Euro 2024

«Σοκ» και βλέπει εφιάλτες η Γαλλία

Από το πουθενά έχασε βαθμούς η Γαλλία, η οποία παραχώρησε 0-0 στο αδύναμο Λουξεμβούργο στην Τουλούζη για την όγδοη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ και έκανε «θρίλερ» την πρόκριση.

Η Γαλλία δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στο Λουξεμβούργο (0-0) στην Τουλούζη για την όγδοη αγωνιστική του πρώτου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ του 2018 και έκανε «θρίλερ» την πρόκριση στα τελικά, αφού ναι μεν παρέμεινε πρώτη με 17 βαθμούς, όμως η δεύτερη Σουηδία έχει 16 και η Ολλανδία «καραδοκεί» στους 13 βαθμούς, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Όπερ σημαίνει πως αν οι «τρικολόρ» νικούσαν θα είχαν εξασφαλίσει θεωρητικά την πρόκριση και τώρα ίσως βρεθούν στα μπαράζ και όλα αυτά κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, που κατάφερε να φτάσει τους πέντε και να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη έκπληξη.

Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν έχασαν ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε καμία και, όσο περνούσε η ώρα, αγχώθηκαν και «πέταξαν» τους δύο βαθμούς.

Οι «τρικολόρ» ξεκίνησαν «φουριόζοι» και έχαναν ευκαιρίες στην εστία του Λουξεμβούργου, με τον Γκριεζμάν πρωταγωνιστή στις περισσότερες φάσεις, όμως ο Ζουμπέρ ήταν ανίκητος. Σιγά σιγά, οι επιθετοικογενείς παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, όμως οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων «καθάριζαν» όλες τις φάσεις. Ο Εμπαπέ άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και να απειλεί, όμως ο Ζουμπέρ ήταν ασταμάτητος. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβανόταν συνεχώς, όμως οι Γάλλοι δεν κατάφεραν να νικήσουν την αντίπαλη άμυνα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Λεμέρ να πρωταγωνιστεί στις χαμένες ευκαιρίες των «τρικολόρ». Βλέποντας την επιθετική «αφλογιστία», ο Ντεσάν έκανε μαζεμένες τις αλλαγές του, ώστε να αλλάξει το ρυθμό κόντρα σε μια σαφώς αδύναμη ομάδα. Ο Ζουμπέρ ήταν ανίκητος και ο Πογκμπά ήταν ο πρωταγωνιστής των τελευταίων φάσεων. Οι επιθετικοί των παγκόσμιων πρωταθλητών του 1998 και ειδικότερα ο Γκριεζμάν δεν μπορούσαν να σκοράρουν και το άγχος άρχισε να φαίνεται στα πόδια και στις κινήσεις των γηπεδούχων και, έτσι, οι Γάλλοι «πέταξαν» απρόσμενα δύο βαθμούς και έγινε «θρίλερ» η πρόκριση από τον όμιλο.


ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Σιντιμπέ, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Κουρτσαβά, Εμπαπέ (59' Κομάν), Πογκμπά, Καντέ, Λεμάρ, Ζιρού (60' Λακαζέτ), Γκριεζμάν (81' Φεκίρ)

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Ζουμπέρ, Ζαν, Μαλζέ, Φιλίπ, Γιάνις, Μαρτίνς, Σκεντέροβιτς, Β. Τιλ (59' Ροντρίγκες), Ο. Τιλ, Τουρπέλ (87' Χόλτερ), Άλβες (59' Σινανί)


Βαθμολογία:
1. Γαλλία 17 (15-5)
2. Σουηδία 16 (18-7)
3. Ολλανδία 13 (16-11)
4. Βουλγαρία 12 (13-17)
5. Λουξεμβούργο 5 (7-17)
6. Λευκορωσία 5 (4-16)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x