Γερμανία

Σίναν Κουρτ: Ένα αστέρι που κινδυνεύει να σβήσει

Ο Σίναν Κουρτ, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου, κινδυνεύει να καταστρέψει την καριέρα του με τη συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδων.

Ο ποδοσφαιριστής της Χέρτα, Σίναν Κούρτ, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που παρήγαγε τα τελευταία χρόνια το γερμανικό ποδόσφαιρο, κινδυνεύει να «ανατινάξει» την καριέρα του με την εντός και εκτός γηπέδου συμπεριφορά του.

Ο Κουρτ γεννήθηκε στο Μενχενγκλάντμπαχ της Βεστφαλίας στις 23 Ιουλίου του 1996 και στην ηλικία των 7 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπορούσια, μένοντας μέχρι την ενηλικίωσή του, όταν η Μπάγερν έκανε δικό της ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ενσωματώθηκε αρχικά στην δεύτερη ομάδα των Βαυαρών και όταν κρίθηκε έτοιμος, μπήκε στην αποστολή της Μπάγερν Μονάχου κάνοντας μάλιστα και το ντεμπούτο του, στην μοναδική παρουσία που κατέγραψε στη Μπουντεσλίγκα με τους πρωταθλητές Γερμανίας, εναντίον της Χέρτα Βερολίνου.

Παρ’ όλο το πλούσιο ταλέντο, οι διοικούντες της Μπάγερν αποφάσισαν να αφήσουν τον παίκτη να αποχωρήσει, με επόμενο σταθμό της καριέρας του την ομάδα απέναντι στην οποία πάτησε πρώτη φορά χορτάρι σε επίσημο αγώνα, την Χέρτα!

Αιτία τα άσχημα δείγματα χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή, με τον 20χρονο σήμερα Κούρτ να κατηγορείται πως είχε συμπεριφορά «σταρ» στη συναναστροφή με τους συμπαίκτες του, κάτι που χαλούσε το «οικογενειακό» κλίμα στην ομάδα, η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόφαση του Γερμανού μέσου να νοικιάσει ελικόπτερο για να μεταφερθεί από τις Κάννες στο Σεν Τροπέ, μία απόσταση 75 χιλιομέτρων.

Οι Βερολινέζοι υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με τον Κουρτ στις 7 Ιανουαρίου του 2016, το οποίο θα τον κρατήσει, θεωρητικά, στην πρωτεύουσα της Γερμανίας μέχρι τον Ιούνιο του 19’. Και λέμε «θεωρητικά» διότι κατάφερε ήδη να αναστατώσει την νέα του ομάδα με τη συμπεριφορά του.

Όπως μεταδίδουν να γερμανικός Τύπος, ο αριστεροπόδαρος μέσος έστειλε φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό (συγκεκριμένα με το μόριό του) σε ανήλικη, με το γεγονός να πέφτει στην αντίληψη των γονιών της κοπέλας, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν καταγγελία. Ο Κούρτ κρίθηκε ένοχος και καλείται πλέον να πληρώσει πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στον μηνιαίο του μισθό.

Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή προσπάθησε να ρίξει νερό στη φωτιά λέγοντας: «Ο Σίναν κρίθηκε ένοχος χωρίς να ακουστεί η δική του πλευρά. Αρνείται ότι έστειλε τις φωτογραφίες. Θα ασκήσουμε έφεση και θα δικαιωθούμε», ενώ η αστυνομία από την πλευρά της ανέφερε πως όταν ζήτησε από τον παίκτη να μιλήσει για τα γεγονότα εκείνος δεν θέλησε να δώσει εξηγήσεις μη θέλοντας να επικοινωνήσει ούτε με τον δικηγόρο του.

Η επίσημη θέση της Χέρτα αναφέρει: «Είμαστε ενήμεροι για τα γεγονότα, δεν θα προβούμε όμως σε οποιαδήποτε κίνηση εάν πρώτα δεν τελεσίδικη απόφαση». Όλα αυτά για έναν παίκτη για τον οποίο η κορυφαία ομάδα της Γερμανίας, ένας σύλλογος «Κολοσσός», η Μπάγερν Μονάχου, έδωσε για να τον «αρπάξει» από την Γκλάντμπαχ σε ηλικία 18 χρονών, 3 εκατομμύρια ευρώ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά όμως ο Σίναν είχε μόνο λάθος κινήσεις. Τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x