Αγγλία

Σμάιχελ: «Ο Γκουαρντιόλα είναι τυχερός και βαρετός»

Ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε να ανάψει λίγο τα αίματα μερικά 24ωρα πριν το ντέρμπι με την Σίτι.

Στην Αγγλία έχουν ήδη αρχίσει να μετρούν αντίστροφα για την μεγάλη αναμέτρηση του Μάντσετσερ ανάμεσα στην Γιουνάιτεντ και τη Σίτι. Όπως είναι φυσιολογικό, τα φώτα έχουν κυρίως στραφεί στους δύο προπονητές Γκουαρντιόλα και Μουρίνιο οι οποίοι από φίλοι στην Μπαρτσελόνα μοιάζουν πλέον να είναι ορκισμένοι εχθροί.

Στον Πίτερ Σμάιχελ όμως δεν έφτανε αυτή η κόντρα, θεώρησε σωστό να ρίξει και λίγο λάδι στη φωτιά, χαρακτηρίζοντας –λίγο έως πολύ- «βαρετό» τον Πέπ Γκουαρντιόλα: «Ήταν ΟΚ στην Μπάγερν Μονάχου. Προσωπικά πιστεύω πως μετέτρεψε μία πραγματικά καλή, διασκεδαστική ομάδα σε μία απόλυτα βαρετή».

Ο πρώην πορτιέρο των «κόκκινων διαβόλων» παραδέχεται πως τα αποτελέσματα τελικά δικαίωσαν τον Ισπανό προπονητή, χωρίς ωστόσο να τον ενθουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο ήρθαν αυτά: «Η Μπάγερν ήταν μια ακέραια ομάδα, με γρήγορους παίκτες που κέρδισε το τρεμπλ και ήταν γοητευτική στο να την παρακολουθείς. Αυτός (ο Γκουαρντιόλα) τους έβαλε να παίζουν πιο τετράγωνα. Άλλαξε τους παίκτες αλλά δεν μπορείς να μην παραδεχθείς τα αποτελέσματά του».

Μιλώντας για την περίοδο του Πεπ στην Μπαρτσελόνα, ο Σμάιχελ τόνισε πως η καλή φήμη που έχτισε εκεί, δεν στηρίχθηκε μόνο στις ικανότητές του: «Αυτό που πέτυχε στην Μπαρτσελόνα ήταν φανταστικό, αλλά ήταν και πολύ τυχερός να έχει τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούσαν να μεταφέρουν φιλοσοφία του στο γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x