Αγγλία

Σόκαρε τους «άγιους» η Μπόρνμουθ!

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την Μπόρνμουθ, που έφυγε με το διπλό (1-3) από την έδρα της Σαουθάμπτον και «έπιασε» προσωρινά τη Μάντσεστερ Σίτι στη 2η θέση!

Από το καλό στο καλύτερο βαδίζει η Μπόρνμουθ, η οποία έσπασε την κάκιστη παράδοση που είχε στο Σαουθάμπτον, όπου νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της (1-3)!

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τα «κεράσια», που ισοβαθμούν -έστω και προσωρινά- με τη Μάντσεστερ Σίτι στη 2η θέση της βαθμολογίας. Αντιθέτως, οι «άγιοι» υπέστησαν την πρώτη ήττα τους μετά από 3 αγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 10’, με τον Ακέ να νικά τους πάντες στον αέρα και να σκοράρει με κεφαλιά σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ.

Μετά από αυτό το γκολ, οι «άγιοι» χρειάστηκαν χρόνο για να συνέλθουν, εν αντιθέσει με τους παίκτες του Χάουι που αναθάρρησαν και απέκτησαν ψυχολογία. Μάλιστα, ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 25’ ο Κινγκ σκόραρε, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε -ορθώς- ως οφσάιντ με τη χρήση του VAR.

Στο 35’ ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία για τη Σαουθάμπτον, καθώς τα «κεράσια» έφυγαν εξαιρετικά στην κόντρα και με πολύ ωραία συνεργασία των Μπίλινγκ-Χάρι Γουίλσον έφτασαν στο 0-2 με γκολ του δεύτερου.

Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Χάζενχατλ έφτασε κοντά στη μείωση, αλλά ο Χόιμπεργκ δεν σημάδεψε σωστά. Στο 42’, ο Ρέντμοντ «τέσταρε» τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, που του είπε «όχι» και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος με το σκορ στο 0-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα και ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Σαουθάμπτον, που μπήκε δυνατά και πίεσε με στόχο να μειώσει.

Ο στόχος της επετεύχθη στο 53’, με τον Γουόρντ-Πράουζ να ευστοχεί σε πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Άνταμς. Έξι λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σοάρες στον Κινγκ, ωστόσο ο διαιτητής και ο χειριστής του VAR αρνήθηκαν να καταλογίσουν την παράβαση.

Στο 61’, ο δραστήριος Γουόρντ-Πράουζ δεν μπόρεσε να πλασάρει, ενώ στο 69’ ήταν η σειρά του Μπουφάλ να απειλήσει. Το πρέσινγκ των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 74’ ο Ρέντμοντ βρέθηκε στην περιοχή, αλλά το σουτ βρήκε σε σώματα αμυνομένων.

Η σημαντικότερη ευκαιρία για τη Σαουθάμπτον ήρθε στο 82’, με τον Γουόρντ-Πράουζ να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο ο Ραμσντέιλ απέκρουσε.

Από ‘κει και πέρα, στο 95’ η Μπόρνμουθ βρήκε τρίτο τέρμα, με τον Κάλουμ Γουίλσον να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώνει το τελικό 1-3 εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Αναλυτικά, η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου
Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ 1-3
(53' πεν. Γουόρντ-Πράουζ - 10' Ακέ, 35' Χ. Γουίλσον, 95' Κ. Γουίλσον)

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Λέστερ-Τότεναμ (14:30)
Μπέρνλι-Νόριτς (17:00)
Έβερτον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ (17:00)
Νιούκαστλ-Μπράιτον (19:30)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)
Κρίσταλ Πάλας-Γουλβς (16:00)
Άρσεναλ-Άστον Βίλα (18:30)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:30)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:
Σάββατο 28/9
Σέφιλντ-Λίβερπουλ (14:30)
Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ (17:00)
Άστον Βίλα-Μπέρνλι
Τσέλσι-Μπράιτον
Κρίσταλ Πάλας-Νόριτς
Τότεναμ-Σαουθάμπτον
Γουλβς-Γουότφορντ
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 29/9
Λέστερ-Νιούκαστλ (18:30)

Δευτέρα 30/0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x