Stoiximan Super League

Σιγουριά για δικαίωση, αλλά όχι εφησυχασμός στην ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ είναι βέβαιοι για το πρωτάθλημα, αλλά δεν… χαλαρώνουν.

Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη, δίχως να φέρει την παραμικρή ευθύνη η ίδια, να υπομείνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι να τελεσιδικήσουν όλες οι δικαστικές υποθέσεις για όσα συνέβησαν στα γήπεδα τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι «κιτρινόμαυροι», που χθες εξέφρασαν επίσημα την αντίθεσή τους για το «τσουβάλιασμα» στο οποίο υποχρεώθηκαν από το «λουκέτο», θεωρούν πως είναι αδύνατο να μην δικαιωθούν και να μην πάρουν στα χαρτιά τους βαθμούς της νίκης αλλά και αν μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για τα γεγονότα της Τούμπας.

Όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή, όσα δημοσιεύονται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, όσα είδαν τα μάτια όλου του κόσμου εντός κι εκτός συνόρων από το άφθονο οπτικοακουστικό υλικό που κάνει το γύρο στα ΜΜΕ, αλλά και η ανακοίνωση της FIFA δεν αφήνουν κατά τους ανθρώπους της ΑΕΚ κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και στην «Ένωση» περιμένουν να εφαρμοστούν οι νόμοι. Επιπλέον, λένε με σιγουριά πως δεν στοιχειοθετείται από πουθενά πως η ΑΕΚ αρνήθηκε να παίξει, αφού υπήρχαν συνθήκες τρομοκρατίας και ο διαιτητής δεν κάλεσε ποτέ τις ομάδες να επιστρέψουν στο γήπεδο εντός «εύλογου χρονικού διαστήματος», ούτε και αναφέρει κάτι τέτοιο στο φύλλο αγώνα.

Με τα τωρινά δεδομένα, στην ΑΕΚ θεωρούν πως θα πάρουν τον αγώνα με 0-3 στα χαρτιά, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μηδενιστεί και να του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το τρέχον και άλλοι δύο από το επόμενο πρωτάθλημα, πέρα από ποινές κεκλεισμένων των θυρών (τουλάχιστον δύο αγωνιστικές) και πρόστιμα. Ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει ακόμη και ποινή υποβιβασμού εφόσον η ομάδα κριθεί υπαίτια για εκφοβισμό του διαιτητή από τον Ιβάν Σαββίδη που οπλοφορούσε ή τον Λούμπος Μίχελ που καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα πως είπε στον διαιτητή Κομίνη «Σήμερα τελείωσες».

Πέρα από την αισιοδοξία στα όρια της βεβαιότητας για δικαίωση που θα σημαίνει… μισό πρωτάθλημα, στην ΑΕΚ δεν εφησυχάζουν. Το νομικό τμήμα της ΠΑΕ εργάζεται πυρετωδώς για να αντικρούσει κάθε πιθανό και απίθανο επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσει η άλλη πλευρά, προκειμένου να αποφύγει τις κυρώσεις ή να έχει τις μικρότερες δυνατές ζημίες. Αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Μανόλο Χιμένεθ φρόντισε από χθες να πει στους παίκτες του πως δεν πρέπει να χαλαρώσουν, αφού η δουλειά τους, ακόμη κι αν πάρουν το ματς στα χαρτιά, δεν θα έχει τελειώσει, έστω κι αν το πρωτάθλημα θα είναι πολύ κοντά.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει το πιο δύσκολο έργο, καθώς θα πρέπει να κρατήσει τους παίκτες του πνευματικά προσηλωμένους και αγωνιστικά έτοιμους μέχρι την 1η Απριλίου, όταν και προβλέπεται να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα. Μέχρι τότε, για σήμερα υπάρχει ρεπό, ενώ ήδη γίνονται προσπάθειες για φιλικά ώστε η ομάδα να μην είναι αδρανής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x