Stoiximan Super League

«Σβηστός» αλλά… πρώτος και με ρεκόρ ο ΠΑΟΚ!

Με γκολ των Μαουρίσιο-Κρέσπο, από ασίστ του Πέλκα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, κάνοντας το 6Χ6 που συνιστά την καλύτερή του επίδοση σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας και παρέμεινε στην πρώτη θέση.

Την έκτη συνεχόμενη νίκη του στη φετινή Σούπερ Λίγκα, που συνιστά και ρεκόρ καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κάνει ανάλογη εκκίνηση, κατέκτησε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με το «φτωχό» 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, χάρη στα… πανομοιότυπα γκολ του Μαουρίσιο στο 16ο και του Κρέσπο στο 90ο λεπτό, από δύο ασίστ από εκτελέσεις κόρνερ του Πέλκα.

Παρότι ήλεγχε απόλυτα τον αγώνα, ο «δικέφαλος του Βορρά» έδειξε κάποια σημάδια κούρασης, καθώς και μια δυσκολία να παράξει πολλές φάσεις, απέναντι στην «ελαφρά ταξιαρχία» που είχε καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς αλλά και τις δικές της λιγοστές ευκαιρίες να πετύχει ένα γκολ που ενδεχομένως να άλλαζε τις ισορροπίες...

inner

Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του, που έφτασαν πλέον τους 16 βαθμούς και παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Την ίδια ώρα, ο Απόλλωνας ήταν μεν βελτιωμένος υπό τις οδηγίες του Γιάννη Μαντζουράκη, σε σχέση με την εικόνα του σε προηγούμενα ματς αλλά οι μηδέν βαθμοί δείχνουν πως θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να αποφευχθεί το… μοιραίο.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τη διάθεση να σκοράρει νωρίς, για να μπορέσει στη συνέχεια να κάνει διαχείριση δυνάμεων. Έχοντας την μπάλα στα πόδια τους σε συντριπτικό βαθμό, οι παίκτες του «δικέφαλου του «Βορρά» είχαν την πρώτη τους… υποψία ευκαιρίας μόλις στο 3’, με τον Μπίσεσβαρ να κλέβει από αριστερά, αλλά να ανακόπτεται την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο, στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από «κομπίνα» και εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα από τα δεξιά, το σουτ του Μαουρίσιο κατέληξε στα δίχτυα του Χουάντερσον, για το 1-0!

inner

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βάλει και το δεύτερο τέρμα που θα του επέτρεπε να «καθαρίσει» από… ημίχρονο, αλλά δεν είχε άλλη ξεκάθαρη φάση, μένοντας στις κεφαλιές των Βιεϊρίνια και Πέλκα, στο 22’ και το 35’ αντίστοιχα. Έχοντας παράλληλα και τον έλεγχο του παιχνιδιού, κρατώντας με ευκολία το μηδέν στα μετόπισθεν…

Ο Απόλλωνας Σμύρνης, στον αντίποδα, είχε την ευκαιρία να… παγώσει την Τούμπα, με τον Τριάδη να βγαίνει τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, στο 7ο λεπτό αλλά το σουτ του πρώτου κατέληξε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί για τον αντίπαλο τους, καθώς με το «πολυπρόσωπο» κέντρο τους προσπάθησαν κυρίως να μην «φάνε» φάσεις εκείνοι. Κάτι που, εν τέλει, κατάφεραν είτε «παγώνοντας» τον ρυθμό, είτε καταφεύγοντας σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα.

inner

Στην επανάληψη, το… σκηνικό δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορεί παράλληλα να «τελειώσει» την αναμέτρηση, πετυχαίνοντας το 2-0. Κάτι που προσπάθησε να κάνει ο Ζαμπά, μόλις στο 49’, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Από την άλλη πλευρά, όσο δεν συνέβαινε αυτό και οι γηπεδούχοι… έπαιζαν με τη φωτιά, ο Απόλλωνας Σμύρνης έκανε δύο φάσεις, αμφότερες με τον Μάντζιο να παίρνει την κεφαλιά αλλά να μην στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, στο 67ο και το 86ο λεπτό…

Στο μεσοδιάστημα, ο Λουτσέσκου φρέσκαρε την επίθεση του, περνώντας Καρέλη και Ακπόμ στο ματς, άλλαξε και το σύστημα, αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 90’, για να έρθει το 2-0 και να πέσουν οι… τίτλοι τέλους, με την κεφαλιά του Κρέσπο από εκτέλεση κόρνερ ξανά του Πέλκα να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα!

inner

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Ζαμπά (72’ Καρέλης), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (87’ Λημνιός), Πρίγιοβιτς (80’ Άκπομ).

Απόλλων Σμύρνης (4-1-4-1): Χουάντερσον, Στάθης, Βαφέας, Τζανετόπουλος, Ναδάλες (68’ Σικαμπάλα), Κοντοές, Μπεντινέλι (58’ Γκίνο), Κονέ, Ντούρσο, Τριάδης (86’ Γκαρός), Μάντζιος.

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x