Stoiximan Super League

«Σφάχτηκαν» χωρίς νικητή

Μαχαίρια βγήκαν αλλά όχι νικητής στη Ν.Σμύρνη. Ο Πανιώνιος έβαλε δύσκολα στην μπερδεμένη ΑΕΚ, που έμεινε με δέκα για 25’ και το 1-1 αλλά και η διαιτησία του Στυλιαρά αφήνει πικρή γεύση και στους δύο.

Μάχη με τα όλα της στη Νέα Σμύρνη, αλλά χωρίς νικητή. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε και «ζόρισε» την ΑΕΚ, που απάντησε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως της έκοψε τα… φτερά η αποβολή του Άρθο στο 68’.

Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με γκολάρα του Μπουμάλ στο 36ο λεπτό και στηριζόμενοι στην καλή ανασταλτική λειτουργία τους «μπέρδεψαν» τους κιτρινόμαυρους, που φωνάζουν δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 0-0 (12’) σε ξεκάθαρη ανατροπή του Γιόχανσον.

Η Ένωση μπήκε δυνατά στο δεύτερο και απάντησε σε καθοριστικό σημείο (56’) με σουτ του Μπαρμπόσα, αλλά το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Τζεμπούρ ήταν οφσάιντ και επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Διούδη. Από το 68ο λεπτό οι Νεοσμυρνιώτες είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω σωστής αποβολής του Άρθο με δεύτερη κίτρινη. Η ομάδα του Ουζουνίδη ζητάει πέναλτι στο 87’ και στις καθυστερήσεις ακυρώνεται σωστά γκολ του Αραβίδη, καθώς νωρίτερα προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Λαμπρόπουλου.

Το ματς:



Πολύ προσεκτικό ξεκίνημα κι από τις δύο ομάδες στο ματς. Οι δύο προπονητές έδειξαν πως κύριο μέλημά τους αποτελεί η διαφύλαξη του «μηδέν» με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι. Σταδιακά, η ΑΕΚ πήρε την μπάλα στα πόδια της πλησίασε την αντίπαλη περιοχή και διαμαρτύρεται (δικαιολογημένα) για πέναλτι, που δεν της δόθηκε σε ανατροπή του Γιόχανσον από τον Κόρμπο (12’). Το πρέσινγκ των «κιτρινόμαυρων» ψηλά στο γήπεδο απέδωσε καρπούς κι έβγαλε την πρώτη καθαρή ευκαιρία στο ματς με το σουτ του Μπαρμπόσα και την εξαιρετική επέμβαση του Διούδη.

inner

Με το ίδιο νόμισμα απάντησε ο Πανιώνιος, που ανέβασε τις γραμμές του, πίεσε κι αυτός ψηλά μεταφέροντας το παιχνίδι και τα… νεύρα στην περιοχή του Μπαρόχα. Η Ένωση δεν βρήκε λύση κόντρα στην διπλή ζώνη άμυνας κι έδειχνε «μπλοκαρισμένη», όπως και το ματς που δεν είχε φάσεις. Κάπου εκεί ήταν η ώρα του Μπουμάλ, που «παρέσυρε» τους Γιόχανσον και Άρθο και με εξαιρετικό μακρινό σουτ νίκησε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων (37’). Μέχρι το ημίχρονο όλα έδειχναν κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των «κυανέρυθρων», που δεν απειλήθηκαν και μπήκαν άνετα με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Αποφασισμένη να βρει απάντηση στο γκολ που δέχτηκε μπήκε η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μπορεί η επιθετική της ανάπτυξη να μην… ενθουσίαζε, όμως η ομάδα του Πογέτ βρήκε ουσία στο παιχνίδι της και ισοφάρισε με σουτ του Μπαρμπόσα σε καθοριστικό σημείο (56’). Ωστόσο, το τέρμα του Πορτογάλου δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ο Τζεμπούρ, που επηρέαζε τον Διούδη στην προσπάθειά του, ήταν έστω και για λίγο σε θέση οφσάιντ. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μετά το 1-1, όμως μια απερίσκεπτη ενέργεια του Άρθο (δυνατό μαρκάρισμα), έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους από το 68’.

inner

Οι «κυανέρυθροι» με το πέρασμα των λεπτών ανέβασαν ξανά τις γραμμές του και «στρίμωξαν» για πρώτη φορά τον Μπαρόχα, που όποτε χρειάστηκε ήταν σε ετοιμότητα. Το ματς πήρε φωτιά στο φινάλε όταν ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι του Ντίντακ στον Μπουμάλ, ωστόσο, ούτε με τα ριπλέι είναι εύκολο να βγάλει κανείς άκρη στην συγκεκριμένη φάση (87’). Η ΑΕΚ παρότι ήταν τελείως ακίνδυνη από την στιγμή που έμεινε με δέκα πέτυχε το «χρυσό» γκολ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, όμως ο Στυλιαράς το ακύρωσε –σωστά- αφού πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ο Αραβίδης είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Λαμπρόπουλο στον Μητρόπουλο.



Οι συνθέσεις:



Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Μπακασέτας (64’ Καραμάνος), Μπουμάλ, Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Σιώπης, Ρισβάνης, Ανσαριφάρντ, Οικονόμου, Βλάχος, Μασούρας (79' Βιγιάλμπα)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Χαλκιαδάκης, Μητρόπουλος, Τασουλής, Αργυρόπουλος

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (70' Λαμπρόπουλος), Αραβίδης, Τζεμπούρ (85' Σοϊλέδης)

Στον πάγκο:
Ανέστης, Κορδέρο, Βάργκας, Πλατέλλας, Μπουονανότε

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x