Ελλάδα

Σε κίνδυνο η δεύτερη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ορατός ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις από τη γενική κατάταξη της UEFA. Σε περίπτωση πτώσης τότε θα σημάνει και η μείωση στις τέσσερις των ομάδων που θα λαμβάνουν εισιτήρια για την Ευρώπη.

Αν και είναι αρχή ακόμη στην αγωνιστική σεζόν, ο κίνδυνος είναι ορατός. Κροατία και Ρουμανία μας απειλούν στη γενική κατάταξη της UEFA με προσπέραση με αποτέλεσμα να χάσουμε την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως έχει διαμορφωθεί ως τώρα η κατάσταση η Ελλάδα κατέχει την 14η θέση με 22.800 βαθμούς. Δηλαδή βρισκόμαστε ανάμεσα στις χώρες, με θέση από την 7η μέχρι και την 15η που δικαιούνται πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια. (δύο Τσάμπιονς Λιγκ και τρία Γιουρόπα Λιγκ).

Εάν δεν υπάρξουν καλά αποτελέσματα από τις ελληνικές ομάδες στις επόμενες αναμετρήσεις τους στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πέσουμε κάτω από την 15η θέση τότε θα μειωθούν στα τέσσερα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αφού θα κοπεί το δεύτερο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην 15η θέση βρίσκεται η Κροατία και στην 16η η Ρουμανία. Οι Κροάτες έχουν τέσσερις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άρα και οι βαθμοί διαιρούνται με μικρότερο συντελεστή ενώ αντίστοιχα οι Ρουμάνοι έχουν τέσσερις ομάδες.

Από τα παιχνίδια που έχουν δώσει οι ελληνικές ομάδες έχουν συγκεντρωθεί μόλις 0.700 βαθμοί την στιγμή που οι Κροάτες έχουν 2.500. Πρόκειται για ένα ανησυχητικό δείγμα μιας κατάστασης η οποία εάν δεν αλλάξει τότε ενδεχομένως να φτάσουμε και στην πτώση και άλλης θέσης στην κατάταξη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x