Ισπανία

«Σκότωσε» τη Ρεάλ η Σεβίλλη, τέλος το φοβερό σερί της βασίλισσας!

Εκδίκηση για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο πήρε η Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιάνοι τούμπαραν στο 92' την Ρεάλ (2-1) κι όχι μόνο έδωσαν ενδιαφέρον στην κορυφή, αλλά… τέλειωσαν το τρελό σερί των Μαδριλένων!

Με σκληρό τρόπο εκδικήθηκε την Ρεάλ Μαδρίτης η Σεβίλλη!

Με δύο γκολ στα χασομέρια, οι Ανδαλουσιάνοι έφεραν τα πάνω-κάτω στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» επικρατώντας 2-1 της βασίλισσας και πήραν το αίμα τους πίσω για τον προ ημερών αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Ένα αποτέλεσμα που ναι μεν διατήρησε στην κορυφή την ομάδα του Ζιντάν με 40 βαθμούς–που έχει και παιχνίδι λιγότερο- αλλά… μίκρυνε την ψαλίδα. Οι αποψινοί θριαμβευτές σκαρφάλωσαν στους 39, ενώ από πίσω ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 38.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι μερένχες είδαν να μπαίνει τέλος και στο φοβερό αήττητο σερί που έτρεχαν ως τώρα. Έπειτα, λοιπόν, από 40 παιχνίδια, οι Μαδριλένοι αποχώρισαν από το γήπεδο δίχως τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Πάντως, αυτή η επίδοσή τους μπήκε στο... πάνθεον του ισπανικού ποδοσφαίρου, αφού ουδέποτε άλλος σύλλογος από την ιβηρική χώρα έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να ήταν φλύαρο, να μην έκρυβε συγκινήσεις, να μην είχε φάσεις, αλλά το δεύτερο μας… αποζημίωσε στο έπακρον. Η Ρεάλ βγήκε από τα αποδυτήρια με μεγαλύτερη διάθεση σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης και παρά το άχαστο του Μπενζεμά (σημάδεψε στα… περιστέρια σχεδόν εξ΄επαφής στο 63’), βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρίκο ανέτρεψε τον Καρβαχάλ μέσα στην περιοχή και σωστά δόθηκε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Ο Κριστιάνο δεν έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, γράφοντας από την άσπρη βούλα το 0-1.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην έχουν δυνάμεις να κυνηγήσουν… κάτι. Έδειχναν να μην έχουν τον τρόπο να φέρουν «τούμπα» την κατάσταση. Κι όμως τα κατάφεραν! Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τη Ρεάλ… χτύπησε από την ανάποδη. Σε καλοζυγισμένη εκτέλεση φάουλ του Σαράμπια, ο Σέρχιο Ράμος δεν έβαλε σωστά το κεφάλι του και στο 85’ προκάλεσε την ισοφάριση, μέσα σε πανδαιμόνιο. Άλλωστε, ο νυν αρχηγός της βασίλισσας δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τους φίλους της Σεβίλλης… Και σα να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις ήρθε το απόλυτο σοκ για τους Μαδριλένους που είχαν «παγώσει» στα τελευταία λεπτά. Μετά από κλέψιμο στο κέντρο, οι Ανδαλουσιάνοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον νεοαποκτηθέντα Γιόβετιτς να πιάνει… πλασεδάρα, να υπογράφει την ολική επαναφορά και να προκαλεί παροξυσμό στις εξέδρες.



Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο, 14/1

Λεγκανές-Μπιλμπάο 0-0

Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας 5-0
(14', 57' Λουίς Σουάρες, 52' Μέσι, 59' Αρντά Τουράν, 80' Αλέις Βιδάλ)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις 1-0
(8' Γκαϊτάν)

Λα Κορούνια-Βιγιαρεάλ 0-0

Κυριακή, 15/1

Βαλένθια-Εσπανιόλ 2-1
(17’ Μοντόγια, 73’ Μίνα - 85’ Λόπεθ)

Θέλτα-Αλαβές 1-0

Γρανάδα-Οσασούνα 1-1

Χιχόν-Εϊμπάρ 2-3

Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Δευτέρα, 16/1

Μάλαγα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2

Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Παρασκευή, 20/1

Λας Πάλμας-Λα Κορούνια (21:45)

Σάββατο, 21/1

Εσπανιόλ-Γρανάδα (14:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα (17:15)
Αλαβές-Λεγκανές (19:30)
Βιγιαρεάλ-Βαλένθια (21:45)

Κυριακή, 22/1

Οσασούνα-Σεβίλλη (13:00)
Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:15)
Μπέτις-Σπόρτινγκ Χιχόν (19:30)
Εϊμπάρ-Μπαρτσελόνα (21:45)

Δευτέρα, 23/1

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Θέλτα (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x