Κύπελλο Ελλάδας

«Σε τέτοια ματς κρύβονται εκπλήξεις»

Ο Γιάννης Ματζουράκης στάθηκε στην εμπειρία του Ολυμπιακού έναντι της Ξάνθης, αλλά τόνισε ότι στους τελικούς Κυπέλλου προκύπτουν πολλές φορές εκπλήξεις. «Δυνατές στον άξονα οι δύο ομάδες», σχολίασε.

Φαβορί, αλλά σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο είναι ο Ολυμπιακός στον τελικό (20:30) του Κυπέλλου με την Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στην εκπομπή των Σωτήρη Ταμπάκου, Παναγιώτη Σγαρδέλη. Ο πολύπειρος τεχνικός που έχει κάτσει στον πάγκο και των δύο ομάδων στάθηκε στη δύναμη που έχουν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά και οι ακρίτες στον άξονα, όπου δεν κάνουν πολλά λάθη, αλλά και στο πως παίζουν την κόντρα επίθεση οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας πολύ καλή τετράδα μπροστά.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το πώς περιμένει το παιχνίδι: «Πιστεύω ότι θα είμαστε τυχεροί και θα δούμε καλό θέαμα. Είναι δύο ομάδες με ποιοτικούς παίκτες, που έχουν τη δυνατότητα να μας προσφέρουν θέαμα. Βλέπουν από διαφορετική σκοπιά το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρος και πιο δυνατός. Το μεγάλο κίνητρο το έχει η Ξάνθη, διότι είναι μπροστά σε ένα θαύμα και θα το παλέψει πολύ. Αυτά τα παιχνίδια έχουν φαβορί σε θεωρητικό επίπεδο. Η στατιστική, αν δούμε και τα προηγούμενα ματς, λέει ότι κρύβονται εκπλήξεις».

- το πώς πιστεύει ότι θα προσεγγίσουν οι δύο ομάδες την αναμέτρηση: «Δεν θα ανοίξουν τις μηχανές και οι δύο ομάδες. Πρέπει να το μελετήσεις αυτό το παιχνίδι, διότι είναι μια και έξω. Η κάθε ομάδα θα απλώσει το οπλοστάσιο της. Η Ξάνθη μπορεί να αξιοποιήσει τις αντεπιθέσεις με την τετράδα που έχει μπροστά, ξεκινώντας με πρεσαρίσματα που μπορούν να της δώσουν την μπάλα. Εξαρτάται βέβαια το πόσο προσεκτικός θα είναι και ο Ολυμπιακός. Νομίζω πως ο κεντρικός άξονας του Ολυμπιακού είναι πολύ καλός, με σίγουρες πάσες που έχει. Βεβαίως και η Ξάνθη έχει καλή στατιστική σε αυτόν τον τομέα».

-το αν μπορεί αν επιστρέψει η Ξάνθη αν βρεθεί πίσω στο σκορ: «Αυτές τις απαντήσεις θα τις πάρουμε στο γήπεδο. Αυτά τα προβλήματα τα λύνουν οι ομάδες οι ποιοτικές πιο εύκολα».

- το ποιος υπερέχει στο τεχνικό τιμ και τα ατού των δύο ομάδων: «Τι θα πει αυτοί θα παλέψουν (σ.σ. Περέιρα, Λουτσέσκου); Εκτός αν πήραν σπαθιά (σ.σ. γέλια). Ο Ντομίνγκες και ο Κλέιτον θα καταθέσουν τις περισσότερες ιδέες από τις δύο ομάδες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x