Stoiximan Super League

Σόκαρε ξανά τον Παναθηναϊκό η Ξάνθη με τη βοήθεια του... Στιλ!

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος η Ξάνθη άλωσε την Λεωφόρο! Οι γκάφες του Στιλ και οι εμπνεύσεις των ακριτών (ειδικά η γκολάρα του Βασιλακάκη) υπέγραψαν το 2-1 και γκρέμισαν το κακό τριφύλλι απ' την κορυφή.

Ο κακός του δαίμονας… χτύπησε ξανά! Όπως πέρσι (1-0 τότε), έτσι και φέτος, η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τα «δώρα» του Στιλ και «σκότωσε» τον -κατώτερο των περιστάσεων- Παναθηναϊκό, επικρατώντας 2-1 μέσα στην Λεωφόρο.

Την ώρα, λοιπόν, που οι ακρίτες πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή νίκη στη Σούπερ Λίγκα, το τριφύλλι έπεσε από την κορυφή, μένοντας στο -2 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο Άγγλος πορτιέρε των πρασίνων έκανε τραγική εκτίμηση της πορείας της μπάλας στο 34’ και ο Ντε Λούκας τον κρέμασε με ωραία εκτέλεση φάουλ, ανοίγοντας το σκορ. Μπορεί προς στιγμήν ο Λέτο να ισοφάρισε (62’), όμως ο Στιλ «χτύπησε» ξανά! Έχοντας πάει… βόλτα μακριά από την εστία του, έδωσε την ευκαιρία στον Βασιλακάκη στο 66’ να τον κρεμάσει (με πανέμορφο εν κινήσει βολέ) και να υπογράψει το τελικό σκορ, αφού η προσπάθεια των γηπεδούχων να σώσουν ό,τι σωζόταν στα εναπομείναντα λεπτά αποδείχθηκε άκαρπη.

Κακή η εικόνα του Παναθηναϊκού, δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους απέναντι στην οχυρωμένη άμυνα της ομάδας του Λουτσέσκου. Μέχρι την είσοδο των Λέτο-Εμποκού, έδειχνε να παλεύει μόνος του ο Βιγιαφάνιες, αφού Λεντέσμα-Λουντ-Γουακάσο-Μπεργκ ήταν είτε σε κακό φεγγάρι, είτε… απίστευτα κλεισμένοι από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Το ματς

Σαν την γάτα με το ποντίκι κύλησαν τα πρώτα –αν και αναγνωριστικά- λεπτά στην Λεωφόρο. Με τον Παναθηναϊκό να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους απέναντι στο «οχυρό» που είχε υψώσει ο Λουτσέσκου. Το πρέσινγκ όμως που ασκούσαν οι ακρίτες, αλλά και η κακή βραδιά που φάνηκε πως βρίσκονταν αρκετοί πράσινοι, δυσκόλευε τα πλάνα του Στραματσόνι. Ο Βιγιαφάνιες… ξεχώριζε σαν την μύγα μες στο γάλα, από τα πόδια του περνούσε ουσιαστικά όλο το παιχνίδι, αλλά έμοιαζε πολύ μόνος. Μετά το πρώτο τέταρτο, ο Παναθηναϊκός έδειξε να ανεβάζει ταχύτητα, να κλείνει ακόμα περισσότερο στα καρέ της την Ξάνθη, όμως αυτή η υπεροχή δεν μεταφράστηκε σε τίποτα ουσιαστικά παρά μόνο μία φλύαρη κατοχή και 2-3 υποψίες ευκαιριών που δεν απειλούσαν ουσιαστικά.

