Ελλάδα

Σκάνδαλο μεγατόνων στα σκαριά: νέα καθυστέρηση ενός έτους (!) για την «εγκληματική οργάνωση»

Μία πρωτοφανής δικαστική-νομική μεθόδευση στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» βρίσκεται στα σκαριά όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 «Έφεση της Τρίτης» ο Κυριάκος Θωμαΐδης το σοβαρότατο ζήτημα που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και το κρατάει σε ομηρία την τελευταία τετραετία θα παραμείνει σε εκκρεμότητα τουλάχιστον και το επόμενο έτος!

Ως γνωστόν ο φάκελος της «εγκληματικής οργάνωσης» λιμνάζει ήδη το τελευταίο τετράμηνο στο Συμβούλιο Εφετών, αφού το μέλος του και εισηγήτρια της υπόθεσης Χριστίνα Ρωμέση κατέθεσε αίτημα αυτοεξαίρεσης λόγω συγγενικής σχέσης (κουμπαριά) με δικηγόρο βασικότατου κατηγορούμενου.

Το αίτημά της απερρίφθη από άλλη σύνθεση του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο την κάλεσε να δικάσει. Ωστόσο η ίδια επέμεινε και προχώρησε σε αναίρεση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου, η οποία ακόμα δεν έχει αποφανθεί.

Σαν να μην έφτανε αυτή η κωλυσιεργία, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος φέρεται έτοιμος να προχωρήσει σε μία ενέργεια που θα ναρκοθετήσει το μέλλον της πολύκροτης υπόθεσης, παρατείνοντας την εξέλιξή της σε επικίνδυνο βαθμό τόσο για την απόδοση δικαιοσύνης όσο και για τη διαδικασία κάθαρσης του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στον αέρα του ΣΠΟΡ FM, o κ. Σταμαδιάνος προτίθεται να επιστρέψει τη δικογραφία της «εγκληματικής οργάνωσης» στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, θέτοντας μία σειρά διευκρινιστικών ερωτημάτων ώστε να γίνει περαιτέρω ανάκριση.

Τι σημαίνει αυτό; Ο κ. Ανδρεάδης θα πρέπει να καλέσει εκ νέου τους μάρτυρες της υπόθεσης, να απευθύνει τα ερωτήματα που θα του αποστείλει ο κ. Σταμαδιάνος και να ανοίξει έτσι έναν νέο κύκλο ανακριτικής διαδικασίας.

Κάτι που θα προκαλέσει νέα τεράστια κωλυσιεργία στην πρόοδο της υπόθεσης, αφού πρακτικά πολύ δύσκολα θα επιστρέψει ο φάκελος της «εγκληματικής οργάνωσης» στο Συμβούλιο Εφετών πριν το τέλος του 2017!

Αν και δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν να κριθεί, τελικά, από το Συμβούλιο Εφετών ποιοι τελικά θα παραπεμφθούν σε δίκη όχι σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, αλλά στις αρχές του 2018!

Εκτός, βέβαια, αν βρεθεί κάποιο άλλο νομικό τρικ ή εφεύρημα για να υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση και να πάει η υπόθεση για το… 2028!

Με αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, όμως, η απονομή δικαιοσύνης μετατρέπεται σε ανέκδοτο και η κοινή γνώμη παρακολουθεί εμβρόντητη τα… χρόνια να περνούν, τις σοβαρές υποθέσεις να λιμνάζουν και τους φακέλους να αραχνιάζουν στα δικαστικά γραφεία.

Την ίδια ώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει σε ομηρία υπό το βάρος (και) αυτής της ιστορίας. Διότι ότι όσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο, όσο δεν αθωώνονται οι αθώοι, όσο δεν καταδικάζονται οι ένοχοι, όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη τόσο κυριαρχούν η καχυποψία, οι ψίθυροι, η αναξιοπιστία, η ασυδοσία.

Και γι’ αυτό δεν μπορεί πλέον να μην έχει ευθύνη η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x