Stoiximan Super League

Σαργκάνης: «Να αγαπήσει τη μοναξιά του τερματοφύλακα»

Ο Νίκος Σαργκάνης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το μυστικό εκμάθησης της θέσης του τερματοφύλακα στα παιδιά.

Με αφορμή την εξαιρετική επίδοση του Βέλγου, Ζαν Φρανσουά Ζιλέ ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι στο ματς της Μαλίν με την Άντερλεχτ ο Νίκος Σαργκάνης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη θέση του τερματοφύλακα.

Ο μεγάλος άσος του παρελθόντος ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που βοηθούν έναν τερματοφύλακα να αποφασίσει για την πλευρά που θα πέσει σε ένα πέναλτι και τέλος ανέλυσε το μυστικό της εκμάθησης της θέσης στα μικρά παιδιά.

«Πρέπει να του περάσεις το συναίσθημα της μοναξιάς που έχει ένας τερματοφύλακας και να το αγαπήσει», ήταν το σχόλιό του.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Νίκου Σαργκάνη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια:

Για τον Ζαν Φρανσουά Ζιλέ ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι στο παιχνίδι της Μαλίν με την Άντερλεχτ:

«Όσο πιάνεις τα πέναλτι τόσο πιστεύεις περισσότερος στον εαυτό σου. Θέλει και τύχη –βέβαια- δεν είναι μόνο ικανότητα. Θέλει διάβασμα και πράγματα που δεν μπορεί να στα εξηγήσει κάποιος. Ο τερματοφύλακας βλέπει κινήσεις του παίκτη που θα εκτελέσει το πέναλτι και βγάζει συμπεράσματα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που σε οδηγούν που θα πέσεις...
Το πέναλτι είναι μια μεγάλη επιτυχία. Δεν έχει να χάσει τίποτα ο τερματοφύλακας. Μόνο να κερδίσει έχει. Εγώ όμως βλέπω τον αγώνα περισσότερο και όχι τα πέναλτι για να βγάλω συμπέρασμα για ένα τερματοφύλακα. Εκεί που μπορούν να υπάρξουν πράγματα που θα του αποσπάσουν την προσοχή. Εκεί που –για παράδειγμα— μπορεί να του φωνάξει κάποιος και να χάσει την προσοχή του».

Για το μυστικό εκμάθησης της θέσης του τερματοφύλακα στα παιδιά:

Πρέπει να του περάσεις το συναίσθημα της μοναξιάς που έχει ένας τερματοφύλακας και να το αγαπήσει. Γιατί ένας πιτσιρικάς όταν κάθεται στην εστία και το μόνο που κάνει είναι να μην δεχθεί γκολ απογοητεύεται. Γιατί πολλά παιδιά απογοητεύονται και κλαίνε. Γι’ αυτό προσπαθείς να το κάνεις να αγαπήσει τη θέση και το ποδόσφαιρο. Μετά υπάρχει μια μεθοδολογία για το παιδί. Που θα βάλει τα χέρια του και τα πόδια του. Οι περισσότερες κινήσεις είναι μηχανικές. Δεν πάει να πει ότι επειδή έχεις παίξει τερματοφύλακας ξέρεις να διδάξεις και τη θέση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x