παρά τις δυσκολίες που της παρουσιάστηκαν, ήταν μαχητική και στο δεύτερο μέρος και όσο δεν μπορούσε να βρει δίχτυα ο Σεφέροβιτς παρά τις καλές στιγμές. Κυρίως με αυτόν τον τρόπο απείλησε στο δεύτερο μέρος η Ελβετία, με τον επιθετικό της Άϊντραχτ να τροφοδοτείται συνέχεια, αλλά να βγάζει νευρικότητα στην τελική προσπάθεια. Πάντως, πρέπει να τονιστεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν πολύ καλός και ο τερματοφύλακας της Αλβανίας.

Σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερη και στο δεύτερο μέρος η Ελβετία που είχε αρκετές καλές στιγμές, αλλά τα χάλασε στην τελική προσπάθεια. Πάντως, η προσπάθεια της Αλβανίας ήταν, λόγω και του αριθμητικού μειονεκτήματος και άγγιξε την ισοφάριση με τον Γκάσι λίγο πριν το φινάλε, αλλά ο Ζόμερ αντέδρασε παραχωρώντας κόρνερ. Κάπου εξάντλησε και τις τελευταίες πιθανότητες για κάτι καλό, πέραν της εικόνας που είχε.

Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr



Αλβανία (Τζιάνι Ντε Μπιάσι): Μπερίσα, Ίσαϊ, Τσάνα, Μάβραϊ, Αγκόλι, Κουκέλι, Αμπράσι, Ταουλάντ Τζάκα (62' Κάτσε), Ρόσι (74' Τσικαλέσι), Λενιάνι, Σαντίκου (82' Γκάσι)

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Μπεχράμι, Γκρανίτ Τζάκα, Τζεμαϊλί (76' Φάμπιαν Φράι), Σατσίρι (88' Ζέλσον Φερνάντες), Μεχμέντι (62' Εμπολό), Σεφέροβιτς.

Γήπεδο: Stade Bollaert-Delelis (Lens)



Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x