Αγγλία

«Σφυροκόπημα» στο 121'! (video)

Στο καναβάτσο έριξε η Γουέστ Χαμ τη Λίβερπουλ, καθώς με γκολ του Ογκμπόνα στο 121' επιβλήθηκε (2-1) των «reds» και προκρίθηκε στον 5ο γύρο του FA Cup που θα αντιμετωπίσει την Μπλάκμπερν.

Την πρόκριση στον 5ο γύρο του FA Cup πανηγυρίζει η Γουέστ Χαμ, καθώς έπειτα από ένα ματς «θρίλερ» επιβλήθηκε της Λίβερπουλ στην παράταση, χάρη σε ένα γκολ του Ογκμπόνα στο 121'(!) και θα συναντήσουν την Μπλάκμπερν στον επόμενο γύρο. Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 45' με τον Αντόνιο, ενώ η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ισοφάρισε με τον Κουτίνιο στο 48'. Πέναλτι υπέρ της Γουέστ Χαμ και αποβολή του Ιλόρι στο 67' δεν είδε ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Το ματς



Μόνο ως «μαγική εικόνα» μπορεί να χαρακτηριστεί το 1-1 της κανονικής διάρκειας του ματς ανάμεσα στη Γουέστ Χαμ και τη Λίβερπουλ στον επαναληπτικό αγώνα των δύο ομάδων για τον 4ο γύρο του FA Cup.

inner

Σε ένα πολύ γεμάτο 1ο ημίχρονο, «σφυριά» και «reds» είχαν τρία δοκάρια (δύο για τη Γουέστ Χαμ, ένα για τη Λίβερπουλ), με τους γηπεδούχους να είναι πρώτοι που στάθηκαν άτυχοι στο 16’, όταν ο Ο’ Μπράιαν έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε και στον Λούκας και εν συνεχεία χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Μινιολέ, ενώ στο 38’ ήταν η σειρά του Παγέ με απ’ ευθείας εκτέλεση να σημαδέψει το δοκάρι του Βέλγου γκολκίπερ της Λίβερπουλ.

Η απάντηση της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ ήρθε μεταξύ των δύο φάσεων και συγκεκριμένα στο 34’, όταν ο Κουτίνιο από πολύ πλεονεκτική θέση έστειλε κι αυτός την μπάλα στο δοκάρι.

Τελικά, η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ στο 45’, με τον Βαλέντσια να βγάζει σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι και τον Αντόνιο με δεξί σουτ να μην αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Μινιολέ.

Η Λίβερπουλ κατάφερε να ισορροπήσει άμεσα με τον Κουτίνιο στο 48’ να εκτελεί πολύ έξυπνα το φάουλ κάτω από το τείχος που είχαν στήσει οι παίκτες της Γουέστ Χαμ, διαμορφώνοντας το 1-1.

inner

Στο 67’ συνέβη η φάση που αν ο ρέφερι της αναμέτρησης είχε σωστή αντίληψη μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι. Ο Αντόνιο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Βαλέντσια πριν μπει στην πορεία της μπάλας, ανατράπηκε από τον Ιλόρι (τράβηγμα του χεριού), αλλά δεν υποδείχθηκε το πέναλτι που θα έφερνε και την αποβολή του κεντρικού αμυντικού της Λίβερπουλ.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση σε μια μορφή ρώσικης ρουλέτας, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες να πετύχουν το «χρυσό» γκολ και τελικά τη Γουέστ Χαμ να δικαιώνεται για τις προσπάθειές της και να παίρνει την πρόκριση. Στο 121’ ο Παγέ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και με το κεφάλι ο Ογκμπόνα νίκησε τον Μινιολέ, στέλνοντας τη Γουέστ Χαμ στον 5ο γύρο, εκεί που θα συναντήσει την Μπλάκμπερν.





Ο 5ος γύρος του FA Cup



Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

Άρσεναλ – Χαλ
Ρέντινγκ – Γουέστ Μπρομ ή Πιτέρμπορο
Γουότφορντ – Λιντς

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Μπλάκμπερν – Γουέστ Χαμ
Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας
Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

Σριούσμπερι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x