Europa League

Σε όλα τα ευρωπαϊκά του ματς έδωσε μάχη μέχρι το τέλος

Η ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου και οι προηγούμενες «μάχες» που έδωσε ο φετινός Ολυμπιακός. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο Κίεβο και αύριο βράδυ θα διεκδικήσει την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Ντινάμο. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στο οποίο οι ερυθρόλευκοι καλούνται να δώσουν το 100% για να πετύχουν έναν πολύ μεγάλο στόχο.

Γιατί πράγματι είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος για την ομάδα του Πειραιά η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Δύσκολος στόχος αλλά παράλληλα εφικτός. Αρκεί να κάνουν οι ερυθρόλευκοι αυτό που έκαναν σε όλα τους τα ευρωπαϊκά παιχνίδια την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Να δώσουν μεγάλη μάχη, να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις από την έναρξη του παιχνιδιού μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Ξέρουν καλά οι παίκτες της ελληνικής ομάδας πως για να πάρουν την πρόκριση θα πρέπει να τα δώσουν όλα. Κι όταν λέμε όλα το εννοούμε. Να γίνει υπέρβαση από κάθε παίκτη για να επιτευχθεί και η ομαδική υπέρβαση.

Αυτό που πρέπει λοιπόν να τονίσουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός πάλεψε σε όλα του τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, από το ξεκίνημα της φετινής του πορείας με το παιχνίδι κόντρα στην Λουκέρνη μέχρι και τον αγώνα με τη Ντινάμο την περασμένη Πέμπτη στο Φάληρο.

Δεν υπήρξε κανένα ματς που να μην το πάλεψε ο Ολυμπιακός ανεξάρτητα από το αν κατάφερε να το κερδίσει ή όχι. Κι αυτή η επιμονή, αυτή η αποφασιστικότητα που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι σε όλα τους τα παιχνίδια ήταν τελικά ένα καθοριστικό στοιχείο στην πρόκριση της ομάδας του λιμανιού στους 32 του Γιουρόπα.

Δείτε για παράδειγμα τα δύο ματς με την Μπέτις. Το μεγάλο ματς με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη, αλλά και το πόσο πάλεψαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο Μιλάνο.

Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός και στον μεγάλο αυριανό αγώνα στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Αυτό θέλει να δει φυσικά και ο Πέδρο Μαρτίνς από τους παίκτες του. Την προσπάθεια μέχρι το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού για να διεκδικήσουν οι ερυθρόλευκοι το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η προσπάθεια του Ολυμπιακού θα είναι δύσκολη. Κι έγινε σίγουρα δυσκολότερη από το γκολ που δέχθηκαν οι ερυθρόλευκοι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, αλλά ακόμα κι έτσι οι ερυθρόλευκοι μπορούν να τα καταφέρουν. Θα πρέπει όμως να επιδείξουν το μαχητικό πνεύμα που είχαν στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x