inner

Σιγά-σιγά τα πράγματα γίνονταν χειρότερα για τους γηπεδούχους. Από το 25’ και μετά, η ομάδα του Στραματσόνι έμοιαζε «πνιγμένη» στην τακτική των φιλοξενούμενων, είχε χάσει τον προσανατολισμό της και πρακτικά δεν έκανε τίποτα για να φτάσει σε κάποιο γκολ (με τον Μπεργκ να είναι εξαιρετικά κλεισμένο από τον Λισγάρα, τον Λουντ να μην βοηθάει και τον Λεντέσμα να έχει παθητικό ρόλο). Και σα να μην έφτανε η κακή εικόνα, ήρθε και η ψυχρολουσία για τον Παναθηναϊκό από το… πουθενά! Στο 34’, ο Στιλ έκανε τραγική εκτίμηση της πορείας της μπάλας και ο Ντε Λούκας με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ (σαν κόρνερ η απόσταση), κρέμασε τον Άγγλο για το 0-1. Οι πράσινοι ήταν «χαμένοι» από τον αγωνιστικό χώρο, δεν έβγαζαν την παραμικρή αντίδραση και δεν φαινόταν… φως στο τούνελ.

inner

Ο Στραματσόνι είχε διακρίνει το προφανές επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του και έριξε στο παιχνίδι τον Λέτο για να γεμίσει την περιοχή της Ξάνθης, όπου ο Μπεργκ ήταν απελπιστικά απομονωμένος. Κι αφού το τριφύλλι… πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο τέταρτο της επανάληψης, ήρθε η λύτρωση από τον «Σέμπα»! Ο Σουηδός συνεργάστηκε με τον Μέστο, αυτός έστρωσε στον Αργεντινό και ο τελευταίος με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1 στο 62’, με τον ίδιο να πανηγυρίζει σαν τρελός και τον κόσμο στις εξέδρες να ξεσπά! Η χαρά όμως δεν κράτησε σχεδόν καθόλου. Για την ακρίβεια, κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, προτού έρθει το νέο σοκ για τον Παναθηναϊκό.

inner

Ο Στιλ είχε βγει… βολτούλα μακριά από την εστία του, ο Βασιλακάκης το «μυρίστηκε» και με ένα τρομερό εν κινήσει βολέ μεταξύ περιοχής και κέντρου, έγραψε το 2-1, βάζοντας ξανά μπροστά στο σκορ τους ακρίτες, ξετυλίγοντας το νέο «δώρο» του γκολκίπερ των πρασίνων και πετυχαίνοντας την γκολάρα της χρονιάς (τουλάχιστον ως τώρα). Μέσα στη γενικότερη «νευρική» κατάσταση που επικρατούσε, ο Παναθηναϊκός ήθελε να σώσει ό,τι σωζόταν. Ο «Στράμα» έριξε στο ματς τον Εμποκού –αντί του κακού Λουντ- και είναι αλήθεια πως ο Κονγκολέζος έδωσε το κάτι παραπάνω, κάνοντας πιο επιθετικό το τριφύλλι. Η πίεση ήταν ασφυκτική, με τους γηπεδούχους να κατασκηνώνουν στην αντίπαλη περιοχή, αλλά πλην ενός σουτ του Εμποκού –που το έβγαλε ο πάντα σταθερός Ζίφκοβιτς- και μια-δυο απόπειρες του Μπεργκ (που χρειάστηκε να φτάσουμε στο 72’ για την πρώτη του τελική, δείγμα της βραδιάς του, αλλά και της μη τροφοδότησης από τους συμπαίκτες του), δεν έγινε τίποτα άλλο. Φυσιολογικά, λοιπόν, η Ξάνθη έκανε νέα κηδεία, μετά την περσινή, στην ομάδα του Στραματσόνι…

inner



Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάμπα, Μολέδο, Μέστο, Χουλτ, Λεντέσμα (90’ Ρινάλντι), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Λουντ (69’ Εμποκού), Γουακάσο (46’ Λέτο), Μπεργκ

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Στάικος, Κουτρουμπής

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (67’ Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου (55’ Νιέτο), Βασιλακάκης (75’ Καρασαλίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Καμαρά

Στον πάγκο της Ξάνθης: Ζαρόπουλος, Τριάδης, Ράνος, Ορφανίδης

Διαιτητής: Φουκάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x