Stoiximan Super League

«Σούπα» στα Πηγάδια

Σε ένα από τα χειρότερα ματς της Super League, Ξάνθη και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0, χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή κλασική ευκαιρία από τις δύο ομάδες. Παρέμειναν χωρίς νίκη οι γηπεδούχοι.

Η Ξάνθη ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη για να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στη φετινή Super League, ο Ατρόμητος δεν ήθελε να φύγει με άδεια χέρια από τα Πηγάδια και τελικά ο στόχος επετεύχθη για τους φιλοξενούμενους που πήραν το 0-0 στα Πηγάδια.

Οι γηπεδούχοι που θεωρητικά έπρεπε να δημιουργήσουν κόντρα στη «σφιχτή» άμυνα των φιλοξενούμενων, δεν μπόρεσαν ούτε για μια στιγμή να απειλήσουν τον Γκορμπούνοφ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η πιο σπουδαία τελική τους ευκαιρία σημειώθηκε στο 87' με το σουτ του Καμαρά που μπλόκαρε ο Λευκορώσος τερματοφύλακας.

inner

Από την άλλη μεριά, οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ του αποτελέσματος αυτό που ήθελαν, αλλά στο δημιουργικό μέρος του παιχνιδιού φάνηκαν εντελώς... αδούλευτοι, ειδικά σε αυτό που ζητούσε ο Γιώργος Κορακάκης, που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τη θητεία του Τραϊανού Δέλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ξάνθη παραμένει χωρίς νίκη και μόλις 2 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος έφτασε τους 4 πόντους, αλλά και οι δύο ομάδες έχουν μόλις ένα γκολ έπειτα από 4 αγωνιστικές.

Πώς έπαιξαν

Με βάση την ενδεκάδα που πήρε το υπερπολύτιμο -από πλευράς ψυχολογίας- βαθμό στην Τούμπα παρέταξε την ομάδα του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που άφησε πάλι εκτός τον Λουσέρο επιλέγοντας τον Ορφανίδη, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας προτίμησε τον Μπαξεβανίδη αντί του Γουάλας που δεν ήταν διαθέσιμος.

inner

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Κορακάκης, έδωσε... μετάθεση στον Ούμπιντες περνώντας από «οχτάρι» σε θέση δεξιού χαφ και δίπλα στον Κεϊτά πέρασε επίσης έναν αμυντικό χαφ, τον Μπάγκα, προκειμένου να ισχυροποιήσει στη μεσοαμυντική του λειτουργία. Επίσης, αντί του αρνητικού μέχρι σήμερα Λε Ταλέκ, προτίμησε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που έχει την ικανότητα να πιέζει πολύ τους αντίπαλους σέντερ μπακ.

Το ματς

Ο στόχος του Ατρόμητου σε αυτό το ματς ήταν ξεκάθαρος, αφού ήθελε να οχυρωθεί αμυντικά και μέσω των κλεψιμάτων της μπάλας να μπορέσει να ξεδιπλώσει αντεπιθέσεις, προκειμένου να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Αντίθετα, η Ξάνθη ήθελε οπωσδήποτε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα και βάσει αυτού έψαχνε τη δημιουργία και την απειλή στα καρέ του αντιπάλου.

Δεδομένων όλων αυτών, η ομάδα του Γιώργου Κορακάκη ήταν αυτή που πέτυχε το στόχο της, αφού κατάφερε να «σιγήσει» την επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων, επιτυγχάνοντας παράλληλα να κρατά μακριά από την περιοχή της τους παίκτες της Ξάνθης.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους και... φαντασία μπροστά σε αυτή την τακτική που αντιμετώπιζαν, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη διάρκεια του α' ημιχρόνου είχαν μόλις μία τελική, την κεφαλιά του Γιουνές στο 20', με τον Γκορμπούνοφ να μπλοκάρει χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα.

inner

Επί της ουσίας η μοναδική απειλητική στιγμή μπροστά στις δύο εστίες, ήταν αυτή του 29', όταν ο Νιέτο (ο πιο δραστήριος παίκτης των γηπεδούχων), νίκησε στην προσωπική μονομαχία τον Κιβρακίδη, γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Κατράνης απομάκρυνε σε κόρνερ.

Μπορεί, λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι να έπαιρναν «άριστα» στη μεσοαμυντική τους λειτουργία, δημιουργικά όμως είχε μεγάλο πρόβλημα κι αυτό διότι ήταν ολοφάνερο ότι ο Ατρόμητος είναι... αδούλευτος σε αυτό το στυλ παιχνιδιού, με τη λογική επί Τραϊανού Δέλλα να ήταν εντελώς διαφορετική.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το δεύτερο μέρος...

Η Ξάνθη που επιζητούσε τη νίκη, έγινε ακόμα πιο ακίνδυνη στο δημιουργικό τομέα, αφού δεν φάνηκε στιγμή να έχει ξεκάθαρο πλάνο για να ανοίξει την κλειστή άμυνα του Ατρόμητου, που ήταν διαβασμένη σε ό,τι επιχειρούσαν οι γηπεδούχοι.

inner

Ο Ατρόμητος από την άλλη πλευρά μπορεί να μην δεχόταν απειλή, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελε να ρισκάρει το παραμικρό στη μεσοαμυντική του λειτουργία και πειθαρχία εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ ήταν χαρακτηριστικό ότι κρατούσε με μεγαλύτερη ευκολία την μπάλα στην κατοχή του, αλλά χωρίς επιθετική ουσία.

Σε ένα ολόκληρο 45λεπτο η πιο χαρακτηριστική τελική ήταν στο 76', όταν ο Κεϊτά επιχείρησε σουτ από 25 μέτρα, αλλά η μπάλα έφτασε χωρίς πρόβλημα στα χέρια του Ζίφκοβιτς, που έλεγχε απόλυτα τη φάση και στο 87' από πλευράς Ξάνθης, όταν ο Καμαρά επιχείρησε επίσης ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Γκορμπούνοφ δήλωσε «παρών».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



Ξάνθη: Ζίφκοβιτς – Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης - Καμαρά, Ντε Λούκας – Νιέτο (67' Τριάδης), Ορφανίδης (67' Λουσέρο), Σολτάνι - Γιουνές (75' Ράνος)

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ - Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κατράνης - Κεϊτά, Μπάγκα - Ούμπιντες, Τόνσο (82' Μπρίτο), Στόιτσεφ (56' Λημνιός) - Παπαδόπουλος (69' Λε Ταλέκ)

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης
Α' βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς
Β' βοηθός: Παναγιώτης Μεσσήνης
4ος διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x