Αγγλία

Σερί… τέλος

Καιρό είχαν να χάσουν βαθμούς. Σουόνσι και Έβερτον ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Liberty Stadium» και είδαν το νικηφόρο σερί των τελευταίων αγωνιστικών να σταματά!

Έπειτα από δύο «κολλητές» νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Ουαλοί υπέστησαν την πρώτη τους βαθμολογική απώλεια, δίνοντας παράλληλα συνέχεια στο αρνητικό σερί που τους θέλει να μην νικούν τα «ζαχαρωτά» μπροστά στο κοινό τους σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Εμφανώς επηρεασμένοι από την αποχώρηση, με πρόβλημα τραυματισμού, του Γκομίς στα πρώτα λεπτά, «έχασαν» πολύ από την επιθετική τους αίγλη. Στο 30’ ο Σέλβι σημείωσε… γκολάρα από μακρινή απόσταση, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε να μην το μετρήσει λόγω φάουλ που είδε σε μαρκάρισμα νωρίτερα του Ρούτλετζ.

Για την Έβερτον αυτό ήταν το πρώτο… stop μετά από τρεις σερί νίκες. Ο Λένον άνοιξε το σκορ στο 41’, όμως στην επανάληψη το χέρι του Κόουλμαν μέσα στην περιοχή έδωσε την ευκαιρία στον Σέλβι να ισοφαρίσει από το σημείο του πέναλτι και να χαρίσει το βαθμό στη Σουόνσι.

Το ματς:

Πως μια απουσία μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Στα 16 λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί ο Μπαφετίμπι Γκομίς τα πάντα δούλευαν… ρολόι για τη Σουόνσι. Και επιθετική ήταν και ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ είχε, στερώντας παράλληλα από την Έβερτον το δικαίωμα να… σκεφτεί να περάσει τη μεσαία γραμμή. Τα πάντα, ωστόσο, άλλαξαν από εκείνο το σημείο και έπειτα. Ο Γάλλος ένιωσε ενοχλήσεις, ζήτησε αλλαγή και ξαφνικά οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Οι Ουαλοί δεν είχαν πια τον παίκτη- φόβητρο για την αντίπαλη άμυνα, η αλλαγή του Έμνες δεν φάνηκε να «πιάνει», με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρουν ευκαιρία να τρέξουν στην κόντρα. Η τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 30’, όταν ο Σέλβι σκόραρε από μακρινή απόσταση, όμως ο διαιτητής αρνήθηκε να μετρήσει το γκολ θεωρώντας ότι νωρίτερα ο Ρούτλετζ είχε υποπέσει σε αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μπέινς. Όσο τα λεπτά περνούσαν ο ρυθμός ισορροπούσε, μέχρι που φτάσαμε στο 41’, τη στιγμή δηλαδή που η συνεργασία ΜακΚάρθι και Λένον έδωσε στον δεύτερο την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, βάζοντας τα «ζαχαρωτά» σε θέση οδηγού!

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μάζεψαν τα… κομμάτια τους και βγήκαν στην αντεπίθεση. Δεν είχαν άλλη επιλογή, έπρεπε να ρισκάρουν και το έκαναν! Στην αρχή λίγο έλειψε να τιμωρηθούν, όμως σταδιακά έπαιρναν τα ηνία της αναμέτρησης και αύξαναν τις επισκέψεις τους στην περιοχή του Χάουαρντ.

Σε μια από τις προσπάθειές τους, μάλιστα, ο ακραίος μπακ της Έβερτον, Κόουλμαν, έπιασε άθελά του την μπάλα με το χέρι και αμέσως ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι! Ο Σέλβι ανέλαβε την εκτέλεσή του και έφερε στο 69’ το παιχνίδι στα ίσα. Στα εναπομείναντα λεπτά η Σουόνσι αύξησε την πίεσή της, προσπαθώντας με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει για την ανατροπή. Δυστυχώς για τους ποδοσφαιριστές της, όμως, όλες οι προσπάθειες σταμάτησαν στον εξαιρετικό σε ακόμη ένα παιχνίδι, Τιμ Χάουαρντ, ο οποίος κράτησε όρθια την Έβερτον!

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι – Ράνχελ, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ – Κορκ, Κι, Σέλβι (84’ Ντάιερ), Σίγκουρντσον, Ρουτλέτζ – Γκομίς (16’ Έμνες)

Έβερτον: Χάουαρντ – Κόουλμαν, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Στόουνς – Μπάρι, ΜακΚάρθι - Λένον, Μπάρκλεϊ (86’ Μιραλάς), Όσμαν (27’ Πίενααρ) – Κονέ (76’ Νέισμιθ)

Πηγή: England365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x