Stoiximan Super League

«Σβήνει» το όνειρο της Ξάνθης, αγγίζει το στόχο του ο Αστέρας!

Σε ένα τραγικό παιχνίδι στην Τρίπολη, Αστέρας και Ξάνθη έμειναν στο 0-0. Οι Αρκάδες «αγκάλιασαν» την παραμονή τους, την ώρα που οι ακρίτες χάνουν το... τρένο των πλέι οφ, καθώς χρειάζονται μίνι θαύμα.

«Πόνεσαν» τα μάτια μας με τη... σούπα της Τρίπολης, η οποία δεν ανέδειξε νικητή!

Αστέρας και Ξάνθη έμειναν στο 0-0, με τους Αρκάδες να γεμίζουν το... σακούλι και να φτάνουν πιο κοντά στο στόχο της παραμονής, την ώρα που πιθανότατα μπήκε τέλος στο όνειρο των ακριτών για συμμετοχή στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Βεργέτη ανέβηκε στους 27 βαθμούς και είναι στο +4 από τον Λεβαδειακό (κι ενώ η Βέροια αποχαιρέτησε και μαθηματικά τη Σούπερ Λίγκα), ενώ από την άλλη αυτή του Λουτσέσκου βρίσκεται στο -4 από την πέμπτη ΑΕΚ και μοιάζει σχεδόν απίθανο να καλύψει τη διαφορά στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές.

Το ματς

Τα άσχημα μαντάτα φάνηκαν από νωρίς. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καν υποψία φάσης και τα λεπτά περνούσαν… εφιαλτικά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Το ματς, πραγματικά, δεν βλεπόταν! Είναι ενδεικτικό πως σε ολόκληρο 45λεπτο έχουμε μία φάση όλη κι όλη να θυμόμαστε. Την κεφαλιά του Μάσα στο 22’, μετά από σέντρα του Ιωαννίδη, όπου η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ και… προς στιγμήν «ξυπνήσαμε». Φυσικά αυτή η ευκαιρία ήταν όαση στην κακοποίηση του αθλήματος που παρακολουθούσαμε στην Τρίπολη, με τον Αστέρα, πάντως, να είναι… ελαφρώς καλύτερος από την Ξάνθη που έμοιαζε «εξαφανισμένη» από τον αγωνιστικό χώρο. Ούτε μία φάση, αφού στην μοναδική της… προσπάθεια για κάτι τέτοιο στο 41’, ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε καθοριστική επέμβαση και δεν επέτρεψε στον Σολτάνι να φανεί απειλητικός.

Από νωρίς στην επανάληψη, ο Λουτσέσκου προέβη σε διπλή αλλαγή μπας και δουλέψει το… μαγικό ραβδάκι του και «μεταμορφώσει» την τραγική εικόνα της ομάδας του. Είναι αλήθεια πως η Ξάνθη έγινε… κάπως πιο «φυσιολογική», αλλά χωρίς να αλλάξει υπερβολικά η κατάσταση, με τους λίγους θεατές στο γήπεδο να… καταριούνται τη στιγμή που αποφάσισαν να πάνε να δουν μπαλίτσα(;). Στο 67’ ήρθε η μοναδική μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Βρήκαν την άμυνα του Αστέρα ανοργάνωτη, η μπάλα έφτασε στον Βασιλακάκη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης ήταν… εκεί που έπρεπε και με διπλή προσπάθεια απέτρεψε το 0-1. Αυτή τη φάση, ουσιαστικά, θα θυμόμαστε από την Ξάνθη… Στο τελευταίο τέταρτο ο Μάσα έμοιαζε να παλεύει μόνος του για να χαρίσει στους Αρκάδες τη νίκη, δοκίμαζε τα πόδια του, αλλά τα 2-3 σουτ που επιχείρησε δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα το «άγευστο» 0-0 να διατηρηθεί ως το τέλος…



Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Τσουκαλάς (76’ Κυριακόπουλος), Ιγκλέσιας, Μάσα, Φαρίνια (67’ Γκοντό), Ιωαννίδης (62’ Χαμντανί), Μανιάς.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λάζιτς (54’ Πιτσέλι), Λισγάρας, Βασιλακάκης, Καμαρά (54’ Ντε Λούκας), Λουσέρο, Σολτανί, Γιουνές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x