Stoiximan Super League

Σε απόσταση βολής!

Συνεχίζει ασταμάτητος την καταδίωξη! Ο Παναθηναϊκός έκαμψε τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 3-1, πέτυχε τέταρτη συνεχόμενη νίκη και είναι ο μόνος που κυνηγά τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Τρέχει με... 4x4 στο κυνήγι του Ολυμπιακού!

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε ξανά πως είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει τους Πειραιώτες, επικρατώντας 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, πετυχαίνοντας τέταρτη σερί νίκη και μειώνοντας εκ νέου την απόστασή του από την κορυφή στους 3 βαθμούς.

Ο Καρέλης άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος, ο Πέτριτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, οι μαχητικοί Γιαννιώτες μείωσαν και μπήκαν ξανά στο κόλπο, προτού βέβαια φύγουν άπραγοι κι αφού ο Αμπέντ εβάλε το... κερασάκι στην τούρτα, στις καθυστερήσεις.

Το ματς

Δεν ήταν ιδιαίτερα... αναμενόμενη η εκκίνηση του ματς. Διότι ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έκανε παιχνίδι, αυτός που κυκλοφορούσε την μπάλα, αυτός που προσπαθούσε (με Ίλιτς-Τσάβες) για το γκολ. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει (σχεδόν) τίποτα, έχοντας μπλοκαριστεί απ' το 3-5-2 των φιλοξενούμενων και το ενισχυμένο κέντρο των αντιπάλων. Κι όσο κυλούσε ο χρόνος, όλο και περισσότερο μαζεύονταν τα... σύννεφα με τους Ταυλαρίδη-Τελάντερ να αναγκάζονται σε αρκετές παρεμβάσεις (για τα λεπτά που 'χαν παιχθεί). Αυτά όμως... σταμάτησαν! Όταν στο 17' ο Ζέκα είδε την κίνηση του Καρέλη κι όταν ο τελευταίος επωφελήθηκε την λάθος κι ασθενή απόκρουση του Βελλίδη (σε χαλαρό σουτάκι του), παίρνοντας το ριμπάουντ για το 1-0.

inner

Αυτό το γκολ -κόντρα στη ροή του αγώνα- έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Παναθηναϊκού (και στον κόσμο). Οι πράσινοι άρχισαν να αναλαμβάνουν πλήρως τα ηνία του ματς και ο ΠΑΣ έδειχνε να μην πατά καλά (πλέον) πίσω. Παραλίγο βέβαια να έρθουν τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι. Την ώρα που οι Γιαννιώτες έχαναν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Ίλιτς από κοντά να πλασάρει άουτ, το τριφύλλι «απαντούσε» με εξίσου μεγάλη φάση, όταν ο Αμπέντ -απ' το εξαιρετικό «κόψιμο» του Καρέλη- γλίστρησε και δεν έγραψε το 2-0. Μαρινάκης και Ζέκα είχαν ανέβει πολύ, Καρέλης-Πέτριτς συνεργάζονταν πολύ ωραία κι αν ο Κροάτης ήταν πιο προσεκτικός σε δύο περιπτώσεις, ίσως ο Παναθηναϊκός να 'χε πάει με μεγαλύτερο προβάδισμα στα αποδυτήρια.

inner

Τα πρώτα 45λεπτά -για τους ουδέτερους- ήταν μια χαρά. Οι παίκτες του Αναστασίου είχαν την φορά, είχαν ρίξει ψυχολογικά τους αντιπάλους τους και μοιραία κρατούσαν άνετα το προβάδισμά τους. Και είπαμε και νωρίτερα πως ο Πέτριτς κυνηγούσε ένα γκολ. Ούτε όμως στο 55' μπόρεσε να βρει εστία, αφού το κοντινό σουτ του βρήκε πάνω σε σώμα -κι ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Τελικά βρήκε... Ο Μπέριος έριξε αγκωνιά στον Τελάντερ και ο Κροάτης έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έδειξε να κλειδώνει πρόωρα το τρίποντο (νικώντας τον Βελλίδη και γράφοντας το 2-0). Ο Παναθηναϊκός ήταν πλέον το αφεντικό του αγώνα και το έβγαζε και με την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο.

inner

Κι εκεί που πίεζε για ακόμη ένα τέρμα -με τους Πέτριτς, Ατζαγκούν να χάνουν καλές ευκαιρίες- το τριφύλλι... σοκαρίστηκε. Ο Ταυλαρίδης υπέπεσε σε πέναλτι (σωστή κι αυτή η υπόδειξη) με τον Τσάβες στο 71' να μειώνει και να δημιουργεί νέα κατάσταση. Όσο μπαίναμε στην τελική ευθεία του ματς, όλο και ο αγώνας... σκλήραινε με δυνατές μονομαχίες. Ο ΠΑΣ είχε μπει για τα καλά στο «κόλπο» και πίεζε, ασφυκτικά ώρες-ώρες, για ένα χρυσό τέρμα. Συνεχόμενα κόρνερ, φουλ επίθεση κι ό,τι βγει. Κι πάλι καλά για τον (αγχωμένο) Παναθηναϊκό που υπήρχε ο Στιλ να βγάλει εντυπωσιακά το φάουλ του Τσάβες στο 85', κρατώντας το 2-1. Από 'κει κι έπειτα, αυτή η επέμβαση μάλλον... ηρέμησε τους γηπεδούχους, που έβγαλαν άνετα τα εναπομείναντα λεπτά. Και στις καθυστερήσεις, ο Αμπέντ με προσωπική ενέργεια και... βολίδα, τίναξε τα δίχτυα του Βελλίδη κι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-1!



Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Αμπέντ, Λαγός (66' Πράνιτς), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (77' Κουτρουμπής), Καρέλης (58' Μπεργκ), Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πέτριτς

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος (73' Μανιάς), Μιχαήλ, Ίλιτς (80' Φερφελής), Τσάβες, Ακόστα, Ναδάλες (68' Καρανίκας), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Στρούνα, Σκόνδρας

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x