Stoiximan Super League

Γονάτισε...

Με άδεια χέρια έφυγε απ' την Κομοτηνή ο Παναθηναϊκός. Ο ψυχωμένος Πανθρακικός εκμεταλλεύτηκε την άδικη αποβολή του Μπούρμπου και με 2-1 έμεινε ζωντανός για σωτηρία. Πολλά παράπονα για Κύζα οι πράσινοι

Ο μεν... αναστήθηκε, ο δε... σταυρώθηκε. Ο παθιασμένος Πανθρακικός -που έπαιζε την ύπαρξή του στην κατηγορία- κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναθηναϊκού (τρίτη ήττα σε τέσσερα ματς) και με το υπέρ του 2-1 στην Κομοτηνή να φτάσει τους 37 βαθμούς, παραμένοντας ολοζώντανος για την ανανέωση του... συμβολαίου του με τη Σούπερ Λίγκα.

Οι Θρακιώτες προηγήθηκαν με τον Ιγκόρ (45+1') χάρη στο ολέθριο λάθος του Στιλ, οι πράσινοι έφεραν προσωρινά το παιχνίδι στα ίσα -με τον Σίλντενφελντ- ωστόσο η άδικη αποβολή του Μπούρμπου στο 60' άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες κι εν τέλει ο Τζάνης στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ, χαρίζοντας σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Έξαλλοι οι πράσινοι -που έμειναν τρίτοι και στο -1 απ' τον ΠΑΟΚ- με τη διαιτησία Κύζα, τόσο στη φάση της αποβολής, όσο και σε αρκετά φάουλ (και κίτρινες) που δόθηκαν (ο Εμπόου χτύπησε στον αυχένα τον Πέτριτς, αλλά δεν αντίκρισε κόκκινη κάρτα). Ούτε δηλώσεις δεν έκανε ο Αναστασίου!

Το ματς

Το κλισέ περί… χρόνου για να βρεις τα πατήματά σου βρήκε πλήρη εφαρμογή στον Παναθηναϊκό. Όταν, όμως, ξεπέρασαν την πρώτη «κρυάδα», οι παίκτες του άρχισαν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Να κλείνουν τον Πανθρακικό στα καρέ του και να «αγγίζουν» το γκολ στο 8’ όταν ο Καρέλης από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασιάδη. Το μομέντουμ έδειχνε… τριφύλλι, που όλο και αύξανε την πίεσή του και όλο γινόταν πιο απειλητικό. Δεν μπορούσε, όμως, να βγάλει φάσεις με αποτέλεσμα να πηγαίνει «στράφι» η όποια προσπάθεια.

inner

Και σιγά-σιγά οι Θρακιώτες έβγαιναν απ’ το… καβούκι τους. Οι απόπειρές τους, όμως, για σοβαρή απειλή αναλώνονταν σε σουτ (κυρίως των Ιγκόρ και Κάσες), τα οποία δεν έβρισκαν στόχο, αν και γίνονταν από πλεονεκτική θέση. Κι όλα αυτά με τους παίκτες του Αναστασίου να παρουσιάζουν πολύ μέτρια εικόνα, να είναι «κομμένοι» στον άξονα, να υπάρχει σαφές πρόβλημα στη δημιουργία με τους Μπεργκ, Καρέλη, Ατζαγκούν... εκτός και μοιραία το ματς του τριφυλλιού έγερνε -άσκοπα- απ’ τα δεξιά (με τον Μπούρμπο). Κι εκεί που φαινόταν πως τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει το 0-0, ο Στιλ έκανε ολέθριο σφάλμα, ουσιαστικά έστρωσε στους αντιπάλους του την μπάλα και σε… νεκρό χρόνο (στις καθυστερήσεις) ο Ιγκόρ έγραψε το 1-0 απ’ το… πουθενά!

inner

Ο Παναθηναϊκός είχε πετάξει -ξανά- το πρώτο 45λεπτο. Φαινόταν όμως πως ήθελε να αντιδράσει. Και το έκανε μέσω ενός στημένου! Ο Νάνο εκτέλεσε στην καρδιά της άμυνας το κόρνερ, ο Σίλντενφελντ νίκησε τους πάντες και με καρφωτή κεφαλιά στο 55’ ισοφάρισε, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Και την ώρα που στο… καπάκι ο Καρέλης είχε δοκάρι (μετά από λάθος των γηπεδούχων), το παιχνίδι… χάλασε! Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο διαιτητής Κύζας είδε (λογικά μόνο αυτός) επικίνδυνο φάουλ του Μπούρμπου, του ‘δωσε κόκκινη κάρτα -χωρίς να ‘χει γίνει κάτι -και μοιραία οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες να παλεύουν για την ανατροπή!

inner

Ο Αναστασίου έκανε διορθωτικές κινήσεις και παρά τις αντιξοότητες, οι πράσινοι έδειχναν ανεβασμένοι. Έδειχναν διάθεση να γυρίσουν εξ’ ολοκλήρου την κατάσταση. Ωστόσο υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα -όπως και στο πρώτο μέρος- και μοιραία τα λεπτά περνούσαν. Βέβαια σ’ αυτό το διάστημα, τα παράπονα του Παναθηναϊκού για τον διαιτητή Κύζα έγιναν ακόμα περισσότερα. Απ’ τη μία διότι δεν δόθηκε κόκκινη στον Εμπόου που χτύπησε στον αυχένα τον Πέτριτς και απ’ την άλλη διότι δεν δόθηκε παράβαση σε χέρι του αμυντικού του Πανθρακικού, ελάχιστα έξω απ’ την περιοχή. Στο τριφύλλι δεν το έβαλαν κάτω, αλλά στο 86’ ο Ατζαγκούν έχασε μεγάλη ευκαιρία να λυτρώσει τον σύλλογό του -με το διαγώνιο σουτ του να φεύγει μόλις άουτ. Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε στις καθυστερήσεις ο Τζάνης (χρυσή αλλαγή του Ρόκα) να… τινάξει τα δίχτυα (μετά από εντυπωσιακή ασίστ του Ιγκόρ με το στήθος), διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μεχία, Ρομέου, Κάσες, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ, Ντιγκινί, Μελίσσης, Ηλιάδης (70’ Τζάνης), Ποτουρίδης (78’ Ροτζέριο)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κλωναρίδης (64’ Πέτριτς), Μπεργκ (64’ Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (82’ Κουτρουμπής), Ταυλαρίδης, Νάνο, Μπούι, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x