Ιταλία

«Σφραγίζει» το scudetto η «Κυρία»!

Μετά την πρόκριση στον τελικό του Champions League, η Γιουβέντους φιλοξενείται από τη Ρόμα στο «Ολίμπικο», παιχνίδι με το οποίο μπορεί να κλείσει και μαθηματικά την υπόθεση «τίτλος».

Αφού «πέταξε» στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για ένατη φορά στην ιστορία της, η Γιουβέντους καλείται να προσγειωθεί στην εγχώρια πραγματικότητα, εκεί όπου την περιμένει ντέρμπι. Η «Μεγάλη Κυρία» φιλοξενείται στην «Αιώνια« πόλη από τη Ρόμα και έχει τη δυνατότητα να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την αυλαία της 36ης αγωνιστικής στη Serie A ανοίγει σήμερα η αναμέτρηση της Φιορεντίνα με τη Λάτσιο, με τον τεχνικό των «Βιόλα» Πάουλο Σόουζα να στερείται των υπηρεσιών των Ροντρίγκεζ (τιμωρημένος) και Μπαντέλι (τραυματίας) και τον ομόλογό του των «γαλάζιων» Σιμόμε Ιντζάγκι να πρέπει να αποφασίσει εάν θα προβεί σε αλλαγές εν όψει του τελικού κυπέλλου Ιταλίας απέναντι στη Γιουβέντους.

Το βράδυ στο Μπέργκαμο υπάρχει «ευρωπαϊκή μάχη», καθώς η Αταλάντα υποδέχεται τη Μίλαν. Όπως όλα δείχνουν ο τεχνικός των «νερομπλού» Γκασπερίνι θα συμπεριλάβει στην ενδεκάδα τόσο τον Πάπου Γκόμεζ όσο και τον Κεσί που προπονήθηκαν κανονικά μετά από μέρες. Ο Μοντέλα ξαναβρίσκει τον Μοντολίβο μετά από επτά μήνες, με τον Ιταλό μέσο να παίρνει φανέλα βασικού, ενώ στην άμυνα τη θέση του τιμωρημένου Παλέτα θα πάρει ο Ρομανιόλι που είναι και πάλι διαθέσιμος.

Την Κυριακή το πρόγραμμα ανοίγει το ματς στο «Τζουζέπε Μεάτσα» μεταξύ της Ίντερ και της Σασουόλο, με τους «νερατζούρι» να ψάχνουν απεγνωσμένα το τρίποντο το οποίο αγνοείται εδώ και έξι αγωνιστικές. Στον πάγκο για τρίτη φορά στη σεζόν (μετά τα παιχνίδια με Σαουθάμπτον για το Europa League και Κροτόνε για το πρωτάθλημα) θα καθίσει ο Στέφανο Βέκι (μετά την απομάκρυνση Πιόλι) που προσανατολίζεται σε ένα σύστημα 4-4-1-1. Εκτός για διαφορετικούς λόγους θα είναι οι Μεντέλ, Κοντογκμπιά και Μιράντα.

Σέντρα σε έξι αγώνες στις 16:00, με αυτόν του Τορίνο ανάμεσα στην «Τόρο»και στη Νάπολι να κλέβει την παράσταση, μιας και αναμετρούνται δύο από τις πλέον επιθετικές και εντυπωσιακές ομάδες της Serie A, με τους «παρτενοπέι»να είναι αυτοί που «καίγονται» για τη νίκη θέλοντας να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπάτημα της Ρόμα και να«κλέψουν» τη δεύτερη θέση.

Το καλύτερο μένει για το τέλος, αφού το βράδυ της Κυριακής, σε ώρα Champions League, Ρόμα και Γιουβέντους κοντράρονται στην ιταλική πρωτεύουσα, θέλοντας αμφότερες τη νίκη. Η μεν Ρόμα για να διατηρήσει τη θέση που δίνει «εισιτήριο» για τους χρυσοφόρους ομίλους, η δε «Juve» για να σφραγίσει και μαθηματικά το έκτο διαδοχικό πρωτάθλημα.

Συναγερμός για τον Σπαλέτι που είδε τον Τζέκο να τραυματίζεται στο δικέφαλο, ενώ και ο Στρούτμαν είναι τραυματίας. Επιστροφή Ρούντιγκερ στην άμυνα, πιθανή η χρησιμοποίηση των Ελ Σαράουι και Περότι στην πλάτη του Σαλάχ. Στους «ασπρόμαυρους», τη θέση του Κεντίρα θα πάρει ο Μαρκίζιο, ενώ ανάσες αναμένεται να δοθούν στον Μπονούτσι με τον Μπενατιά να τον αντικαθιστά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13/4

Φιορεντίνα- Λάτσιο 19:00
Αταλάντα- Μίλαν 21:45

Κυριακή 14/4

Ίντερ- Σασουόλο 13:30
Μπολόνια- Πεσκάρα 16:00
Κάλιαρι- Έμπολι 16:00
Κροτόνε- Ουντινέζε 16:00
Τορίνο- Νάπολι 16:00
Παλέρμο- Τζένοα 16:00
Σαμπντόρια- Κιέβο Βερόνα 16:00
Ρόμα- Γιουβέντους 21:45

Η επόμενη αγωνιστική (37η):

Σάββατο 20/5

Κιέβο Βερόνα- Ρόμα 19:00
Νάπολι- Φιορεντίνα 21:45

Κυριακή 21/5

Έμπολι- Αταλάντα 16:00
Τζένοα- Τορίνο 16:00
Γιουβέντους- Κροτόνε 16:00
Μίλαν- Μπολόνια 16:00
Σασουόλο- Κάλιαρι 16:00
Ουντινέζε- Σαμπντόρια 16:00
Λάτσιο- Ίντερ 21:45

Δευτέρα 22/5

Πεσκάρα- Παλέρμο 21:45

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x