Κύπελλο Ελλάδας

Σαργκάνης: «Αυτός ο τελικός είναι σαν να πάμε σε πόλεμο»

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Σαργκάνης. «Είναι σαν να πηγαίνουμε σε πόλεμο» το σχόλιο του. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε.

Ο Νίκος Σαργκάνης κατέχει ένα απίστευτο ρεκόρ. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου με τέσσερις διαφορετικές ομάδες.

Ως... καθ’ ύλην αρμόδιος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί όλες αυτές τις μέρες μοιάζει... πολεμικό.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το ματς αμφίρροπο, αλλά έδωσε ένα πολύ μικρό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, λόγω αγωνιστικής φόρμας.

Αναλυτικά όσα είπε στους Δημήτρη Θεοδωρόπουλο και Αντώνη Ντινιακό:

Για το κλίμα του τελικού: «Είναι σαν να πάμε για πόλεμο. Μία βδομάδα ασχολούμαστε με αυτό το πράγμα. Είναι φοβερό. Θα έπρεπε να είναι σαν γιορτή ο τελικός, αλλά κάθε άλλο από γιορτή μοιάζει. Οι τελικοί είναι μια γιορτή. Αν δεν υπάρχουν τα παρατράγουδα είναι γιορτή και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζει κάθε φίλαθλος».

Για το σημερινό παιχνίδι: «Είναι ένα παιχνίδι. Όποιος είναι σε πιο καλή κατάσταση, όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος θα το πάρει. Θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ γιατί έρχεται με φόρα μετά το 4-0 με τον Παναθηναϊκό σε σχέση την ΑΕΚ που έχασε από τον Ολυμπιακό. Αν ο κόσμος θέλει να χαρεί το παιχνίδι θα πρέπει να είναι υπομονετικός, ενώ πρέπει και ο διαιτητής να είναι ακριβοδίκαιος. Μου αρέσει λίγο περισσότερο ο ΠΑΟΚ που είναι σε καλό φεγγάρι τον τελευταίο καιρό»

Για την δήλωση Σαββίδη – Μελισσανίδη: «Μου άρεσε η κοινή δήλωση των δύο προέδρων. Είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει κάτι καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Για το ότι έχει παίξει τελικό Κυπέλλου με τέσσερις διαφορετικές ομάδες: «Είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ αυτό νομίζω. Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι και έξω. Αυτό δείχνει ότι ο πιο τυχερός, εκείνος που θα είναι στη μέρα του, μπορεί να πάρει το Κύπελλο. Φυσικά παίζει ρόλο και η ψυχολογία, πόσο δεν μάλλον σε τέτοια παιχνίδια».

Για τον τελικό Ηρακλής – Καστοριά το 1980: «Ήταν σπάνιο να είναι δύο ομάδες στον τελικό που δεν ήταν ένας από τους μεγάλους. Ήταν ένας ιδιαίτερος τελικός που τον θυμούνται όλοι και κυρίως πως βρέθηκαν εκείνες οι ομάδες στον τελικό. Το Κύπελλο είναι μια άλλη ιστοριούλα. Αν είσαι λίγο τυχερός μπορείς να βρεθείς τελικό χωρίς να το καταλάβεις, όπως είχε γίνει τότε με την Καστοριά. Είμασταν έτοιμοι να πέσουμε, αλλά κάναμε αυτή την έκπληξη»

Για τον τελικό Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός το 1988: «Δεν θέλω να το θυμάμαι αυτό το παιχνίδι. Σε αυτό το παιχνίδι υπήρχε τρομερή πίεση μέσα μου. Ούτε στον εχθρό μου αυτό που έζησα. Ήταν όλα τα μάτια πάνω μου. Βοήθησε ο Θεός, η τύχη, το πάθος, όλα για να το αντέξω. Αν μου μέτραγες την πίεση, ήμουν έτοιμος να πάθω τρία εγκεφαλικά»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x